- saçları üçe vurdurmak ya da kenarları kısa üstleri uzun tutmak ve genelde de sakallı olmak.
şimdiye dek akraba ve komşu grubundan tanıdığım ne kadar almancı genç varsa sanki aralarında anlaşmış gibi yukarıda saydığım özelliklere sahipti. genelleme yapmak ne kadar doğru bilmem de gurbetçi gençlerin çoğu yukarıda saydığım şekilde giyinir, dolaşır, yaşar. hatta kendi akrabalarım bile dahil. en kötü yanı ise maalesef arabesk fanteziye olan merakları. o olmasa çok daha iyi.
merhaba ben 8 yıl gurbette yaşadım almanyada nürnbergde şimdi bagcılarda oturuyorum: welcome to cehennem:
gerçekten böyle bir özellikler var biz özellikle adidas eşortmanları tercih ederdik hem kasual hem de sportif olduğundan dolayı.
rap müzik severler cidden bende almanyada dinlemeye başladım önceden saten ferdi tayfur vebenseri şeyler dinlerdim ama özellikle sagopa kajmer çok tutuluyordu bizim orada.
zincir konusu herkezin kendiğ tercihiydi ama ben takmazmadım. takanada karışamam ama ben yumuşakca buluyordum.
gerçekten müthiş bir main lend sevgisi vardı türkiyeye karşı çoğu kişi milliyetçi gibidir.
kısacası gurbetçi gençlerin ortak özellikleri çok fazla.
Bozuk türkçe, ilginç müzik anlayışları, "ahh buralar çok şey türkçede nasıl diyordu" tarzında konuşmaları. Genel olarak bakınca ismail Yk'yı anımsatmaları. (bkz: ismail Yk)
çoğu türkiyedeki akraba ve arkadaşlarına oranla çok daha kaslı vücutlara sahiptir. gurbetçi gençler arasında vücut geliştirme de oldukça yaygın bir spor herhalde. kendi akrabamdan da biliyorum. adamda kutu kola kadar biceps var. beni de bu işe o soktu zaten.
Kızların yurt dışında daha rahat olması onların gençken flört sayısını arttırıyor ancak yaş ilerleyince içlerindeki türk kanı, edepli kızı arıyor. almanya, fransa ve isviçreye gittim. arkadaşlıklar edindim. sorun hep aynı. sonuç bulamıyoruz yok. son çare türkiyeden getirdikleri kız oluyor. ancak bu bile işe yaramıyor. türk kızınında gözü bir süre sonra açılıyor ve bırakıp gidiyor çocuğu. yaşanmış bir olaydır.
Türklerin Almanya'ya ilk gidiş sebebi ve kimlerin gittiği düşünülürse özellik konusu netliğe kavuşur. Zira Almanya zamanında ülkemizden beyin göçü değil iş gücü göçü kabul etmiştir.