...........
Bugün devrimci hareketin öncelikli sorunlarından biri, devrimci bir halk hareketinin yeniden yaratılmasıdır. Bu görev Devrimci Yol un partileşme süreci ile tarihsel bir benzerlik oluşturur. Devrimci Yol, kendisini 1974 sonrasının devrimci hareketine önderlik edecek bir parti olarak ilan etmek yerine, devrimci partiyi dönemin devrimci direniş hareketlerine önderlik etme çabası içinde yaratmayı önüne koymuştu. Bugün, emperyalizmin 4. Bunalım Dönemi nin Türkiye sinin devrimci hareketini yaratma görevi de bu mantıkla ele alınmalıdır. Bu görev, sosyalizmin 20 yüzyıldaki yenilgisinde gösterdiği zaaflara sahip olmayan, teorik olarak en mükemmel bir sosyalizm modelinin kağıt üstünde icat edilmesiyle değil, ancak Türkiye halklarının neoliberalizme ve faşizme karşı öz-savunma eğilimlerini ifade eden toplumsal muhalefet hareketlerini devrimci bir halk hareketi çerçevesinde bütünleştirme çabasıyla başarılabilir. Bu çabalar, en gelişmiş ifadesini devrimci bir harekette ve öncü örgütlenmelerde bulmaktadır. Bu bakımdan bugünün siyasal görevi devrimci bir hareketin yaratılmasıdır.
Bu doğrultuda, HALKIN DEVRiMCi YOLU, devrimci bir hareketin yaratılması için gerekli ideolojik-politik netliğin ve birliğin sağlanması ve bunun Türkiye solunda ve toplumsal muhalefetinde devrimci bir çizgi haline getirilmesi için teorik çalışmalar yapar.
HALKIN DEVRiMCi YOLU, başta halkın hak mücadeleleri olmak üzere, toplumsal muhalefetin bütün cephelerinde devrimci bir halk hareketini yaratma perspektifini somutlaştıracak ideolojik-politik çalışmaların yürütülmesinde etkin görev ve sorumluluk üstlenir. Hak mücadelelerinin temel alanlarının sorunlarından, neoliberal ideolojinin halk üzerindeki inandırıcılığının kırılmasına ve parçalanmış bir halkın devrimci bir hareket olarak örgütlenmesini zorlaştıran ideolojik, kültürel, sosyal eğilimlerin işçi sınıfı ideolojisi ekseninde bütünleştirilmesi için ideolojik-politik çalışmalar yapar.
HALKIN DEVRiMCi YOLU, Marksist Leninist dünya görüşünün devrimci yöntemlerine dayanarak, ana burjuva ideolojik akımlarla ve onların sağcılık, reformizm, liberalizm, milliyetçilik, sekterlik ve pragmatizm gibi sol içindeki uzantılarıyla mücadele eder. Halkın gözünde devrimci hareketin, devrimin ve sosyalizmin yeniden somut bir seçenek haline gelmesi için gerekli ideolojik-politik çalışmaları yapar.