gıda mühendisliği

entry60 galeri0 video1
    60.
  1. Öğrencilere tavsiyem hala imkanınız varken kaçın bu bölümden. Başka bir alana yönelin. Mezun olduktan sonrası çok karanlık..
    0 ...
  2. 59.
  3. Kadınlara en çok yakıştırılan mühendislik bölümüdür. Belki de bu yüzden tercih etmiştim. iyi mi yaptım? Sanmıyorum. iş sahası dar ve diğer mühendisliklere göre iş gücü ucuzdur.
    0 ...
  4. 58.
  5. isminin gıda virtüözlüğü gibi başka isimlerle değiştirilmesi gereken mühendislik sıfatını tek hak etmeyen bölüm.
    0 ...
  6. 56.
  7. 3. ve 4. sınıfta olan öğrencileri için kariyerlerinde güzel etkisi olacak bir ilana denk geldiğim mühendislik dalı;

    --spoiler--
    http://www.toptalent.co/Job/RecruitmentDetail/1
    --spoiler--

    linkten ulaşıp başvurunuzu yapabilirsiniz, almanya'da eğitim fırsatı da var üstelik.
    hadi bu da sözlük ahalisine iyiliğim olsun.
    1 ...
  8. 55.
  9. e hadi mühendislik olsun bari diye yerleşilen bölümdür. asla aşağılamak gibi bir amacım yok ama ülkemizde hakkıyla değer verilmeyen bölüm olduğunu herkes bilir.
    3 ...
  10. 54.
  11. erasmusunu yapmış dil bilen bi gıda mühendisi arkadaşım aylar süren işsizliğin ardından geçen günlerde 1500 tlye bir yere girdi. her gördüğümde yüzüne karşı gülüyorum 1500 tl ne lan mühendissin olum sen ahaha. termodinamik bilmez statik bilmez malzemeden anlamaz kod yazmaz neyin mühendisi nasıl mühendis lan bu hahaha. alırsın 1500 oturursun işte ahaha. benle neden konuşmadığını hala anlamıyorum ne yaptık sanki.
    1 ...
  12. 53.
  13. Bir mühendis olarak içinde bulunduğum bölümdür. Fabrikaların ar-ge,kalite ve denetim, uretim sahalarinda çalışmaktadır. Devlet kadrosu isteyen arkadaşlar için olumlu konusamayacagim. Kapasite hesapları, uretim planlama, urun geliştirme, urun iyileştirme gibi misyonları bulunur. Bu bölümü okuyan kişilere tavsiyem kendilerini teori ve metod üzerine yetistirsinler. Nitelikli ve kaliteli mühendisler olduklarında firmalar tarafından fark edilmeleri kısa sürede olacaktir. Gerçekten sevemeyeceginiz, yapamayacaginiz bir iş olduğunu dusunuyorsaniz ne yatarak üniversiteyi bitirebilir, ne de adam akıllı ıs bulabilirsiniz. Çektiğiniz sıkıntıya değmez iş olsun diye bu bölümü okumak aptallık olur.
    1 ...
  14. 52.
  15. bir garip mühendislik.

    ne iş yaparlar bir türlü çözemedim.

    sahi ne iş yapıyonuz genşler?
    1 ...
  16. 51.
  17. Özenip olamadigim. Hem gida hem muhenis mis gibi is.
    3 ...
  18. 50.
  19. Gıdanın da mühendisi mi olurmuş amk. Ne yapacan? Hamurdan uzay gemisi, çikolatadan deniz altı mı yapacan?
    1 ...
  20. 49.
  21. Kaldırım mühendisliğinin bir üst bölümü..
    0 ...
  22. 48.
  23. puanı düşük bir bölüm. gıdaların genelinin gdo lu olmasının sebebi bundan mı kaynaklı acep?
    6 ...
  24. 47.
  25. gıda işi uğraşan her işletmeye en az bir tane mezununun gerekli olduğu mühendisliktir.
    1 ...
  26. 46.
  27. kaliteli sucuk yemek için şart olandır sanırsam.
    0 ...
  28. 45.
  29. malesef kalitenin gittikçe düştüğü bölümdür. odtü gibi bir üniversite bile bu yıl 55binlerle aldı öğrenci. bir gıda mühendisi olarak ve yüksek lisans yaptığım okulda girdiğim derslerde gördüğüm kadarıyla ögrenciler bölüme boş giriyor ve bomboş çıkıyor. bırakın termodinamik, akışkanlar mekaniği gibi mühendislik derslerini öğrenciler basıncın ne olduğunu açıklayamıyor, gıda derslerine de hakim değiller. amip gibi çoğalarak bölüm sayısının artmasına bakmayın artık sektör fazla fazla doydu mühendise. devlet kadroları ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere peşkeş çekilip bizim odalarımız susarken daha da kötüye gidecektir.bir de küçük bir not: üniversite hocalarının da umrunda değil artık özel sektör ve bakanlık. salla başı al maaşını durumundalar çünkü.
    1 ...
  30. 44.
  31. Artık bu ülkede geleceğinin pek parlak olmadığını düşündüğüm bölümdür. Bakmayın hala üniversiteye hazırlanan gençlere verilen "geleceğin mesleği, önü açık olan bir meslek, gıda her zaman gerekli iş bulursunuz" zırvalarına. Peynir ekmek gibi her devlet üniversitesine açıldığından hatta özel üniversitelerde bile açıldığından hatta ve hatta 2. öğretimleri bile açıldığından artık bitik bir bölümdür. Çünkü ülkemizde bu kadar genci istihdam edebilecek özel sektör bile bulunmamakta. Bunları yazıyorum çünkü bende bir gıda mühendisiyim ve senelerce hiç paraya özel sektörde gereksiz insanların ağız kokusunu çektim bu bölüm mezunu olduğumdan. Aklınız varsa alın formasyon o kadrolarda dolmadan gıda teknolojisi öğretmeni olarak başlayın liselerde. En azından bildiklerinizi de unutmaz bari az da olsa bir değeriniz olur insanların gözünde.
    2 ...
  32. 43.
  33. Gdo mühendisliği olarak değiştirilmesi gereken meslek ismidir. Daha işlevsel olur kanaatindeyim.
    3 ...
  34. 42.
  35. mezunlarının devlet memuru olması için kpss den 90 ve üstü puan alması gereken bölüm. tarım bakanlığı bünyesinde zabıta olarak çalışabilieceğiniz bölüm. ek olarak mezunlar devlet memuru olarak meb de (formasyon sertifikası alarak) ya da maliye bakanlığında vergi denetmeni olarak da çalışabiliyor.
    1 değil 2 değil 3 değil tam 4 sene (hazırlıkla 5 ) eğitimini almak için dirsek çürüttüğünüz, alanınızla ilgili bir devlet kurumunda çalışmak düşünceniz varsa işiniz çok zordur. zira 1 değil 2 değil (tam bilmiyorum süreyi) 12 aydan az bir sürede veteriner ve ziraat mühendislerine verilen kursla sizin yapacaklarınız devlet tarafından onların sırtına biniyor.
    okuması güzel bölüm. diğer mühendislikler apış arası kokarken sizin sınıfınız güzel kızların parfümleriyle kokacak. halı saha maçları için adam bulamayabilirsiniz bölümden ama barlar için daima dam olacak kız arkadaşlarınız olur yanınızda. zira cins-i latifeler tarafında tercihi oranı yüksektir.
    iyi okumalar.
    1 ...
  36. 41.
  37. mühendislik fakültesi hatun istihdamının %70'ini karşılayan bölüm. bu bölümde okuyan erkek öğrenciler maden işçisi olarakta nitelendirilebilir.
    1 ...
  38. 40.
  39. 19 ocak 2013 tarihinde ankara sakarya meydanında toplanan grup.

    gıda mühendisleri ankara' daydı.

    http://tinyurl.com/befzeet

    bakanlık gıda mühendislerinin sesini duydu.

    http://tinyurl.com/aw583n2
    1 ...
  40. 39.
  41. bölümü bitirdikten sonra özel sektörde çalışacak olanları meşakatli bir yol beklediği bölüm. fabrikada çalışan mühendisin bile fırça yediği bir sektör. hele yazın işleri daha zor, fabrikada 78 derece sıcaklıkta üstlerinde galoş tarzı koruyucular varken pişmemek elde değil. bir tane başımda var bu zorluklara katlanmak zorunda olan onun haline bakarak yazdım bunları. işiniz zor sırtınızı devlete verin.
    0 ...
  42. 38.
  43. an itibariyle terk etmeye karar verdiğim eski bölümümdür. seneye inşaat mühendisliğindeyim.
    3 ...
  44. 37.
  45. Gıda mühendisi olmak kurtlar sofrasına düşmek gibidir. KPSS'den 100-110 net yapar meslektaşlarınızı geride bırakır ancak öyle atanırsınız. Özel sektörde bulduğunuz işin tadı yoktur. Yüksek maaşlar alamazsınız. Vardiyalı çalışmak zorunda kalırsınız. Fabrikalar haliyle şehrin dışındadır bu nedenle ya şehirden servislerle ulaşım sağlarsınız yada ilçeye yerleşirsiniz. Askerliğinizi yapmadan iş bulma şansınız yoktur. insanlarla iletişiminizin çok iyi olması, ingilizce bilmeniz, office proğramlarını çok iyi kullanmanız gerekir. Mezuniyet notunuz kaç olursa olsun tecrübesizseniz özel sektörün gözündeki değeriniz sıfırdır. Belki bir gün gelir güzel paralar kazanılabilir ama yeni başlayan bir mühendisin alacağı para 1000-1500 arasıdır. Benim kişisel görüşüm gıda mühendisi olmak hayatı boş yere zorlaştırmaktır. Puanlarınız başka mesleklerle çok daha güzel değerlendirilebilir. Bunun için çok geçse ,özellikle 2. 3. sınıftakiler çalışmak istediği firmaya karar verip tüm stajlarını da orada yaparak avantaj kazanabilirler.

    Gıda mühendislerinin ayrıca açıköğretim işletme veya iktisat okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Seçenekleriniz oldukça artar. Atamalarda da bu meslekler peynir ekmek gibi gidiyor.
    0 ...
  46. 36.
  47. çukurova üniversitesinde 5 yıl ve son sınıfta 1 aydan 5 aya kadar süren mezuniyet çalışması olan bölümdür.

    0 ...
  48. 35.
  49. 2007 yılında bu bölümü kazandığımda celal bayar üniversitesinde gıda mühendisliği, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği puanları üç aşağı beş yukarı aynıydı.
    2011 yılına baktığımda gıda mühendisliği diğer iki mühendisliğin 50 puan gerisine düşmüş. beş on değil 50 puan geride. akıl alacak gibi değil, yazmaz olaydım.

    (bkz: geleceğin mesleği, nah)
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük