Tıptan soğuma konusunda birinci risk faktörüdür. Preperat çizimleri ve pratik sınavları ömür törpüsüdür. Genelde hocaları da kıldır. Histolojiye başladıktan sonra mı böyle gıcıklaşmışlardır yoksa gitmeden önce de kılmıdırlar araştırma konusu olabilir.
21 yaşındaki bir insanın çantasında resim defteri ve boya kalemleriyle "okul yolu düz gider çocuklar bayram eder" modunda fakültenin yolunu tutmasının yegane sebebi.
Calisirsin veya zekisindir ve sonuçta tipi kazanırsın. Açık kalp ameliyatına gircem diye beklerken eline boya kalemlerini verip al yavrum gördüğünü çiz derler.
Derste uyurken ağzımdan salyalar akmasaydı,anlamlı bir ders olabilirdi!
Soruyu hazırlayan hoca da soruları kitaptan sormaz ise hayata ve insanlığa bakış açınızı değişir!Tabi bir fizyoloji dersi kadar değiştirmese de gene insanlıktan çıkarsınız.
Dersin labına giren asistan bozuntusu da not tuttuğumuz defterleri,çizimleri beğenmez,aşağılama görevini başarı ile icra eder!(illüstirasyondan,resimden anlayan biri olsa içim sızlamayacak!)Ertesi hafta okula öğrencilik yıllarından kalma defterini getirir.Böyle düzgün olacak der.(Resimlere bakarsanız, bknz: beyin bedava!)
dünyanın en sıkıcı ve çalışması en zor dersi hocanın notları siyah beyaz döküldüğü için illa bilgisayardan bakmak zorundasınızdır ve bilgisayar açıkken elbette gelir sözlüğe takılırsınız.
(bkz: mikroskopsuz histoloji pseudopodsuz amip gibidir)
Histoloji ve embriyoloji tip fakultesinde ilk 2 sene egitimi verilen derstir. Ayrica hemsirelik biyoloji ebelik fizik tedavi ve saglikla ilgili diger branslarda da egitimi vardir. Hucre ve doku bilimi ile anne karninda bebek gelisimini inceler. Tüp bebekle ilgilenir. Mikroskopta preparat bakilir. Tipta uzmanlik sinavinda 8 sorusu vardir toplamda 4 puan getirisi vardir. Zor ama bi o kadar eglenceli branstir.