bugün

teknikleri düzenli olarak tekrarlandığında netice verir; sabır şarttır.
işe yaradığını görmek, sayesinde onlarca kitabı karışlamak keyiflerin en yücesidir.
bu teknikleri öğrenmek için küçük çaplı bir kursa katılmıştım zamanında. göz kaslarımızı güçlendirmek için gözlerimizi fıldır fıldır bir o yana bir bu yana hızlı hızlı o köşeden bu köşeye hareket ettiriyorduk. * * hoca nasıl ders anlatıyordu bilmem, derse geç geldiğim bir gün gördüğüm manzara ile tüm ders gülme krizine tutuldum. *
'hızlı okuma teknikleri' başlıklı bir kaç kitap.
Hızlı Okuma Teknikleri; OCAK YAYINLARI Doç. Dr. Firdevs Güneş
Hızlı Okuma Teknikleri; KAR YAYINLARI Murat Baykızı
Hızlı Okuma Teknikleri; ALFA YAYINLARI Harun Arıkmert
sakız çiğneyerek* yazıları takip etmenin de okumayı hızlandırdığı bilinir.
uü işletme topluluğunun cemal kondu'yu eğitim fakültesi a blok ahmet taner kışlalı salonuna çağırması sonucu, iki gün içinde toplam 12 saat ve 30 ytl bayılarak gittiğimiz, acayip göz hareketleri yaptığımız ama işletme topluluğundan hala sertifikasını alamayan bizlerin katıldığı kursun adı. *
lise son sınıfta aldığım, lakin öğrencilerin öss sorusu falan çözün komutuyla beraber serbest bırakılıp hiçbir şeyin anlatılmadığı bir nevi boş bakınız olan ders.
"hızlı okuma tekniği ile "suç ve ceza" yı okudum,galiba rusya`da geçiyordu." woody allen.
Elimde bu konu ile ilgili bir çok döküman olan ancak önyargılarımdan dolayı hiçbir zaman verim alamadığım ve verim alabilenin olup olmadığını merak ettiğim teknik.
motor üstündeyken kitap okumak faydalı olacaktır.
okuma dediğin ağır ağır aheste aheste olur kardeşim dedirten tekniklerdir. hızlı okuyabiliyorum ama normal hızda okurken daha çok tat alıyorumda dedirtir bana bazen.
kitaptan öğrendiğim göz alıştırmalarını gizlice işyerine giderken serviste denediğim, bir anda şoförle gözgöze gelip bıyıkaltından gülüşünü görerek utandigim tekniklerdir.
hiçbir önemi olmayan tekniklerdir. hızlı okudun diyelim. ne anladın ? eğer hiçbir şey anlamadınsa dakikada 1000 kelimede okusan abesle iştigal etmişsin demektir. önemli olan anlayarak okuyabilmektir. ordinaryus profesor doktor reha oğuz türkkan'ın bu konu üzerinde güzel çalışmaları vardır. hızlı ve anlayarak okumak isteyenlere bu kitapları incelemelerini salık veririm.
öncelikle okumanın göz ile yapıldığının dikkat çekildiği bu kitapda, kelimeleri gruplar halinde görüp anlamamız için bize taktikler veriliyor. düzenli göz antremanları yapmamız isteniliyor. gözle 8 çizmek, ilk önce uzaktaki bir cisme daha sonra yakındaki bir cisme konsantre olmak, parmağımızı burnumuzun üzerine yakınlaştırıp uzaklaştırmak vb...
"peki bunlar işe yarıyor mu coskun373" diye sorucak olursanız "şimdilik hayır" derim.
kesinlikle işe yarayan, anlayarak okuma hızını bir anda dörde katlayabilen tekniklerdir. ama şahsen okurken zihnimi ve gözlerimi yorduğu için pek tercih etmediğim yöntemlerdir. tekniğini geliştirip kendini yormadan uygulayabilenler de var elbette...
dakikada 450 kelime okuyorum ve yeterli görüyorum. içinizdeki trafik canavarını durdurun arkadaşlar.
ayrıca hızlı okuma baş ağrısı yapar genelde. alışmanız için yıllar gerekebilir.
cok önemli birseydir- okunacak sey cok oldugu zaman, olmazsa olmaz bir konudur. mustafa kemal in , john f kennedy´nin sahip olduklari yetenektir. mustafa kemal pasanin kurtulus savasi sirasinda ömer seyfettin, halide edip gibi yazarlarin kitaplarini geceleri okuyup bitirdigi bilinmektedir. jfk´nin 2500 sayfalik raporlari cok kisa sürelerde inceledigi bilinmektedir.

insan agziyla okudugu kelimeleri bilincdisi olarak söylemeye calisir. agzi bir sekilde mesgul edip, beynin agizla degilde tamamen gözle okuma yapmasi, okumayi cok hizlandirmaktadir. söylenen seylerden birisi agizla devamli olarak birseyi tekrar etmektir mesela agizla devamli olarak "1,2,3,4" denilerek okuma yapinca insan daha hizli okumaktadir. cünkü beyin bu sekilde agzi otomatige almakta ve bütün okumayi agzi devredisi birakarak, gözle yapmaktadir.
metni kelime kelime yerine blok halinde görerek(ki bunun için göz kaslarınızı çalıştıran bir takım egzersizler yapmanız gerekir), içten tekrar etmeden okumaya dayanır. hıza dayalı sınavlara hazırlanan, bir dolu makale rapor okuyan kişiler için faydalıdır. hızlı okuyarak anlamak, anlatılmak istenenleri kelimelerden , cümlelerden yakalayıp, gereksiz ayrıntılarda vakit kaybetmemeyi gerektirir.
tavsiye etmediğim tekniklerdir. bir ara öğreneyim diye birkaç şey okumuştum ve sonra istemeden okuma tekniğim değişti. teknik de şöyle: kelimeleri sırayla kaya kaya okumak yerine örneğin ilk başta iki kelimenin ortasına odaklanıp kelimeleri aynı anda görmeye çalışıyorsunuz ve bu aralığı gittikçe arttırıyorsunuz. aslında okuma hızınızı arttırıyor ancak bilmediğiniz bir kelime çıktığında cortluyorsunuz çünkü beyniniz onun yerine en yakın bildiğin başka bir kelimeyi koyuyor.
hızlı okumanıza yarayan tekniklerdir ama okuduğunuzu anlamanızı zorlaştırır. eğer okuduğunuzuda anlamıyacaksanız hiç okumayın daha iyi.
Hızlı okuma teknikleri sayesinde dakikada okuduğum kelime sayısı inanılmaz arttı. ilk önce yapılması gereken göz kaslarını geliştirmek gözünüz sağa sola yukarı aşağı hareket ederek çok hızlı olcak. Bu dakikada gördüğünüz kelime sayısını artıracak. ikincisi de kavrama yeteneğinin geliştirilmesi. Bu da çok fazla egzersiz yaparak, sessiz okuyarak ve kesinlikle anlamadığınız zaman geriye dönmeyerek oluyor.
kitapta uygulayamadığım, iş gereği sözleşmelerde becerebildiğim teknik. işime gelirse demekki..
önceleri çok araştırmıştım, bilgi, donanım ve kişiye geri dönüşü bakımından normal okumadan çok daha işe yaradığı, asıl okuma şeklinin bu olması gerektiği yöndeydi..
Hızlı Okuma hızlı düşünmeyi gerektirdiğinden bol bol beyin jimnastiği yapın ve belleğinizi güçlendirin.
lisede işlevselliği yok denecek kadar az olan bir ders. tek faydası suç ve ceza romanını okumam olmuştur. o da ilk cildi. yıllar sonra merak edip baştan okudum iki cildi de ama.
bazen doğal yollarla, doğuştan da sahip olunabilen tekniklerdir.
hızlı okuma gözün hızını beynin hızına yetiştirmeyle mümkündür. göz kaslarının gelişmesi gerekir. 12 haftalık bir çalışmayla, günde 10 dakika zaman ayırarak okuma hızını en az iki katına çıkarmak mümkündür. tabi çok daha hızlı okuyanlar var ancak okuma hızını iki katına çıkarmak da fena bir gelişme değil. bilgisayar programlarının bu konuda kitaplardan çok daha etkin bir yöntem olduğunu düşünüyorum.