ytü harita mühendisliğinde ders geçmesi bayağı zor bölüm. iş imkanı iyi ve puanı diğer mühendisliklere göre düşük olması avantajı, illa okuyacağım diyenler ktü ye gitsin ytü yazayım demeyin götten kan alıyolla.
bu ara medyanın ve bölüm hocalarının şişirdiği, öğrencilerinde "ananaaaaam manyag paralar gazanıyomuşuz lan çog iyi çog iyi"(onlar zaten dünden razı gaza gelmeye) diye gaza geldiği sikik mühendislik dalı. devlet alacağını aldı harita mühendisliğinden 2 yıl daha belki devam eder bu popülerlik. boşuna şişirip milletin hayatını karartmayın amk.
uzattiginiz herangi bi yilda direk ise basliyabileceginiz bi bolum. zaten 4 yilda bitirmek neredeyse imkansiz. kendine guvenenler icin guzel bi bolum. son tercihiniz (bkz: selcuk universitesi)olsun. bu bolumu bu okulda bitirmek ciddi anlamda cok zor.denedik hala da deneme asamasindayiz.
üniversitedeki mühendislik bölümleri arasındaki en zor bölümdür, bu bölümde okuyanlar 6 senede bitirmeyi normal karşılamaktadır. okul bittikten sonraki en az 2 yıllık iş hayatında ise asgeri ücret+asgeri ücretin yarısı kadar üstünde maaşla arazilerde, toz toprakta, kışları burnundaki sümük donmuş olarak karın içinde amalelik yapmakla eş değer olan mühendislik dalıdır. ayrıca iş durumu gelecekte parlak gibi görünsede aksine gelecekte bu mesleği yapan kişileri jeofizik mühendisleri gibi işsiz geçirecek günler beklemektedir. zira üniversiteler de mantar gibi harita mühendisliği bölümü bitmeye başlamıştır ve arz talep dengesi daha şimdiden bozulmuştur. bu bölümü tercih etmeyi düşünen kardeşlerime önerim, puan farkı yokken hiç ölmeyecek mühendislik dalları olan inşaat mühendisliğini yada makine mühendisliğini tercih edin derim.
geleceğin mesleğidir. en azından inşaat mühendisleri gibi * yapmıyorlardır ve bok gibi para kazanıyorlardır. hem de mezun olur olmaz. elini sallasan onca iş yapacak yer vardır bu köftehorlara.
edit: eksileyenler inşaatçı anam belli oldu. deşifre etmeyin kendinizi ulen.