okulumdur. bölge beyazıt, bu nedenle tribe de zıttır. okulda halk, sokakta halk görmekten bıkarsın. silik bir binadır. aslında bina yangın geçirmiş zeynep hanım konağıdır. 25 yıl önce ben okurken çevrede polksi sklep gibi doğu bloğuna hizmet eden yerler vardı. tekstil ve deri giyim çokça bu ülkelere ihraç edilirdi. aksaray bölgesi fuhuşla iştigal ederdi. bereket dönerin ilk şubesi laleli camisinin biraz aşağısındaydı. cabir denilen büyük bir kasetçi vardı o sırada. büyük reşit paşa caddesinde uyduruk bir pastane, esnaf hastanesi tarafında iki-üç tane cafe vardı. şimdi bakıyorum. çeyrek asır sonra okulun ordu caddesi girişindeki arkeoloji müzesi, arka taraftaki vezneciler metro istasyonu ve bir kaç otel dışında bişi değişmiş mi diye bakıyorum, göremiyorum. herhalde göremeyeceğim de. katma değer ve çağa uygun dönüşüm düşüncesi olmayınca, yıllar ne yapsın. Hee siyasete gelince, ben de tanık oldum bazı olaylara, kırılan kapılara ve camlara da ancak bu okuldan çıkan tanınan siyasi görmedim, bilen varsa lütfen yazsın. bu ricamın ukalalıktan değil meraktan olduğunu özellikle rica ederim.
düşün dünyası zenginleştikçe hayata, etrafta olup bitenlere, özellikle siyasete merak salıp kantinde politika konuşmaya başlayan öğrencileri dolayısıyla sağ-sol-ülkücü taraflaşmalarının en fazla yaşandığı fakültelerdir. hatta istanbul üniversitesi'ndeki fen-edebiyat fakülteleri arasındaki o meşhur meydanın eski adı bu siyasi kavgalardan yadigar "hergele meydanı"dır. ayrıca bu fakülteler, türkiye'nin bütün üniversiteleri'nde bilimin ilk nüvesidir. çünkü doğrudan bilim insanı yetiştirmek için kurulmuşlardır.
Aşktır diyen arkadaş haklı bence.
30 erkek 40 kız mis gibi ders işliyorlar, bol bol kitap okuyup siir inceliyorlar. Tarihte savaşları inceleyip zihniyet üzerine kızlı erkekli mis gibi tartışmalar yapiyorlar.
Ortaya da mis gibi aşklar çıkıyor.
Fakülte komple aşk.
Mühendislik fakültesi olarak cikartsak cikartsak üç çift cikartabiliyoruz.
Onlarda voltmetrenin bir ucunu kendi koluna bir ucunu kızın koluna tutup aaa benden elektrik mi alıyorsun kız sen ihihi diye cilvelesiyorlar :d
Ben biyolog olacagım diye fakülteye başlayıp 4 sene sonra Eğitim fakültesi kapısında formasyon kovalarlar. Sadece bir sene fazla okuyarak unıversıte sınavında kendisinden daha yuksek puan alarak Eğitim fakültesi yazan öğrenci ile aynı haklara sahip olur. Burası türkiye, şaşırmamak lazım. Sonucta 4 sene öncesine kadar anadolu universitesinde açık öğretim programında ingilizce ve okul öncesi öğretmenliği vardı.
Cogu okulda fen ve edebiyat fakulteleri olarak ayrilmis bir fakultedir. Zaten neden bir arada acilmislar bilinmez.
Temel bilimlere kiymet verilmedigi icin issiz kaliyor mezunlari. Urun odakli bolumler olmadigi icin.
Belli basli okullar haricinde bence de kapatilmali. Verilen egitimler vasat seviyesinde bile degil cunku.
sosyal bilimler fakültesi, fen bilimleri fakültesi ve edebiyat fakültesi bölümlerinin ortaya karışık bir biçimde yer aldığı fakülte. bölümlerinin şu şekilde 3 fakülteye ayrıştırılıp lağvedilmesi gereklidir:
sosyal bilimler fakültesi: antropoloji, arkeoloji, bilgi ve belge yönetimi, felsefe, gerontoloji, insan ve toplum bilimleri, klasik arkeoloji, kültür varlıklarını koruma ve onarım, müzecilik, protohistorya ve ön asya arkeolojisi, psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, tarih öncesi arkeolojisi, taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım fen bilimleri fakültesi: aktüerya bilimleri, astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar bilimleri, biyokimya, biyoloji, biyoteknoloji, biyoteknoloji ve moleküler biyoloji, fizik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimleri, kimya, malzeme bilimi ve teknolojileri, matematik, matematik-bilgisayar, matematik ve bilgisayar bilimleri, moleküler biyoloji ve genetik, nanobilim ve nanoteknoloji, uzay bilimleri ve teknolojileri edebiyat fakültesi: alman dili ve edebiyatı, amerikan kültürü ve edebiyatı, arap dili ve edebiyatı, arnavut dili ve edebiyatı, azerbaycan türkçesi ve edebiyatı, bilim tarihi, boşnak dili ve edebiyatı, coğrafya, çağdaş türk lehçeleri ve edebiyatları, çağdaş yunan dili ve edebiyatı, çerkez dili ve edebiyatı, çeviribilim, çin dili ve edebiyatı, dilbilim, ermeni dili ve edebiyatı, eski yunan dili ve edebiyatı, fars dili ve edebiyatı, fransız dili ve edebiyatı, gürcü dili ve edebiyatı, hititoloji, ibrani dili ve edebiyatı, ingiliz dil bilimi, ingiliz dili ve edebiyatı, ispanyol dili ve edebiyatı, italyan dili ve edebiyatı, japon dili ve edebiyatı, karşılaştırmalı edebiyat, kore dili ve edebiyatı, kürt dili ve edebiyatı, latin dili ve edebiyatı, leh dili ve edebiyatı, mütercim-tercümanlık, rus dili ve edebiyatı, sanat tarihi, süryani dili ve edebiyatı, tarih, türk dili ve edebiyatı, türk halkbilimi, urdu dili ve edebiyatı, zaza dili ve edebiyatı
Benim de fakültem.
içinde bir çok kız bulundurur.
bu sebebiyetle mezun olana kadar bölümünuze ve cevrenizle alakalı tabiki kızların içinde yüzebilirsiniz.
asosyaller hariç.