düşündürücüdür.
siz espiri ağzınızdan çıktığında oha bunu ben mi yaptım derken martı sesleri olan bir gülüş peydah olur birden kulağınıza.
ihtimal 1; bu kadar kötü bir espiri yaptığınız için, sizin kendinizi kötü hissetmemeniz için gülüyordur. ne kadar da düşünceli aman yarebbi.
ihtimal 2; sizden hoşlanıyordur ve ne dediğinizin önemi bile yoktur, sadece sizin demeniz önemlidir ve espiriyse de bu dediğiniz komik olması veya olmaması önemini yine yitirir onun gözünde. sadece espiriyi sizin yapmanız önemlidir.
ihtimal 3; siz espiriyi yaparsınız ve kötü gelebilir ama onun hayalgücüyle ona çok daha farklı şeyler çağrıştırmış olabilir. bakış açısının önem kazandığı bir ihtimal.
ihtimal 4; biri ayağından gıdıklıyor olabilir. kafanızı biraz aşağı indirip bakmanızda fayda var.
Çok gördüğüm örneklere dayanarak söylüyorum ki çoğunluğu kezban ve yeni çağ aşuftesidir. Basit bir şakaya öyle bir kahkaha atar ki duymayan kalmaz. Amacı da odur.
Belki de sizi dinlemiyordur. ilkokuldayken basima gelmisti boyle bir olay. En yakin arkadasimin sevdigi cocuk benimle ayni servisteydi ve benimle konusmayi cok seviyordu nedense bir de anlattiklarinin komik oldugunu zannediyordu. Ben de mecburen her soyledigini dinliyormus gibi yapiyor ve guluyordum. Bir gun bana "bu anlattigim komik degil ki neden guluyorsun" demisti ben de cok utanmistim. bu da boyle bir ani iste...
"hunharca" kelimesi genelde gazetelerdeki cinayet haberlerinde kullanılır. örneğin; hunharca katletmek. kelime anlamı açısından garip de olmuyor hani bu durumda. fakat; hunharca gülmek nasıl olur acaba? tahayyül edemedim.