yoktur böyle bir sorun. ne yapılsın yani sanatçılara? kimsenin değeri filan da anlaşılmaz zaten. ölür, ölümü haber olur, sonra yine eskisi gibi unutulur. ne yapılsın peki?
yaşarken değilde neden öldükten sonra diye düşündüren hadisedir.
ille bir şeyleri görmek için yitirmek mi gerekli?
özellikle ressamların başına gelen olaydır. yıllarca emek verirler. ceplerinde boya alacak paraları bile olmazken, birileri bu resimler üzerinden servet kazanmaktadır.
kör ölünce badem gözlü olurmuş sözünün bir yansıması olarak düşünülebilecek durumdur. zamanında devlet sanatçısı diye bir ünvan vardı, tartışmalara neden oldu. şu anda yok sanırım.
ilgili ve alakalı olabilecek şekilde:
--spoiler--
sanatçılar der ki devlet bize sahip çıksın.kardeşim sen zamanında filmlerde oynadın mı? oynadın. paranı aldın mı? aldın. ee daha ne bekliyosun ki devletten?
--spoiler--
45 karakter sınırından dolayı başlığın doğrusu türkiye de gerçek sanatçıların değerlerinin ölünce anlaşılması sorunu olacaktır. türkiye ye özgü bir durum olup gerçek sanatçıların kıymetlerinin ancak ölümlerinden sonra anlaşılması hadisesi. bu konunun örnekleri geçmişte kemal sunaladile naşitaliye rona gibi sanatçıların ölümleri ile yaşanmıştır. gelecekte ise *şener şenmünir özkulşemsi inkayagazanfer özcannejat uygur gibi isimlerin vefatlarından sonra yaşanacaktır.