her ile üniversite açılmasının zararları

entry21 galeri1
    1.
  1. her ile üniversite açılınca iyi bok olduğunu sananlara verilecek cevaplardır. o kadar gereksiz üniversiteler var ki adeta lise gibi oldu bu iş. önüne gelen üniversite açar oldu. bu sayede de kalite azaldı ve gittikçe üniversite mezunu işsiz sayısı çoğalmaya başladı.
    4 ...
  2. 2.
  3. il'lerde yine iyi ancak ilçe'lerdeki üniversitelerin lise gibi olmasıdır..
    1 ...
  4. 3.
  5. olmayan zararlardır.
    Avrupa hababam yetişmiş adam pompalıyor, ekonomiye. hemde bizim kadar sıkı eğitimler vermeden.

    bu ülkenin eğitim seviyesi öyle ya da böyle yükselmelidir.
    şimdi demeyinki iyi yetişmemiş üniversiteli ne işe yarar. taç giyen baş akıllanır. adama bir paye verdiğinde zaman içinde eksiklerini tamamlar.
    tamamlayamayan da zaten o işten ekmek yiyemez.
    hayır bütün dünya böle yapıyor. siz yale den mezun olan herkesin süper olduğunu mu sanıyorsunuz. sihirli değnek mi bu.
    0 ...
  6. 4.
  7. Verimsiz beşeri yatırım ailelerin paralarının boşa gitmesi kısa ve net.
    1 ...
  8. 5.
  9. daha önceki mezunlar iş bulamamış, karın tokluğuna çalışıyorken, bu kadar üniversitede bu kadar kontenjanda bu kadar adam ne bok yiyecek? işte en büyük sorun bu. üniversite açmak kolay, kontenjanı beş katına çıkarmak kolay, kolaysa mezun olunca iş de bulun. hem abi herkes üniversite mezunu olursa, kim amelelik yapacak, kim minibüs şöförlüğü yapacak? inşaat mühendisi mi, biyolog mu, öğretmen mi?
    1 ...
  10. 6.
  11. üniversiteyi avamlaştırır... sonra üniversite mezunuyum iş bulamıyorumlar, cahil şeyh tapıcıları tarafından işgal edilmeler felan. böylesine yüce olan ve bilime hizmet veren kurumlar hayvan gibi ciddiyet gerektirir ve unutulmamalıdır ki; her nerede olursa olsun, orospu çocuklarınca karalamalara maruz kalırsa bu kurumlar o bahsi geçen orospu çocuğunu bulup sikmek farzdır.
    0 ...
  12. 7.
  13. iyi midir kötü müdür bilemedim ama ileride temizlik işçileri de üniversite mezunları arasından seçilebilir.
    çünkü hem üniversite mezunu çok olacak hem de temizlik işçiliği yapmanın bile çon ince detayları olacak.
    eskiden bütün çöpler cümbür cemaat aynı yere atılırdı şimdi öylemi ya. poşeti ayrı kağıdı ayrı.
    0 ...
  14. 8.
  15. kalite düşer bir kere. çok bilirim hocaların alttan çok fazla öğrenci geliyor bu öğrencileri bırakmayayım ki seneye uğraşması zor olmasın deyip kolay sorduklarını, fazladan puan verdiklerini.
    ayrıca o açılan üniversitelerin bulunduğu bölgelerde istihdam yoksa hiç bir anlamı yoktur. adam istanbul'da da okusa büyük şehirlere çalışmaya geliyor bahsi geçen illerde de okusa. bu insanları bir şekilde öğrenci yaparak işsizliği istatistiksel olarak düşük gösterme düşüncesi de vardır. bana göre her ile üniversite açılmamalı her ile sanayi yatırımı yapılmalıdır.
    1 ...
  16. 9.
  17. kalitenin düşmesi ve etrafın işsiz kaynaması.

    sanayi işleri, tekstiller gibi işyerlerine genç işgücünün katılımının düşmesi.
    0 ...
  18. 10.
  19. aslında fransa ispanya japonya gibi ülkelerin yüzölçümü üniversite sayıları oranı kıyaslandığında bizden çok daha fazla üniversiteye sahiptir.lakin akademik alanda bizden çok daha ileridirler.
    1 ...
  20. 11.
  21. diplomalı işsizler ordusunu büyütmek.

    bir ülkede herkes üniversite okumaz. kabiliyet denen bir şey var.

    berbere de, çiftçiye de hattâ marangoza da ihtiyaç var.

    ziraat fakülteleri var her yerde, buradan mezun kişiler potansiyel işsiz. bunun yerine gidip bir zanaat öğrenseler ya da toprak sahibi falansa aileleri gidip tarımla uğraşsalar daha kârlı.

    aynısı diğer tüm vasat altı üniversiteler için geçerli.
    3 ...
  22. 12.
  23. Hadi her ile açtınız kabul. Ama niye dağın başına merkezden saatlerce uzağa kampüs koyuyosunuz?
    2 ...
  24. 13.
  25. evde kocişine çikolatalı çilek hazırlasın diye allahin kezbanina senelerce devletin para harcamasının önünü açması.

    okumayin anasina. iş gücüne katılmayacaksan ne diye yer işgal ediyosun? ne diye masraf çıkarıyosun? yediginiz ictiginiz haram sizin.
    5 ...
  26. 14.
  27. En büyük zararı eğitim kavramının içi boşaltılmış olmasıdır. Üniversite diplomasını bir paçavraya çevirmiş, piyasaya nitelikli eleman hazırlamaktan çok diplomalı işsizler hazırlamıştır.
    Akademisyenlerin kalitesi ve standartı iyice düşmüş, eğitim hayatını öğrenimini tamamlayamadan bitiren gençler yetiştirmiştir.
    0 ...
  28. 15.
  29. bir şey ne kadar çok olursa değeri o kadar azalır. tabi her ilde olmasından ziyade verilen eğitimin kaliteli olmaması bence en büyük problem. bu işin ucu ilkokula kadar uzar aslında ama neyse konu o değil.
    0 ...
  30. 16.
  31. Öğrenci yetiştirmek amacıyla değil, şehre ticari canlılık gelsin diye kurulan okulların aşikar zararlarıdır.
    1 ...
  32. 17.
  33. 18.
  34. Sonra bizimki gibi lise üniversite karışımı bir şey ortaya çıkar anlam veremezsiniz.
    4 ...
  35. 19.
  36. her ile üniversite açılması eğitim öğretim kalitesini düşürdü. Birde üniversitelerin yeterli kampüs alanının olmaması dolaysıyla şehir ile iç içe üniversiteler var.Ben bunlara lise diyorum. Doğru dürüst sosyal tesisleri olan bir Kampüs hayatı şehir hayatından bambaşkadır, o ortamda yetişmeyen öğrenci gerçek manada üniversiteli olamaz.
    2 ...
  37. 20.
  38. başlı başına akademik camiaya zarar vermek için yapılmıştır. diğer ülkelerde üniversitelere en kaliteli ve topluma katkı sağlayabilecek kişilerin üniversiteye gitmesi beklenirken bizim ülke de okusun memur olsun kafasından dolayı teknisyen ya da sıvacı olması gereken öğrencilerin zorla üniversiteye sokup 4 yıl okutup bu kişileri işsiz ordusuna sokmak dışında bir işe yaramıyor maalesef.
    0 ...
  39. 21.
© 2025 uludağ sözlük