bazı olaylardan sonra farklı görüşteki gazete yazarlarının konuyu nasıl değerlendirdiğini öğrenmek için yapılan şey. sürekli cumhuriyet okuyan mı gidip zaman alır, yoksa sürekli zaman okuyan mı, bilinmez. ya da hiç gazete almayıp da önemli gündem maddeleri söz konusu olduğunda her ikisini de almayan yazar, gidip her ikisini de mi alır? belki, bilemiyoruz.
yaptım ama hele bir sor niye yaptım?! ödevim vardı onun için yaptım! gazetecilik dersi miydi neydi; bir olayın iki farklı görüşteki gazete tarafından nasıl haber edildiğini incelemem lazımdı ondan aldım. ulan şimdi aklıma geldi bak sözlük: bir arkadaşım aynı ödev için fotomaçla fotogolün transfer haberlerini karşılaştırmıştı! * o da kaldı ben de kaldım; ama en aznıdan o makarasını yapıp kaldı bense s.k gibi sözlük afedersin yaptım ödevi. bu da böyle bir şey...
cumhuriyet gazetesinde bulamadığını zaman gazetesinde, zaman gazetesinde bulamadığını da cumhuriyet gazetesinde bulan, gerçek bir okur olmayı başarabilmiş yazar.
bunu her gün yapıyorsa uyarılması gereken insandır. zira cumhuriyet her gün okunmaz, mide bulandırır, kafa ütüler, sürekli ağladığı için yapış yapıştır.
siyasi konularda karsi goruste olan iki gazete eger cok buyuk bir olay degilse isine gelmeyen cogu habere yer vermez. hal boyleyken ardi ardina iki gazeteyi okuyan kisi iki farkli dunyadan haberdar olur sadece, baska bir ise yaramaz.
gazete okumayı seven önyargı taşımayan yazardır. kendisiyle her konuyu rahatlıkla konuşabilirsiniz. çünkü onda parçaya sahip olmanın sevinç nidaları değil bütüne meftun olmanın huzuru vardır.