Ota boka hastaneye gitmek panik atak veya anksiyete türü bozuklukları işaret eder diğer türlü 40.derece ateşi çıkan her gün farklı bir yeri ağrımasına rağmen doktora gitmeyen insan içinde hastanefobisi var diyebiliriz psikolojik olarak yorumlarım bu kadar.
Bazı hastalıklar ciddiye alınmadığı için ilerleyebilir ve hayat şartlarınızı düşürür. Eğer haberlerde gördüğünüz, adamın kafasında makas kaldı gibi haberlere bakıpta hastane kötü bir yer derseniz 5 yaşındaki bir çocuk gibi ağrınız katlanamayacak boyuta geldiğinde gidersiniz.
Sonuç olarak tatlım kimse isteyerek senin içinde bez bırakmaz ancak sen isteyerek kendini kötü hissedersin.
Not : biraz sanki aman oğlum etme git hastaneye diyen güzel anneler gibi olmuşum affedin.
Cok agir hasta olmadiginiz surece tavsiye ettigim eylemdir gitmemeniz. insan zaten kendi kendini onarabilen bir organizma. ilac kullanmak yerine saglikli beslenmek her zaman daha iyidir.
Ben en son hastaneye gittigimde farenjit icin 1000 mg'lik antibiyotik kullanmistim. iyilestikten bir gun sonra da sindirim yolu enfeksiyonu kapmistim. Onda da 500 mg'lik antibiyotik kullandiktan sonra karacigerlerim ciddi zarar gormustu ve degerlerim normalden iki kat cikmisti. Tabi bozulan bu degerlerden dolayi mide spazmi gecirip ambulansla hastaneye yetistigimi saymazsak hastane ve ilac sektorunun zararlari bu kadar basit hastaliklarin tedavisinde bile bu denli zararli olabiliyor.
iyilesmek icin ugrasmak yerine saglikli kalmaya calisin. Sigara, alkol, uyusturucu gibi denge bozucu maddelerden uzak durun. Mutlu yasamaya calisin. Stres de sizi cok kotu hastaliklara yakalatabilir.