OZLERIM MEMLEKETI, ACARIM SOKAKLARI GEZERIM, OKULA GIDERKEN YURUDUGUM YOLU, ILK OPTUGUM KIZIN EVINE BAKARIM. GURBETTEKILER ICIN DUYGULANDIRIN BULUSTUR.ARASIRA YANDEXE ViEWE BAKRIM SANKI BASKA BIRGUN YURUYORMUS GIBI OLURUM, SONRA GIDERIM SAHILE HAVA ACIKSA TURKIYENIN DAGLARINA BAKARIM.
Yuzyilin icadi.
Az once bizim mahalleye baktim Mahallenin delisi guner ayni yerinde oturuyo. Amerikada calistigim six flags a baktim ozlem giderdim.
Aferin gogil amca.olmus.
Neymiş lan bu diye girip, Yuh lan bizim evin önündeki sokaktan da geçmişler, Bizim Evi çekmişler diye devam ettiğiniz uygulama.
Girebildiği kadar alana girmiş.
Caddesinden en ara sokağına kadar.
Hiç gitmediğiniz Tokat'ta, Çorum'da vs... sokaklarda caddelerde gezinti yapabilirsiniz. Otoyolda, tali yolda da....
Ilk çekimleri istanbul'da yapılmış. Öyle diyorlar.
Loading % 85
[||||||||||||||_______]
Yakında Girmediği delik kalmayacak uygulama.
Şimdiden bile bir çok deliğe girmiş.
özel hayata tecavüz eden google şeysi.
ama harikulade güzel bir şey. bundan sonra kimsenin gidemediği şehir yok.
gideceğimiz şehre gitmeden önce burdan prova yapabiliriz.
genelde google çalışanlarının merkezi bölgelerden veya muhtelif yerlerden çekip yapıp yüklediği şey.
kullanıcılar photo sphere denilen şeyden yüklüyor. yani gezinti şeklinde değil de tek 360 derecelik çekimler.
sayelerinde afrikanın bile en ucra yerlerine oturduğumuz yerden bakabiliyoruz.
Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alanlardan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlayan teknoloji servisine verilen isimdir. 2007 yılında ABD'nin çeşitli şehirlerinde başlamış ve o tarihten bu yana kırsal alanları da kapsayacak şekilde dünya genelinde sürekli olarak büyümüştür. Google Haritalar üzerinde Street View ile görüntülenmiş olan alanlar mavi çizgiler ile belirtilmektedir.
Google Street View panorama görüntülerini, çekilen fotoğrafların birleştirilmesi ile elde etmektedir. Çoğunlukla fotoğraflamada araçlar kullanılsa da, araçların giremediği bölgelerdeki görüntülemeler yaya trekkerlar, üç tekerlekli bisikletler, yürüyüşler, tekneler, kar motorsikletleri, develer ve su altı aparatları ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bireysel olarak akıllı telefon uygulamaları ya da yine akıllı telefonlarda bulunan ışık küre uygulamaları ile elde edilerek, Google Maps üzerine aktarılabilmektedir.
Çok uğraşılmış bir uygulama. Bazen ne alaka dediğim yerlere bile girmişler. Haritalar güncel olmadığından bir kaç sene öncesine gidiyorsunuz. Ayrıca kendimi bulduğumda çok mutlu olmuştum.
oturduğun yerden gezinti imkanı veren google earth özelliği. çocukluğumun geçtiği, anılarla dolu ve artık kilometrelerce ötede kalmış yerleri geziyorum arada. ya da merak ettiğim mekanları, lokasyonları açıp bakıyorum..
fiilen gidip gezmenin yerini tutmaz tabii ama bir imkan, seçenek nihayetinde.
neredeyse her caddede karşımıza çıkan belediyenin masturbatif reklamlarında beliren recep altepe'nin yüzünü sansürlemişler. tebessüm ettim, alemsiniz. :)
Ulan sinirlerim bozuldu. Az önce yolda yürürken yanımdan üzeri 360 derece kameralarla kaplanmış 2017 model corsa geçti. Google ın olduğu da belli. Kamera ışıkları falan yanıyodu. Kayıttaydı. Yüzümü sansürlerler dimi la. :(
Sanal gezinti sağlayan harika uygulama. Can sıkıldığında insan bi şuraya bakayım diyebiliyor. Ya da daha önce hiç gitmediğin, şimdi işin olan bir yere bakıp "bura da böyleymiş hee" diyebiliyorsun bunun sayesinde. Türkiye haricinde birçok ülkenin de sokak görüntüleri mevcut. izlanda ve faroe adaları bile var. Kendime ise haritada rastlamadım, evdeydim demek ki.*