normal balkon kadar dışarıya çıkması olmayan, balkon kapısını açınca yaklaşık 1 adımlık mesafesi olan ve hemen korkulukla karşılaşılan, fransa'ya özgü ama türkiye'de de çok sıklıkla yapılan balkon tipi.
özellikle yeni inşa edilen evlerde sadece bir çıkma olarak gözüken ama aslında içinin baya geniş olduğu ve bayanların genelde saksı saksı çiçek koymak için kullandıkları yapı
rengarenk çiçeklerle dolu saksılarla süslenince, en güzel şehir görüntülerinden birisinin sahnesi olur.
güzelim yaz akşamlarında insana 'bir balkonum bile yok rakı içmeye' serzenişini yaşatan balkon çeşidi.
alüminyum korkulukla beraber yeni apartman modasıdır.
yeni yapılan tüm ama tüm apartmanlara bakınız; sanki çok özgün ve süfer bir şey yapıyormuşcasına hepsinde yere kadar camlar, önünde alüminyum korkuluklarla moderen görüntü oluşturma sevdasındadırlar.

bir de farklı bir şey deneyeyim diyen insan evladı yok. ortaçağa döndük anasını satayım. o zaman gotik barok vardı; şimdi pimapenli balkon akımıyla alüminyum korkuluklu fransız balkon akımı var.
genellikle, yapının cephesine hareket kattığı ve estetik bir unsur olarak kullanıldığı düşünülen fakat aslında; bir üst katın balkon çıkmasının, gökyüzünü ve güneşi dolayısı ile de aydınlığı ve görüş açısını kesmesi nedeni ile uygulanan mimari detaydır.

özellikle bu bahar günlerinde, hele bir de kırmızı fesleğen çiçekleri ile süslenmiş ise kapısını ardına kadar açıp önüne masayı taşıyınız ve keyifli bir pazar kahvaltısı yapınız.
yere kadar camdır ve balkon yoktur. çıkamadığın balkon da sana fransızdır. olay bu, dalga geçmek için verilmiş bir isim sanki. *
en çok fransa sınırları içerisinde görünen balkon türüdür.
her gördüğünüzde saksı, çiçek vesaire alma hissi uyandıran balkon. çiçeklerle çok güzel oluyorlar.
(bkz: cezayir sokağı)
(bkz: francis bacon)*
balkon degil, korkuluktur.
dışarıdan güzel gözüken ancak en sevmediğim balkon türüdür.
evi daha bir aydınlık kılar. çünkü penceresi tavandan tabana uzanır. küpeştesi sağlamsa, enfes olur. ama alüminyum küpeşteyi, bilen de yapıyor, bilmeyen de...

(bkz: küpeşte)
iş yerimde 4 adet bulunan tamamen fonksiyonsuz balkondur. Bir fayans boyu düşünün. Vileda kovası ve boş su damacanası koymak için idealdir. Fransızlar ne halt ediyor o balkonda bilinmez.
Sanki sigara içenler için düşünülerek yapılmıştır. Yatak odasında olması ayrı bir güzeldir.
sözcüğün birebir anlamıyla;

(bkz: kıç kadar)

not: işlevsiz, saçma sapan bir şeydir. pencere desen değil, balkon desen hiç değil. dallama fransızlara da böylesi yakışır.
balkon dediğinde keyif yapılır. bu olsa olsa balkoncuk.
balkon falan değil, pencere balkon karışımı değişik bişeydir. adım atacak yer yoktur resmen.
böyle balkon mu olur la.
balkon dediğin yazın yayıla yayıla yatabileceğin kadar geniş olacak.
bardağın boş tarafına bakanların beğenmediği balkon. bir şekilde bütün odayı balkon haline getiriyor olarak da bakılabilir. içiniz çürümüş hayat enerjniz çekilmiş sizin lan biraz pozitif düşünün.
annelerin sevmediği balkon tipi. e, nasıl katıcaz şimdi bu balkonu mutfağa düşüncesiyle evi almaktan vaz geçebilirler.

not: eski emlakçıyım başıma geldi.
türk kültürüne gitmeyen balkondur. güzel görünüyor sadece.
Gereksizdir. Balkon dememek gerek.

O balkonda oturup keyif yapamadıkça ve sıcak yaz günlerinde orda uyumadıkça bir anlamı olmaz.
Bu ülkede Evlerin banyolarına doğru dürüst bir pencere yapmıyorlar. (bkz: #41800310) keşke şu fransız balkonları banyolara yapsalar. Karanlık ve kasvetli banyolarımız çok daha aydınlık olur.
Milletimizin ayarlarıyla oynayan balkondur. Biz balkon denen yeri bahçe gibi kullanan insanlarız. Bu ne lan.