bugün

kısaca, ilgi manyaklığı.
sağı solu deli gibi etkileme çabasına düşen kişilerin içinde bulunduğu kişilik bozukluğudur.
fethullah gülen hastalığı.
(bkz: aslan burcu kadını)
(bkz: aa bu benim galiba)
kadınlara oranla daha çok erkekler de görülür ve öncelikle ''nasılsın?'' sorusunu sormakla onu teşhis edebilirsiniz. .
-nasılsın birader? sorusuna
-''iyiyim abi yaa süperim, hatta bomba gibiyim.hattaa ...'' cvbını alıyorsanız, tipik bir histriyonik kişilik bozukluğu yaşayan bir arkadaşa sahipsiniz demektir
-yatak dışında- her yerinden seks fışkıran kişiliktir. yatakta tık yok.
fiziksel görünüm, giyim gibi konular ile dikkat çekme, şehvetli olma, başkalarından kolayca etkilenme gibi özellikleri vardır. kadınlarda daha çok görülür.
sözlüklerde bolca bulunandır.
etrafımdaki insanların %80 inde var olduğunu düşündüğüm ruh hastalığı.
yoksa bende mi var lan sözlük?!
Sozlukte birkac yazarda oldugunu dusundugum kisilik bozuklugu. Sabahtan aksama kadar dikkat cekmek icin turlu yollar denemelerinin baska aciklamalari vardir umarim.
aşağıdaki linkte a'dan z'ye anlatılmış bozukluktur.

http://onedio.com/haber/i...-kisilik-bozuklugu-666271
Tiksintidir.
Bende uyandirdigi tek duygu igrenme.
Annem bir histriyoni hastasi ve ona dair tek hissim yogun bir igrenme. Fiziksel olarak kusabilirim bile.
başlıca Belirtileri; Başkalarının ilgi ve muhabbetlerini çekebildikleri sürece canlı, neşeli, şevk dolu ve cilveli veya çapkındır. Kendileri grubun odağı olduğu sürece ilişkileri kuvvetlidir. Cinsel anlamda uygunsuz provokatif davranışlar sergileyebilir, duygularını etkileyici tarzda dışavururlar. Bunun yanı sıra egosantrizm, kendine düşkünlük, sürekli takdir arzusu ve ihtiyaçlarına ulaşmak için sürekli psikolojik manipülasyonda bulunurlar.

kaynak: https://tr.wikipedia.org/...%C5%9Filik_bozuklu%C4%9Fu

bu biraz sosyal medya kızı tasviri gibi olmuş ama neyse.
bu hristiyanlar cuma günü cuma namazına da gider.

(bkz: yaran yanlış okumalar)
Bir diğer ismi oyuncu kişilik bozukluğudur.
Tehlikeli bir hastalıktır.
genç erişkinlik dönemimde başlayan ve değişik koşullar altında ortaya çıkan, aşırı duygusallık ve sürekli kendisiyle ilgilenilmesi çabası ile devam eden bir bozukluktur. hemen her alanda aşırı duygusallık ve ilgilenilme arayışı vardır. kadınlarda daha sık gözlenir. yaygınlığı % 2-3 olarak bilinmektedir.
Diğer adı histerik kişilik bozukluğudur.
Histerik kişilik bozukluğu olan kişiler aşırı duygusallık, aşırı ilgi görme ve dikkati üzerine çekme isteği, olayları büyütme, dramatize etmeye eğilim, abartılmış duygusal tepkiler verme gibi özellikler gösterirler. Bu rahatsızlığa, ancak sürekli tekrarlıyor, günlük yaşamı ve sorumlulukları bozuyor ise teşhis konabilir.

Aşırı yakın ve samimi görünebilirler ama bu duygusallıktan uzak içi boş bir görüntüdür.

Şimdi herkes eski sevgilisine histerik kişilik bozukluğu var diyecek.

Başlıca belirtileri şöyledir:

Abartılı duygusal tepkiler
insanlarla hemen yakın ve samimi ilişki kurma
Cinsel soğukluk ya da flörtiyöz görünüm
Değersizlik duygusu
(bkz: sözlük kızı)

Alın size bilgi içerikli enrty.
tanımlara göre eski yakın arkadaşımda bulunan hastalık. çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum çünkü kendisinin bir ilgi manyağı olduğunu asla belli etmez ruhunuz bile duymadan sizi etkisi altına alıp istediği gibi kullanır.
sözlüğün yüzde sekseninde olduğunu düşündüğüm psikolojik rahatsızlık.

- ilgi odağı olma ihtiyacı,
- dikkat çekmek için fiziki görünümü kullanma,
- uygun olmayan kışkırtıcı cinsel davranış,
- ayrıntılardan yoksun konuşma,
- telkine yatkınlık, kolay etkilenme gibi uzayıp gidiyor liste.

ben demiyorum, dsm-5 diyor.
çok fazal histo, nemfo, atte who, kasmanıza gerek yok tüm insanlar için geliyor işte o lakonik söz;

"hepimiz onaylanma bağımlısı keşileriz"
Canım ben bu teşhisi 4 gün önce koymuştum.

(#41562371)

Geç kalınmış bir bozukluk.
Görece olarak kadınlarda daha sık gözlenen bir kişilik bozukluğudur. Yaygınlığı %2-3 olarak bilinmektedir. Bu kişilik bozukluğuna sahip kişilerde dikkat çekme isteği vardır. Bir isteği yerine gelmediğinde, tatsız bir olayla karşılaştığında bayılma gibi fiziksel belirtiler gösterirler.Sanki çok az sorunları varmış, hatta bazen de hiç sorunları yokmuş gibi görünebilir ve davranabilirler.
en az 20 milyon türk kadininin müzdarip oldugu türkiye cumhuriyetinin basina bela psikoljik hastaliktir. kadin hastaligidir.

Genç yaşlarda başlar. Aşırı duygusaldırlar. Hemen her kötü durumu dert edip ağlarlar. Sürekli ilgi beklerler. ilgi odağı olmadığı durumlarda rahatsız olurlar.

Frapan giyim, baştan çıkarıcı jestler, sözler sıkça başvurdukları şeylerdir. Derinlemesine bir duygusal ilişki kuramazlar. Yüzeysel kalırlar. Yani yaptıkları davranışların diğerlerindeki etkisini pek hesaba katmazlar.

Başkalarını etkilemek ana hedeftir. içerik önemli değildir. Başkalarını etkilemeye yönelik ve içerikten yoksun bir konuşma biçimleri vardır. Gösteriş yapar, yapmacık davranır ve duygularını aşırı bir abartı ile gösterirler. Kısacası teatral davranışlar sergilerler.

Telkine yatkındırlar, kolay etkilenirler. Bütün bunlara rağmen, ilişkilerin olduğundan daha yakın olması gerektiğini düşünürler. Kısacası, dikkatleri üzerine çekmeye çalışan, karşısındakine olumlu ve duygusal izlemin vermeye çalışan, rol yapıyormuş gibi görünen, başkalarını etkilemekten başka şey düşünmeyen kişilerdir.

Narsistlere göre çevresindeki kişilerle olan davranışlarına daha fazla dikkat ederler. Durup dururken yardım etme eğilimi, “seni bu sıkıntıdan kurtaracağım!” tarzındaki ifadeler, aslında kendinden başka kimseyi düşünememek, sevememek bu kişiliğin ana çizgilerindendir.

Her şey seksüalize edilir, sorsanız hiç seksüalize etmezler. Oysa seksten başka her şeyi düşünürler. Sadece kadınlarda görülmez, erkeklerde de görülür. Genelde ana-baba-çocuk üçgeninde sorun vardır. Babasının kızı olma ya da anasının oğlu olma çabası içindedirler. Kız ise anne ile erkek ise baba ile ciddi geçimsizlik yaşarlar. Adeta sürekli didişirler.

Özetle, mutsuz insanlardır. Ama mutlu görünürler. Hatta buna “la belle indifference” adı verilir. Güzel aldırmazlık… Özel bir semptom.

Yakın çevrelerindeki etkisine bakarak, bir histrioniğin oğlu ya da kızı olmak çok zor bir şey olsa gerekir. Sürekli sizi baştan çıkarmaya çalışan bir anne ya da baba… Gerçekten travmatik olsa gerekir. Anlaşılan bir histrionik için asıl mesele sürekli sevgi ihtiyacı içinde olmaktır. Bunu elde etmenin yolu olarak abartı, cinsellik vs. ne varsa kullanmaktır.

Dünyanın merkezi olmak istemektedirler. Bu ise ne yazık ki mümkün olamamakta ve histrionik kişi ömür boyu mutsuzluğa mahkum yaşamaktadır! Biyolojik parametreleri az bilindiğinden doğru-dürüst bir tedavi de yapılamamaktadır. Geriye uzun ve meşakkatli bir terapi tekniği olarak psikanaliz kalmaktadır…

Garip şekilde üç histrionikten en az birinin ayrıca anti-sosyal eğilimde olduğu bilinmektedir. Bu halin sınır tanımamaktan ve her şeyin aslında kendilerine ait olduğuna inanmaktan kaynaklandığını düşünüyorum.

Ülkemizde sıkça rastlanan bu hastalık için benim dikkatimi çeken ve üzerinde çalıştığım bir başka nokta ise dikkatlerini dağıtamadıkları yönünde… Onlar bir şeye kafayı taktığı anda asla vaz geçmemekte başka şeyi gözleri görmemekte… Hatta o yönde zorlandıklarında öfkelenmekte ve aynen ilgi odağı olmadıkları durumda gösterdikleri öfkeyi sergilemekte…

Her neyse, herhalde başarılı bir tedavinin ana sonucu bireyin evrenin merkezine oturamayacak kadar küçük olduğunu kavramaktır. Ve kim bilir diğerler sadece sessiz bir duaya razı olmaktadır…

alinti: https://www.kemalarikan.c...ilik-bozuklugu-nedir.html
Başkalarının ilgi ve muhabbetlerini çekebildikleri sürece canlı, neşeli, şevk dolu ve cilveli veya çapkındır. Kendileri grubun odağı olduğu sürece ilişkileri kuvvetlidir. Cinsel anlamda uygunsuz provokatif davranışlar sergileyebilir, duygularını etkileyici tarzda dışavururlar. Bunun yanı sıra egosantrizm, kendine düşkünlük, sürekli takdir arzusu ve ihtiyaçlarına ulaşmak için sürekli psikolojik manipülasyonda bulunurlar.

Bu kişilik bozukluğuna sahip olan kişiler kendi kişisel durumlarını gerçekçi olarak değerlendiremezler ve karşılaştıkları güçlükleri abartma ve dramatize etme eğilimi sergilerler. Kolayca sıkıldıklarından çok sık iş değiştirebilirler ve hayalkırıklığı sorunu yaşarlar. Yenilik ve heyecan arzularından dolayı kendilerini tehlikeli durumlara sokarlar. Bu unsurlar onların daha büyük depresyona girmelerine sebep olabilir.

Şu belirtiler görülür:

Teşhirci davranış.
Sürekli tatmin veya onay arayışı.
Duyguların aşırı gösterilerek dramatize edilmesi. Örneğin yeni tanıştığı biriyle kucaklaşmak veya acıklı bir filmde kontrolsüzce ağlamak.
Eleştiri veya onaylanmamaya karşı aşırı duyarlılık.
Kişiliğinden gurur duyma, değişime karşı isteksizlik ve herhangi bir değişimi tehdit olarak algılama.
Uygunsuz şekilde kışkırtıcı davranış veya görünüm sergilemek.
Somatik belirtileri kullanarak dikkati üzerine çekmeye çalışmak.
ilgi merkezi olma ihtiyacı.
Hayal kırıklıklarına karşı düşük tolerans.
Ani kararlar almak.
Duygusal hallerin hızlı değişimi. Bu haller başkalarına yüzeysel veya abartılı olarak görünebilir.
ilişkilerin gerçekte olduğundan daha içten olması gerektiğine inanmak.
Sebepleri
Bu bozukluğun sebebi bilinmemektedir fakat bir yakınının ani kaybı, aile içinde sürekli kaygı doğuran bir hastalık bulunması, ebeveynlerin boşanması ve genetik sebeplerin etkili olabileceği düşünülmektedir. Histrionik kişilik bozukluğu erkeklerden daha sık kadınlarda teşhis edilmektedir, erkeklerde bazı benzer belirtilerle birlikte narsistik kişilik bozukluğu daha çok görülmektedir.[