Sivasın istanbulda bir ilçesi olsaydı bura olurdu.Geçen sayımda nufusun yüzde 47 si sivaslı çıkan yer.Eğer kürtler dolmasaydı ve Sivaslılar Esatpaşa libadiye ümraniye vs yerlere taşınmasaydı.bundan on yıl önce yüzde 70 diyebilirim.
''Fikirtepe ovası delikanlı yuvası'' bilinen bir sözdür.Burda yetişen bir insan Hacıhüsrev,Sarıgöl vs yerlerde otursa dahi sıkıntı çekmez.
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü çevresinde 4 haneli rakamlara varan kira fiyatlarına karşı öğrenciler için güzel bir alternatif oluşturan semttir.
bakıyordum da şöle neler neler denmiş fikirtepe hakkında afedersiniz ama çoğu da abartı olmuş
bağrında istanbul un en babacan insanlarını barındıran yerdir Fikirtepe. Kırosunu , dallamasını , sokakta kalmış piçini magandasını barındıran değil
düğün salonları eskı türk filmleri aratmaz azıcık yakını marmara unv ve gözetepe oldugu halde ordan haylı izoledir gariptir zaman zaman ürkütücüdür,olaki maç varken 8a ıle seyır halınde oluna fıkırtepe gençlıgı tarafından otobusun taslanması hurrala hurrala sallanıp sarsılması kacınılmazdır.
eskiden fikir adamları ve sanatçılar1n çokça bulunduğu sayfiye/mesire yeridir. daha sonraları kadiköy ün varoş mahallesi olmustur. bir zamanlar olaysız günü geçmeyen bu güzide ve belkide anadolu yakasının en eski yerleşim birimi artık eskisinden çok daha medeni ve düzgün bir semttir. yılmaz erdoğan ın ankara varoslarını anlattığı şiirinde aklıma hep fikirtepe gelir. ama geliştikçe ve eğitim düzeyi arttıkça halkıda düzelmeye başlamıştır.
osmanlı döneminde entellektüel zümre burada gelir otururdu ve vakit geçirirdi,muhabbet ederler fikir paylaşırlardı.bu yüzden halk arasında buranın adı fikirtepe olarak kalmıştır.
anadolu yakasında bir semt.. her tarafa yakındır. ulaşım sorunu yoktur. marmara üni. göztepe kampüsünün arkasında kalır. yaz akşamları sokakları pek boş olmayan yer.