Banka denilen müessese, müşterisinden, yasayla güvence altına alınmış ücret ve çeşitli alacaklarını, güzellikle olmadığı taktirde zorla alabiliyor; örneğin kredi kartı borcu, örneğin kredi geri ödemesi, örneğin bunların faizleri, tarafınızdan zamanında ödenmediğinde, sizi, gerekirse cebren mahkemelere sürükletebiliyor, kapınıza avukatlarını yollayıp eşyalarınızı haczettirebiliyor, netice elde edemezse hapis cezası almanızı dahi sağlayabiliyor.
Hesap işletim ücretinin yasal olmadığı buradan belli. içinde para olmayan hesabınızı, hesap işletim ücreti vakti geldiğinde, eksi değere düşürüp sizi borçlandıramıyor banka, dolayısıyla hakkınızda yasal işlem yapılmasını sağlayamıyor.
bankalar 31 kalem altında müşterilerinden para almaktadır yani bir diğer adıyla masraf. lakin bu masraflar için geri alma yöntemleri bulunmaktadır. yani tüketici mahkemeleri, hakem heyetleri ... vs gibi. eğer müşteri bunu dikkate alıp başvuru yaparsa iade alacaktır. ayrıca bir diğer bilgi de kredi kart ekstrelerinizi dikkatli hesaplayın,çünkü hep 2 lira bir fark oluyor. önceleri insanın gözüne batmıyor çünkü çok ufak paralar. ama bunu genel olarak müşteri sayısı ile çarpınca çok fazla bir meblağ ortaya çıkıyor.
vakıfbank lüleburgaz şube müdürünün "atmlerin kirası var, bu makinalar 7/24 açık duruyor, elektrik yakıyor vs." diye alındığını ve bu tutarı haklı göstermeye çalıştığı ücret. bir de diyor ki "kartınıza para yattıktan sonra hemen çekmişsiniz." ne yapalım? dursun bir güzel alın değil mi paraları?!
garanti bankasının 48.10 gibi bir fahiş fiyat biçip benden o parayı almasıdır. lan orospu çocukları, lan kahpe evlatları o paraya harbiden ihtiyacım vardı, boğazınızda kalsın, yediğiniz ekmeği kusun orospu çocukları.
1- bankada bulunan paranızı banka başka yerlerde kullanabildiği için bu paradan zaten para kazanmaktadır.
2- kredi kartı konusunda ise kol gibi faizi zaten sokmaktadır.
3- banka kartınıza yatacak olan para zaten birkaç gün önce bankada durmaktadır. yani birinci seçenekteki durum geçerlidir.
yapı kredi play kart'ı zorla veren çalışanın "öğrenciden bu parayı almıyoruz" dediği fakat 3. senesinde 20 tl olarak kestiği ücrettir.
müşteri hizmetlerinden geri talepte bulunduğumda "öğrenci olduğunuz için 20 tl yoksa 60 tl kesilirdi, size yanlış bilgilendirme yapılmış" cevabını aldım.
nakit avans çekiminin de kalkmasıyla kart iptali sonucuna vardım.
8 yıl hiç kullanmadığım hesapta unuttuğum az miktardaki parayı, her yıl iki defa kesinti yaparak kuşa çevirmiş olsa da bankadan söke söke geri aldığım ücrettir.
bankaların haksız kazanç elde etmek için uydurduğu tatlişko.
O para onlara çok tatlı geliyor. Ya ne alakası var derlerse sıkıntıya sokarım onları, kalplerini kırarım. Kırdım zamanında ama istiyorlarsa yine yaparım, ahh evet daha hızlı, daha sert diye çığlık attırırım.
Minik yeğenimin sonrasında kullanması için her ay hesabına para yatırıyordum. Zaten yeterli olmayan bir maaştan yeterli olmayacak bi tutar alıp diğer hesaba aktarıyordum. Bir gün paranın 50 TL azaldığını fark ettik. Benim paramı resmen cebe atıyorlardı.
_ ben fidan nasıı yardımcı olabilirim
_ hesabımdan bu tutar neden çekildi
_ kredi kartı aidatı.
_ kredi kartı değil banka hesabı bu
_ o zaman hesap işletim ücreti
_ hesap işletilmiyor fidan hanım
_ hesabınızın güvenliği için zart zort
bozuldu. Makine mi canlı destek mi belli değil. Biz çalışanız bizim ne suçumuz var derlerse onlarında canını sıkarım. Bu hırsızlığı destekler gibi konuşmayacaklar.
_ bu imzaladığınız sözleşme de yazıyor korkunçlu hanım
_ hangi sayfada yazıyor
bilmiyor ama bu alınan parayı savunuyor.
Diğer konu banka zaten benim hesap güvenliğimden sorumlu. Sanki sorumlu değilmiş gibi, sorumluluk duygusu ancak hesabımdan çekilecek tutar ile açığa çıkıyormuş gibi saçmalamaları da ayrı komedi.
Uzun süre uğraşıp paranızın iadesini yaptırıyorsunuz. Madem yasal sonra neden sen onu iade ediyorsun değil mi? O kısım için çalışanları eğitmediklerl için net cevap alamıyorsunuz.