bugün

güzel olmayan sanatlar var mı diye kavram kargaşasına düşmeme neden olan kelime öbeği.

belki vardır (bkz: rezil sanatlar)
Sanayiinefise.
'sanat sanat için midir? sanat toplum için midir?'in tartışıldığı fakülte. *
Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılır. Bu terim ilk defa Fransızcada beaux arts olarak, resim, heykel, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için kullanılmıştır. Günümüzde daha çok, klasik veya akademik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına gelir.

Güzel sanatlar teriminin ortaya çıkışındaki motivasyon, resim, heykel gibi görsel sanat dallarını; tekstil, seramik gibi zanaat ve uygulamalı sanatlardan ayırmaktı. Buradaki "güzel", sanat eserinin niteliğini değil, disiplinin estetikle bağlantısını vurgulamak için kullanılmıştır. Günümüzde icra edilen ve sadece resim, heykel ve baskıyla kısıtlı olmayan modern ve çağdaş sanat eserleri için açıklayıcı ve kapsayıcı olmadığından, buna alternatif olarak görsel sanatlar tabiri kullanılmaktadır
hocaların öğrencilere yaptırdıkları çalışmaları toplayıp müzayede olsun başka yerde satmasıyla para kanzandıkları öğrenim kurumu..
Girmek içilen çok uğraşılan, fakültelerde bulunan hocalardan ders alındığı takdirde kazanma şansı daha da fazla olan ve resim kurslarının sayesinde köşeyi döndüğü fakültelerdir.
(bkz: istek belde güzel sanatlar lisesi)
güzellik karşisında duyulan heyecan ve hayranlığı uyandırmak için kullanılan yaratıcılıktır.üç grupta toplanır.
1.görsel sanatlar (plastik sanatlar)
2.işitsel sanatlar (fonetik sanatlar)
3.görsel işitsel sanatlar (dramatik sanatlar)
üniversitelerde sanatla ilgili olan bölümlerin genel adı.
artist mektebidir, liseden beri işin içindeyim, yarısının içi boştur, yetenekli insanların toplaştıgı hoş bir seda getirdiği okuldur.
Düşünsene. Sen güzel sanatlar okuyorsun, kız arkadaşın elektronik. Kız bana "gel seni bi sikeyim" dese, hayır diyemem amk. Bahanem yok.
(bkz: gsf)
çirkin kızların girmesinin yasak olduğu bölüm, galiba.
ingilizce öğretmenliğini bırakıp ressam heykeltıraş falan olmayı düşünüyorum artık.*
türkiyedeki güzel sanatlar fakültesindeki profesörlerin öğretim üyelerinin 45 dakika karakalem sınav yapalım
sonra okul sınavını kazanan öğrencilere 45 dakika karakalem sınav yapalım
sınava girip kazanamayanların karakalem çalışmalarıyla karşılaştıralım.

eminim bu işe yanaşmazlar. üçkagıtçılar.

bakkal dükkanı aç rahat edersin. kendi işini kur. 4 yıl boşu boşuna okursun. ben yine hevesini kırmıyayım sen bilirsin. ama gittiğin yol, yol değil.

iyiki orda okumamışım boşu boşuna 4 senem gidecekti. 4 sene emekli sigortam yattı. erken emekli olacam. şimdi 4 sene okusan 4 sene daha emekli olmak için bekleyecektim. bir kagıt parçasına (diploma) 4 sene.

üniversite 4 yıl maaş ve sigorta primi ödemez. onun yerine başka işlerde bir işyerinde işe başlayın kendinizi geliştirin hem paranız olur hemde sigorta pirimleriniz yatar.

4 yıl okudunuz diyelim iş bulsanız bile uzun süre istikrarlı çalışmanız mümkün değil.

kazandığınız para az olsun bereketi olsun.
eskiden grafik bölümü iş bulmak kolaydı ve iyi para kazandırıyordu. iç mimarlıktan mezun olan var mesleğini bile yapmıyor.

kendi işini kur para kazan.

kendine çalışırsan zengin olursun. kapı kapı dolaşıp iş ararsan sefil olursun.
öğrenci okumak için geliyor doçentin yaptıgına bak. özel sektörde olsa doçent işten çıkarılırdı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2011 yılında 3 kadın öğrenciyi taciz etmekle suçlanan Doç. Dr. E.Y.’ye verilen 500 liralık “maaş kesintisi” öğrencileri isyan ettirdi.
Öğrenciler taciz iddaları sonrası hocalarını okul yönetimine şikâyet ettiler. E.Y. hakkında disiplin soruşturması açıldı. iddiaya göre E.Y. kendisini şikâyet eden öğrencilere mobing uygulamaya başladı.
Okulun 9 ay süren soruşturması 15 Şubat’ta sonuçlandı. Okul yönetimi E.Y.’ye, “hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak” suçundan 8/1 oranında maaş kesim cezası verdi.

görsel