tam anlamiyla bagirip stres atmaya elverisli muzik turu istiklalde dorock en guzel yeri sigara dumani les gibi yarim saatte bir 15 dk mola verilmeli yoksa kulaklar falan pert oluyor.
çıkış noktası ingiliz işçi sınıfıdır.Fabrika mesaileri bittiğinde eve gitmeden önce barlarda toplanan işçiler burada küçük yerel gruplar kurarak müzik yapmaya başlamışlardır.Çoğunluğun ağır sanayi işçisi olmasından dolayı çivili bileklik ve kemerler de bu kültürün ayrılmaz parçaları olmuştur..
orta okul altıncı sınıftan beri 9 senelik bi geçmişimiz var, nasıl bu kadar eminim ? accept in cant stand the night şarkısının solosu ilk günkü kadar zevk veriyorsa, bundan 20 sene sonra da zevk verecektir.
1960'larda ABD'de gelişmeye başlayan ve bir çok dinleyici kitlesine erişen, bence en güzel müzik türüdür. Judas Priest mihenk taşlarındandır.
Thrash metal, death metal ve black metal gibi türleri vardır. (bkz: metal müzik)
Heavy metal bir kabusla doğdu. Geezer Butler Ozzy'den aldığı bir kara büyü kitabını okurken uyuyakaldı. Uyandığında (uyandığını sandığında) yatağının ayakucunda simsiyah, uğursuz bir figürle karşılaştı. Okuduğu kitaba ulaşmak istedi, baktığında kitabı göremedi. Daha da kötüsü, hipnotize olmuş gibi hareket edemedi 20 yaşındaki basgitarist. Yaşadığı bu deneyimi Tony Lommi'ye anlattı ve ilk heavy metal şarkısı diyebileceğimiz 'Black Sabbath' ortaya çıktı.
New york times eleştirmeni Jan Pareles heavy metali ' Popüler müziğin sınıflandırılmasında Heavy Metal: hard rock' ın birçok türünü daha az ritim değişimi, daha az blues, daha fazla şovmenlik ve kaba kuvvetle birlikte bulunduruyor' diye tanımlıyor.
Sözcük anlamını bir şarkıdan alan müzik türüdür. Rock Blues gibi müzik türlerinden etkilenip 1970'de resmen çıkmıştır. Ilk temsilcisi olarak Black Sabbath gösterilir. Halada aktif bir gruptur.
Kültürü Ingiltere'li sanayi işçilerinin oluşturduğu varsayılır. Çivili vb. Aksesuarları taşıdığından dolayı.
Asıl ivmesini 80'li yıllarda almıştır. Metallica, Megadeth, Slayer gibi grupların ortaya çıkması, Iron Maiden, Dio gibi sanatçıların başarılı albümleri bu ivmeyi arttırmıştır. Günümüzde azımsanamayacak hayran kitlesinede sahiptirler.
Heavy Metal, bir tarz olmasına karşın, tüm tarzların ortak ismi olarakta geçer. Dünya üzerinde Thrash, Death, Heavy, Black, Symphonic, Industrial, Power, Speed gibi önemli sayılabilecek ana tarzlar bulunmaktadır. Dünya üzerinde bakıldığında Avrupa'da daha çok brutal vokaller (bkz: brutal) öne çıkarken Amerika'da clean ve kirli vokaller öne çıkmaktadir. Iskandinav yarımadasında Black, Death tarzları özellikle yapılmaktadır.
Konusu diğer müzik tarzlarının aksine aşktan çok Herşeydir. (bkz: fear of the dark) (bkz: Holy Wars) (bkz: another way the die) (bkz: lions in the cage). Konular genellikle tarza göre değişim göstermektedir.
Heavy Metal, kendi kültürünüde oluşturmuştur. Tarzlara göre giyinmeler, aksesuarlar örneklerdendir. Dans biçimi alışılagelmişin dışındadir. (bkz: pogo) (bkz: headbang).
Heavy Metal düşünülenin aksine bir şeytani müzik değil, insanin özünde olan savaşma iradesini ortaya çıkartan bir müziktir.
Ülkemizde Heavy Metal'in ilk örneklerini Akbaba ve Devil grupları vermiştir. Ardından günümüzdede aktif olan Pentagram a.k.a mezarkabul icra etmiştir. Günümüzde ise çok sayıda heavy Metal grubu bulunmaktadir. Bunlardan sizlere önerebileceklerim
(bkz: 80 Kalibre) (bkz: Mekanik) (bkz: Pentagram) (bkz: black tooth)
hiç doğru düzgün dinlemedim önyargılıyım kafa şişiriyor. sevmedim sevmiyorum sevmeyeceğim eminim o da beni sevmiyordur. ama saygı duyduğum bir müzik tarzıdır.