Yeryüzündeki derin köklere sahip dağlar, dünyanın dönüşü esnasında ki sarsıntıyı engeller. Yer yüzündeki ağırlık dağılımı müthiş bir ayar ile dengelenmiştir. O ayarı bütün insanlar aynı anda zıplasa bile bozamaz.
Güneşin uzaklaşması veya yakınlaşması da söz konusu değildir. Canlı yaşamı için özel olarak hazırlanan dünya, kıyamete kadar canlı yaşamına müsade edecektir.
Nasa da çalışan bir profösör'ün açıklamasında '' Evreni incelediğimizde bize merhamet edildiğini gördük. Canlı yaşaması için gereken bir çok şey dünyamızda mevcut. '' şeklinde açıklaması olmuştu.
Şimdi bilimsel düşünmek gerekir. Diyorsunuz ki şöyle olur böyle olur. Peki güneş 1metre giderse bizden 1metre uzaklaşmış olucak bundan dolayı da bir sürü şey olucak. Veya yakınlaşınca. Peki biz neden zıplayınca veya eğilince bunlar olmuyor.
Lütfen biraz bilimsel konuşun.
güneş ortada olduğu için merkezde 1 metre öteye gitse, dünya eliptik yörüngede uzak olduğu bölgede1 m uzaklaşmışken simetriğindeki noktaya geldiğinde 1 m yaklaşmış olacaktır.
asıl başlık şu olabilirdi;
dünya güneşten 1 m uzaklaşsa neler olurdu?
geçenlerde bir arkadaşla bu konuda baya tartıştığım konudur.
arkadaş bana bir şeyler anlatmaya çalıştı ancak kendisinin anlattıklarını anladığını sanmıyorum. bir konuda belki haklı, 1 m veya 1 cm ne kadar etkili olabilir. bunu yaşamadan bilemeyiz. bu konu birçok forum sitesinde, sözlükte yer almış bir başlıktır.
ancak benim mantığımca olabilecek şeyleri paylaşmak isterim.
1. yörüngede çap 1 m artacağından dünyaya uygulanacak kütle çekim kuvveti düşecektir.
2. yörüngede çap 1 m artacağından dünyanın güneşle arasındaki mesafe artacak, çap büyüdüğü için katedeceği yol artacak buna nazaran dünyanın çizgisel hızı da artacak. yani burda
şu sonuca varmak zor. yol arttığı için dünyanın güneş etrafında dönme süresi 365 gün mü kalacak daha fazlamı, yoksa dahamı az olacak hesaplamak gerekir.
bazı arkadaşlar şunu söylüyor;
güneş 1 metre uzaklaşırsa ben ona 1 m yaklaşırım.
bu nasıl mantık ya. anaokuluna falan mı gidiyorsunuz.
dünyada yukarı çıktıkça sıcaklık düşer. bu güneşin infrared etkisinden dolayıdır. güneş ışığı üstüne düştüğü cismi ısıtır.
dünyada atmosfer denen birşey var. güneş ışınlarını tutan yansıtan etkenler.
kısa bir bilgiyi paylaşmak isterim.
merkür güneşe 57.910.000 km uzaklıktadır ve en yakın gezegendir ve buna rağmen sıcaklık -173 ila 430 derece arasında değişirken, venüs güneşe 108.200.000 km uzaklıktadır. yaklaşık merkürün 2 katı uzaklıktadır ve sıcaklıkığı 464 derecedir. dünya 154.570.000 km uzaklıktadır ve günlük sıcaklık farkı 15 derecedir.