erzurum'un 86 kilometre doğusunda 14 bin nüfuslu, oldukça muhafazakar ve oldukça soğuk bir yerleşim yeri*. geçimini kaçakçılık ve ticaret üzerine kurmuştur. küçük sınırları içerisinde bir askerlik şubesi, bir mühimmat bölüğü* ve bir jandarma karakolu barındırması sebebiyle halk geçimini askerlerden sağlamaktadır. adım başı cep telefoncu, askeri malzeme dükkanı, internet kafe, lokanta vs. olması da bunun kanıtıdır. sokakta dolaşan kadın görmeniz neredeyse imkansızdır, 3 ay sonra ancak bir kara çarşaflıya rastlayabilmişimdir.
(bkz: askerlik)
insanların erzurum il merkezindekilere nazaran kat kat daha medeni, sıcak ve misafirperver olduğu ilçe. tabii buna son yıllarda göçle gelenleri dahil etmiyorum.
erzurum'un ilçesi.
memleketim. o kadar görmek istiyorum ki. diyeceksiniz niye?
babamın dedemin doğduğu köyün ilçesi. bir gün gidip rahmetli dedemin gezdiği topraklarda gezmek istiyorum. ve bunu yapıcam.
hallacı mansur , mevlana , gazali , hacı Bektaş veli nin çıkış yerleridir. Hepside tasavvufçudur. Biraz budizimden ve şiacılıktan etkilenmiş bir akımdır. Horasan iran ve Afganistan arasında bir yerdir. yani birezilyadan nasıl yetenekli futbolcular çıkıyorsa buradanda bol bol tasavvufçu çımıştır. dediğim gibi tasavvuf budizm e çok benzer. bukadar sevgi bukadar aşk amanda aman. çok fazla. aynı budizm e benziyor. buda kulağa hiç hoş gelmiyor. elbette islamda da insana hoş görü vardır. sevgi vardır. ahlak vardır. hemde hiçbir düşüncede olmadığı kadar. ama ibadeti sünneti fıkıh ı bir kenara bırakıpta aşk aşk aşk aşk aşk diye ortalıkta deli gibi gezersen bu da olmaz.
amerikan gizli servisi'ne göre Suriye'de güçlenmeye başlayan, 2013 yılında Muhsin El Fadli tarafından kurulan ve en az işid kadar radikal olduğu öne sürülen örgütün ismidir.
amerikan gizli servisi El Fadli'nin El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in en güvendiği adamlarından biri olduğunu ve örgütün Ortadoğu, Kuzey Afrika ve güney Asya'daki eski El Kaide üyelerinden oluştuğunu iddia etmektedir.
Horasan iran'ın doğusunda ve kuzeydoğusunda yer alan bölgeye verilen isim. Farsça bir kelime olan Horasan "Güneşin yükseldiği yer" anlamına gelir. Sasaniler zamanında ülkenin kuzeydoğuna bu isim verildi.
Horasan'a geçmişte işbiri ülkesi deniliyordu. Çünkü Tufan'dan sonra bu bölgeye yerleşip imar eden ilk kişi Nuh'un torunu Aşur'du. Onun adına izafeten işbiri ülkesi denildi.