gitmek. olmuyodur ama seviyosundur. ağlaya ağlaya gidersin. sonra geriye dönüp dönüp bakarsın. gitmeseydim? biraz daha uğraşsam olur muydu? seviyodu ya o da üzülmüştür. gibi şeyler kafanı yer.
bülent ersoy'un bülent ersoy olduğu zamanlarda çok güzel yorumladığı türk sanat müziği eseri. ata demirer de "tek kişilik dev kadro" adlı meddahlık gösterisinde söylemiştir.
bir soru cümlesine cevap verecek olursak; gitmek zorunda bırakılmak zordur. zaten gitmeyi ve bitirmeyi seçtiyseniz, size bunu karşı taraf seçtirmiştir. seçmeye mecbur bırakmıştır. sandığımızdan daha edilgeniz aslında. çok da üzülmeye gerek yok. herkes eninde sonunda gider, enseyi karartmayın.
kalmak zordur tabi. Neden gitti sorusu hayatı boyunca insanın kafasından çıkmaz. Neyim eksikti, çok mu sıktım vs insanın kendini önemsiz hissetmesine neden olur. Her dinlediğin şarkıda onu hatırlarsın en kötüsüde odur. Müziklerden kelimelerden renklerden bile kaçarsın bazen..
çaresizlik zordur. gitme şansın yoktur , katlanırsın. her geçen gün yaşam monoton olsun diye dualar edersin , çünkü monoton olmayan her gün senin için işkence olur.
Mutlu olduğun hayatı öylece bırakıp gitmek, mutsuz olduğun hayatta kalabilme gücünü göstermek zordur. Durum hayatın sana ne sunduğuna bağlı. Tabi bir de arafta kalmak var. ince çizgi,
biraz ölüm gibi. Mutlu olan 1000 sene kalmak isterken, mutsuz olan 1 dakika dayanamayıp gitmek istiyor ölüme. yaşıyorum ama öylesine durumu da var.
ulan var yaaa.. yatağımdayım battaniyenin altında, sıcacık. ve çişim geldi ama yatağı ve müziği bırakıp da adım atasım gelmiyo. diğer yandan rahatsız ediyo, tutma git diyo. kalmak zor, gitmek daha da zor, arafta kaldım.
Cevabı; Gidenin nasıl gittiğine bağlı, kalanın da nasıl kaldığına bağlı olan soru.
Bunu bir kenara bırakıp, Zeki müren' den bu eseri dinlemek en iyisi.