hdr

entry25 galeri2
    1.
  1. 2.
  2. farklı ışık değerlerinin optimize edilmesi ve kadraj içinde kalan her noktanın (ister gölgede, ister ışıkta kalan yüzey ) patlama veya kararma yapmadan en iyi şekilde algılanması için dinamik kademenin yardımcı bir programla yükseltilerek işlenmesine denir. hdr yapılabilecek yardımcı programa örnek olarak Photmatix Pro verilebilir.
    3 ...
  3. 3.
  4. photoshop'ta da uygulanabilen, farklı pozlama süreleriyle çekilmiş aynı karenin üst üste bindirilmesiyle bit değerinin yükeseltilmesi ve bir kaç fotoğraftan bir tane canlı ve dinamik bir görüntüye sahip fotoğraf elde etme yöntemi.

    örnekleri için: http://www.hdr-photogallery.com
    1 ...
  5. 4.
  6. özellikle manzara fotoğraflarinda başarili fotoğraflar yaratacağiniz bir teknik.
    0 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. gerçeküstü fotoğraflar yaratmanıza olanak veren fotoğraf işleme tekniği.
    0 ...
  10. 7.
  11. (High Dynamic Range), fotoğraf sanatında çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir.
    0 ...
  12. 8.
  13. fotoğrafçıların değil grafikerlerin ve reklamcıların kullanması gereken teknik. yok patlama, yok grilik, yok turuncumsu yumuşaklığında mor efektli çiçeksel bezenme. anlamam ben arkadaşım fotoğrafçı dediğin kadrajından çıkanı ellemeyecek.
    * * *
    2 ...
  14. 9.
  15. tadını kaçırmamak için tecrübe gerekir. iç mekan çekimlerinde unreal tournemant havası yaratabilirsiniz. özellikle urban ve endüstriyel fotoğrafçıların gözbebeğidir. hee bir de geniş açı ya da fisheye ile birleşirse tadından yenmez.
    1 ...
  16. 10.
  17. bu teknikle çekilen görüntüye "fotoğraf" demek gelmiyor hiç içimden, o derece fotoğraftan uzak bir şeydir. teknolojinin getirisidir.
    hiç biri çıkıp da analog pozitifi hdr negatife döndürmüş mü? bir bakın derim. hep dijital hep dijital, yazılım ürünü sentetik görüntü. fotoğraf değil lan onun adı, adam olun adam!
    2 ...
  18. 11.
  19. bir çekim tekniği. hdr çekimde amaç ruhu yakalamaktır. eğer insanlar sizin kadrajınızdan fotoğrafa bakabilyorsa ruhu yakalamışsınız demektir.

    hdr sadece -1, 0, +1 benzeri dizilimler demek değil sanatçının bakış açıdısır.
    0 ...
  20. 12.
  21. filtrelerle fotoğraf çekimi sırasında da yapılabilen bir tekniktir. parlaklık ve renk konusunda abartılı bulduğum ancak bazı manzara resimlerine de çok bi yakıştırdığım tekniktir. fotoğraf çekimi sonrasında, çekilen fotoğrafın üzerine yapılan hdr tam o esnada yapılan kadar güzel olmamaktadır. bir amatör fotoğrafçı için çok mu gerekli bir yöntemdir? hayır. filtre almanın lüzumu da yoktur. çünkü yılda bir kaç defa böyle fotoğraf çekmek için heveslenilir bu heves için de o kadar parayı filtreye vermek gereksizdir. amatörler için tabi bu sözlerim. filtre yerine güzel bir lens almak daha kullanışlıdır.
    0 ...
  22. 13.
  23. fotoğraf filmi ve sensörlerin dinamik aralık eksikliğini kapatmaya yönelik kullanılan tekniktir. şöyle anlatalım güneşi tam karşınıza alıp bir fotoğraf çektiğinizde ya güneşin önündeki obje karanlık çıkacak ya da obje aydınlık ancak arkası bembeyaz çıkacaktır. halbuki gözümüz bunu büyük bir oranda tolere edebilmektedir. işte bu teknik ile aynı karelerin aydınlık ve karanlık pozlamaları ile çekilmeleri ve daha sonra hem karanlık hem de aydınlık alanlardan detay alınması için üst üste bindirilmesi ile oluşturulur.

    hareketsiz objelerde kullanılması, mümkünse çekim sırasında tripod kullanılması elde edilecek olan fotoğrafın kalitesini arttıracaktır.

    ayrıca bazı arkadaşların belirttiği gibi dijital tabanlı değil film tabanlı bir tekniktir. ilk önce filmler ile uygulanmış teknoloji geliştikçe dijital ortama aktarılmıştır.

    dijital ortamda yapılabilmesi için kullanılabilecek programlardan bazıları;

    (bkz: photomatix pro)
    (bkz: photoshop)
    (bkz: hdr efex pro)
    0 ...
  24. 14.
  25. birkaç örneğini new york'ta uyguladığım fotoğraf tekniği. abartıldığı zaman berbat durduğu doğrudur.
    http://deklansorsesi.blog...2/hdr-from-big-apple.html
    0 ...
  26. 15.
  27. Yüksek dinamik aralık. Aynı karenin -2 / 0 / +2 şeklinde farklı pozlamalarla çekilmiş üç Fotoğrafının yazılımla birleştirilmesidir. Genellikle bulutlu havalarda ve karanlık-ışık Ayrımının yoğun olduğu konularda başarılı sonuçlar verir.
    0 ...
  28. 16.
  29. özellikle geniş açı lens ile çekilen daha görseldir.
    abartmadan, dozunu kaçırmadan yapılan makbuldur.
    hdr yapacağım derken, fotoğrafı ''heder'' etmeyin.
    buda benim portfolyom:
    http://www.fotografturk.com/fotograflarim.asp
    0 ...
  30. 17.
  31. Ya sözlük özellikle mi yapıyorsun günlerdir burda bok attığım çocuğun isminin kısaltması ulan nereye baksam onu görüyorum bu nasıl hayat?
    1 ...
  32. 18.
  33. aynı resim üç kere çekilip birleştiriliyor.
    0 ...
  34. 19.
  35. Eyç di ar şeklinde okunur.
    iphone kullanıcıları için a hdr uygulaması tavsiye olunur.
    Telefonunuzun kamerası çöp ise, hiç hdr işlerine bulaşmayın, fotoğraf iyice çamur olur. Hdr yapılacak fotonun net ve kaliteli olması gerekmektedir.
    1 ...
  36. 20.
  37. Hedere diye telaffuz ettiğim zamazingo. Eyçdiğar bana samimi gelmiyor.
    4 ...
  38. 21.
  39. high dynamic range kelimesinin baş harfleridir. aynı karenin farklı pozlama özellikleriyle çekilip birleştirilmesiyle meydana getirilir. şöyle bir örnek verebiliriz.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/835616/+
    3 ...
  40. 22.
  41. Yeni nesil televizyonlarda uygulanacak teknoloji.
    0 ...
  42. 22.
  43. sanılanın aksine pozlama süresi değil, pozlama dengesi mevzu bahistir.
    (bkz: high dynamic range)
    1 ...
  44. 23.
  45. Bir fotoğraflama tekniğidir.
    Bu hede ile ortaya çıkan görseller; vray eklentili modelleme programlarında ışık ayarlarına çok hakim olmayanlar ya da kısa sürede ps desteğine fazla ihtiyaç duymadan etkili render almak isteyenlerin kurtarıcısı olabilir, kullanın kullandırın.
    2 ...
  46. 25.
  47. aşırıya kaçıldığında ortaya çıkan fotoğrafı heder eden tekniktir. bu nedenle tadında bırakılmalı. Olmuyorsa vazgeçilmeli.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük