bugün

mim kemal öke nin osmanlı nın son zamanlarını bir aile üzerinde anlattığı müthiş romanı...
osmanlı nın son zamanları ve balkan harbi yıllarıdır...beş çocuklu bir balkan ailesi......çocuklardan biri askeriye, biri medrese, biri de tıbbiye okur...bunlar islamcılığı, türkçülüğü ve batıcılığı temsil etmektedirler...hepsi osmanlı yı kendi temsil ettikleri akımlarla kurtarmak hevesindedirler...hepsinin hedefi aynıdır...bu yolda çatışırlar, zıtlaşırlar, ancak ne olursa olsun kardeştirler...
güzel bir mim kemal öke kitabı. romanın başında ilk söz bölümünde mim kemal öke romancı edebiyatçı olmadığını, bu yüzden de derin tahlillere, tasvirlere kalkışmadığını söylüyor. bu sözler sizi yanıltmasın. kitap gayet edebi bir şekilde yazılmış, hatta bu kitap edebiyatçı geçinen bazılarına ders niteliğinde gösterilebilir.
--spoiler--
iç ve dış olayların, çekişmelerin, kavgaların çekiçle örs arasında hırpalandığı osmanlı türkü'nün "bu devlet nasıl kurtarılır?" mücadelesini resmetmek istedim. temel denklemi çözmeye yönelik formüller: osmanlı türkiyesi'ni, ya da hasta adam'ı ayağa kaldırmaya çalışan reçeteler onları "yol ayrımına" getirdi. bölündüler... çatıştılar...
--spoiler--
kaynak: kitabın arkası.
Her daim beni iyiye, güzele motive eder o an. Sahil boyu yürürüm ta ki güneş kızıllığını yitirene dek. Bir yandan dalgaların şırıltısı diğer yandan günün kızıllığıyla ağırmaya başlaması. Bu anın tarifsiz duygusunu yaşamak için izinleri bekliyorum ve hep bekleyeceğim. (Sonu üzdü)
gerek kırlarda gerek sahilde izlemesi güzeldir.
görsel
çok eski ve güzel bir burak kut şarkısıdır. çocukken böyle sözlük mözlük yoktu tabi buralar hep dutluktu ve ailelerimiz bize türkçe pop dinletirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=1aNPzW341-Q