hamidiye

entry28 galeri2
    1.
  1. Balkan savaşı sırasında ege akdeniz ve kızıl denizde çok önemli harekatlarda bulunmuş ve belki de osmanlının balkan savaşındaki tek başarısı olmuş savaş gemisidir. Bu harekatlar sırasındaki komutanı rauf orbay'dır.
    2 ...
  2. 2.
  3. su markası. balkanların ve heryerin en iyi su markası. *
    1 ...
  4. 3.
  5. balkan savaş'ında güçlü yunan zırhlısı italyan yapımı ben georgios averof'un başına dert olan türk gemisi.
    2 ...
  6. 4.
  7. Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür.
    1 ...
  8. 5.
  9. osmanlı savaş gemisi. tarihinde bir çok zafer kazanmış ve gemi batırmıştır.
    1 ...
  10. 5.
  11. tadı berbat olan su markası. nasıl bir pazarlama yaptılarsa her 3 büfenin 4'ünde bu dandik su mevcut.
    2 ...
  12. 6.
  13. 7.
  14. 2.Abdülhamit çağında yapılan nüfus kaydına "hamidiye" adı verilmiştir.
    1 ...
  15. 8.
  16. kocaeli'nin gölcük ilçesine bağlı bir köy.çoğunlukla gürcüler ikamet eder.
    1 ...
  17. 9.
  18. ıı. abdulhamid denilen padişah zamanında oluşturulan ve mevcudu yaklaşık 100.000 kişiyi bulan, tamamı kürt askerlerden oluşan alayların ismi. ermeni tehciri dışında yan gelip yatmışlar ve devleti sömürmüşlerdir.
    4 ...
  19. 0.
  20. cumhuriyet yıllarında, batılı devletlere "bakın biz öyle modern bi ülke kuruyoruz ki o derece yani" adı altında 25 Kasım 1925 yılında Şapka iktisası Hakkında Kanun kabul edilince otoriter/despot cumhuriyetin camekanında gözüken halkın şeklini şemalini değiştirmek ve batılıya modern gözükmek uğruna, peş peşe tepeden inme devrimler yapılmaya başlandığı sırada, ayaklanan Erzurum Rize, Sivas, Maraş, Giresun, Kayseri, Tokat, Amasya, Trabzon, Gümüşhane'de halkının gözünü korkutmak için of ilçesine gönderilen gemidir.

    halk şapka giymemekte direnince de ne yazık ki hamidiye, kendi halkını bombalamıştır.

    türküsü bile vardır.

    atma hamidiye atma
    vergi de verceukkk şapka da giyeceukkk..

    tey tey kalkmış hala bana demokratiklikten çağdaş cumhuriyet yıllarına özlemden bahsediyorsunuz!
    1 ...
  21. 1.
  22. (#10675103)

    şehrin karşısında 2 pare "kuru-sıkı" atınca nereye saklanacaklarını şaşıran "yiğit"lerin torunlarınca iftiraya uğramış "kahraman" türk gemisidir. balkan savaşında bu geminin yaptıklarını, ona dil uzatanların yedi ceddi bu memleket için yapamamıştır.

    illa da tanım : geminin rize'ye mermi sıktığı adi bir yalandır. rize'ye bomba falan atmamıştır. attığı bir kaç kuru sıkı top mermisidir ve o da yeterli olmuştur.
    3 ...
  23. 2.
  24. ytü yıldız kampüsü içindeki tarihi çeşmelerden akan sudur. rektörlüğü bu güzel uygulama için kutluyoruz.
    0 ...
  25. 3.
  26. Sultanbeyli'de bir mahalledir ayrıca.
    0 ...
  27. 4.
  28. --spoiler--

    Kıl nazar tarihime ister vüzu'al ister iç
    Zemzem icra eyledi Şehinşâh-i Dara-himem
    iş bu tarihim ider bir reşha-i lutfu beyân
    Gündine bu çeşmeyi yapdı Şeh-i derya-kerem
    (II. Abdulhamid Çeşmesi Kitabesi)



    1898'de istanbul'a kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla II. Abdulhamit'in emriyle bir komisyon kurulmuş. Yapılan projeye göre Kırkçeşme tesislerinin doğu kolu üzerinde ve Kemerburgaz'ın güneydoğusundaki Karakemer ve Kovukkemer civarındaki membalar 20 maslakta toplanmış ve kirlenmelere engel olmak için maslaklara demir kapılar yapılarak kilitlenmiş. Membalardan günlük 1.200 m3 debi elde edilmiş. Tesisin büyük bölümünün tamamlanması 1900 senesini bulmuş. Suyun verilmesi ve resmen kabulü ise 26 Mayıs 1902'de yapılmış. Tesisin maliyeti 2 milyon Fransız Frankı veya 100 bin altın lira olduğu yazılmaktadır.

    133 çeşme ile istanbul'a dağıtılıyordu...

    Bütün Osmanlı su tesislerinde sular pişmiş kilden yapılmış künk borular içerisinden isale edilirken ilk defa Hamidiye suyunda font borular kullanılmış, sular bu borular içerisinden basınçlı akıtılmış, vanalar ile şebekede manevra yapmak imkanı sağlanmıştır. Hamidiye suyu kaliteli içme suyu olup, sertliği 4.5 (Fransız sertliği)'tir. Hamidiye Suyu, kurulduğu günden itibaren, çeşmeler vasıtasıyla istanbul halkına ulaştırılmaktaydı.
    Zaman içerisinde gerek şehrin büyümesi, gerekse sebillerin tahrip olmasıyla bu hizmetin, kurulduğu zamandaki gibi sokak sebillerinden yürütülmesi imkânsızlaşmıştır. 1979 yılından itibaren şişelenerek halka ulaştırılmaya başlanmıştır. Hamidiye, asırlık başarılı bir geçmişe ve tarihsel özelliğe sahiptir. Döneminin çok önemli yatırımlarından olan ve ülke olarak sahip olduğumuz önemli değerlerimizden Hamidiye Kaynak Suları, 1979 yılından itibaren Anonim Şirket yapısına kavuşmuştur . Tesis, bugün istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştirak şirketi olan Hamidiye Kaynak Suları A.Ş. tarafından işletilmektedir.
    Kaynak Suyunun kalitesi ve lezzetinin yanısıra, güvenilir, saygın, yenilikçi kimliğiyle tanınan ve üstün hizmet anlayışıyla takdir gören Hamidiye Kaynak Suları, 2002 yılında 100. yılını kutlamıştır. Bir asır önce şehre akıtılan Hamidiye Suyu, bugün insanlığın malı olmuş ve gerek ürünlerinin kalitesiyle gerekse tarihi imajıyla ülkemiz sınırlarını aşarak 27 ülkeye su ihraç eder konuma gelmiştir. Su sektöründe tüm yenilikleri yakından takip eden ve üretim sistemleriyle teknolojik düzeyi en üst noktada bulunan Hamidiye Kaynak Suları Türkiye'de bir çok ilke imza atmasıyla da ünlüdür.
    --spoiler--

    kaynak: http://www.hamidiye.com.tr/tarihce.php
    1 ...
  29. 5.
  30. 6.
  31. istanbul'u işgal etmiş su markası.
    0 ...
  32. 7.
  33. rize'nin pazar ilçesinde bir köy. köy olduğuna bakmayın siz, yakında ilçe olabilecek potansiyele sahip.

    edit: havaalanı yapılması gündemde.
    0 ...
  34. 8.
  35. dandik su markası.
    sınav günü sabahı tam ağzıma bir damlasını alacakken yanımda benden daha önce davranıp şişeyi kafaya deviren kişi tarafından uyarılmasam o gün sınav salonunda pencereden aşağıya kusan bir hapsurup görebilirdiniz, öyle bir şey.
    0 ...
  36. 9.
  37. fabrikası bizim buradadır, sahibi arkadaşımın babasıdır. Her gün fabrikasını gördükten sonra o su akan nehir gibi şeyden yola çıkarak söyliyeyim size lağam suyunu arındırıp, öğütüp yapıyor adamlar sakın haa içeyim demeyin.
    0 ...
  38. 10.
  39. Abdülhamid han ın kurduğu alaylardır.
    0 ...
  40. 11.
  41. lise zamanında imza toplayarak liseden şutladığımız su markası. çeşme suyu gibiydi lan.
    0 ...
  42. 12.
  43. lisedeyken bizim de içmeyerek boykot ettiğimiz su markasıydı, bildiğin çeşmeden dolduruluyordu hatta çeşme suyunun bile bir içilmeliği vardır bunda o da yok.
    0 ...
  44. 13.
  45. su markası veya hamit adlı şahısın dişisi.
    0 ...
  46. 15.
  47. Hamidiye Köyü Aydın ilinde yer almakta olup, Nazilli Köyleri semtinde bulunan Hamidiye Köyü Nazilli ilçesine bağlıdır.Hamidiye Köyü haritası konumu ise 37° 49' 38.2692'' Kuzey ve 28° 20' 55.5036'' Doğu gps koordinatlarıdır. Hamidiye Köyü bağlı olduğu Nazilli ilçe merkezine 9 kilometre mesafe uzaklıktadır. Hamidiye Köyü Aydın şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 44 kilometredir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük