feminizmin kadınsal ırkçılık sanıldığı, bunu savunanların da feminist olduğuna inanıldığı insanlardır.
asıl olarak; kadın haklarını savunan,günümüzde kadınlarımızın yeri ve önemine dikkat çekenlerdir.
kadını sözde esaretten kurtarmak adına ekonomik cendere içine hapsetmeye çalışan akımın savunucusu.
her şeyi tek cümleyle muhteşem özetleyen üstad şöyle der: "Feminizm, eskiden hayatını evinde kazanan kadına pazarlarda iş bulma davasıdır." peki iş bulan, kariyer yapan, ekonomik özgürlüğünü kazanan mutlu mudur? kapitalizmin sözde feminizm adıyla dayattığı bu durum kadına gerçekten mutluluk getirmiş midir? aksine aile şuurunun çökmesine neden olmuştur. çocuklar anne sevgisiyle değil de kreşlerde büyümek zorunda kalmıştır. kadın evinde yemek yapmayı amelelik olarak görürken, kariyer uğruna patronların ayakçılığını yapmayı meşru kabul eder olmuştur.
cinsler fiziki, psikolojik olarak eşit değildir. eşitlikten bahsedilecekse bunlar şeref, haysiyet, onur yönünde aranmalı. her anlamda eşit olduğunu savunan kadınların erkeklerden incelik beklemesi ise ayrı bir muammadır.
sözlükte de vardı böyle bir rüzgar; (bkz: #5079545)
evde kalma, koca bulamama, hiç bir erkekten yüz bulamama gibi sebeplerle erkeklerden nefret eden kadınların hak arama bahanesiyle ortaya attıkları akıma dahil kişiler.
genelde çok konuşan ve yine genelde boş konuşan insan topluluğudur. çoğu kadın olur ki; bunları kendi hem cinsleri dahil kimse pek ciddiye almaz. güler geçer. ciddiye alınmadıklarını belirtmek; bir suçlama değil, sadece bir durum tespitidir. ayrıca dinlenmediklerini de göstermemektedir. tam aksine dinlemek de güzel olur, komik şeyler anlatırlar. bir de bu gruba giren insanları cinsel birleşme esnasında fantazilerine alet eden bünyeler vardır ki; onları uludağ sözlük aracılığıyla şiddetle kınamak gerekir.
bu topluluğun az da olsa erkek üyesi de bulunur ki; onlar genelde komik değil, çıkarcıdır. "kadın hakkını savunursak, kadınlar bizi beğenir" sanıp hareket etmektedirler ki, genelde avuçlarını yalayıp allahlarından bulurlar. tabii ki kadınlar, içgüdüsel olarak, "kendi hakkını savunan" erkekleri falan pek sallamayıp, "güçlü ve otoriter" erkeklere doğru meyl vermektedirler.
Türkiye gibi ataerkil toplumların anlayamadığı ve anlayamayacağı kavramdır. Feminizmi yanlış bilenler arasında 'ben feministim,erkeklere ölüm!' diyen kadınlarımızın olması da çok tuhaf gelir bana. Hadi diyelim bu ataerkil yapıdan hoşlanan beyler beyinleri sulandırmak için feministleri erkek düşmanı diye adlandırarak, aşkı seven kadınları da kendi yanlarına çekmek istiyorlar da, ya kadınlarımız niye gerçeği öğrenmeye çalışmıyor? Feminizme karşı çıkan kadınları gördükçe halimize gülüyorum. Madem eşitlik istemiyor bu kadınlar daha niye uğraşıyoruz!
ergenlik dönemi sırasında cinsel alana ilgilerini yitirip, birdenbire kendilerini zihinsel sorunlara, dini, ahlaki, bilimsel ya da sanat alanlarındaki uğraşlara kaptıran kızlar, eşcinsel eğilimler geliştirmiş demektir...
bazıları işi amacından saptırıp "erkekler de çocuk doğursun" noktasına getirmiştir. radikal femistler deniyor sanırım bunlara. geçenlerde bir arkadaş ortamında da tam bu konuyu tartışıyorduk. radikal feministlerin "doğum" hakkındaki düşüncelerinden açıldı konu. arkadaşım "erkeklerde çocuk doğursun gibi saçma sapan düşünceleri var." dedi. bunun üzerine bir sivri zekalı çıkıp neresi saçma sapan dedi. basmıyor ki kafası erkeklerin genetik yapıları müsait değil bi kere bu duruma. thomas'ı örnek verecekti ki onun dönme olduğunu söyledik. apışıp kaldı işte. *
özel mülkiyetin ortaya çıkışıyla gelişen ataerkil sisteme karşı mücadele eden kadındır. kesinlikle erkeklerden üstün olmak gibi bir düşüncesi olmayan, kadının ve erkeğin eşit olduğu bir dünya için mücadele eden kadındır. mevcut kapitalist sistem içinde burjuva hukukunun sunduğu kadın-erkek eşitliğini savunan bir kadın değildir. zira bugün kadının ve erkeğin şartları eşit olmadığı için somut eşitliğe kadar pozitif ayrımcılık isteyen kadınlardır.
pozitif ayrımcılık nereye çekersen götürülebilecek bir kavramdır. kadına mikrokredi vermek pozitif ayrımcılık olursa bu feminist mücadelenin kendisiyle çelişir. ama ev içi görünmeyen emeğin sesini yükseltmesi pozitif ayrımcılık talebinde bulunulmasıdır, bu noktada gerekli bir kavramdır.
sosyalist mücadeleden koptuğu söylenen kadındır. fakat bugün kadının mücadelesinin sadece emek mücadelesi olmadığını söyleyen kadındır. cinsel sömürünün, şiddetin emekçi kadını değil, tüm kadınları vurduğunu gören kadındır. hülya avşar'ın da işçi ayşe'nin de ortak ezilmişlikleri olduğunu söyleyen kadındır. bu yüzden feminist teorinin bilinç yükseltme yöntemiyle kadınlara ezilmişliklerini anlatmaya çalışan kadındır.
son olarak mücadelesi içinde izole olmaması gereken kadındır. sistem içi mücadeleyele yetinmemesi gereken kadındır. ayrımcılıklardan arınmış, somut eşitliğin olduğu bir dünya için feminizmi sosyalist mücadeleyle birleştirebilecek kadındır.
(bkz: sosyalist feminizm)
(bkz: radikal feminizm)
(bkz: anarşist feminizm)
Kadınları hiç çıkmamaları gereken alanlara çekip bir de oralarda sömürmek maksadıyla hinoğluhin erkekler tarafından geliştirilmiş modern akım... işin enteresan tarafı bir hayli kadın bu zokayı yutmuştur.
bir çok kez yanlış anlaşılan kavramdır. iyi kavranamamıştır bu akımda yer aldığını iddia edenler tarafından. kadınların sahip olduğu insan haklarını savunmaktır esas. ancak olay erkek düşmanlığına, kadınların erkeklerden üstün olduğuna çekilmiştir. yani eşitlik değil ama biz üstünüze getirilmektedir.
açarsak;
Türkiye gibi ataerkil toplum yapısının baskın olduğu ülkelerde genelde kadınların aleyhine işler süreç. bu konuda kendi kafasında gerekli bilinci oluşturamamış kadınların bu konudaki kendini savunuş biçimleri oldukça yanlıştır bu noktada, yukarıda bahsettiğim gibi. eşitlikten bahsetmek yerine kadınların erkeklerden ayrıldığı, daha üstün olduğu alanları gösterip erkeği ezme amacı gütmektedir. eşitlik hakkını savunmak amacı ile ortaya çıkan bir çok kişi yanlış ve bilinçsiz savunumlarla cinsiyet ayrımcılığını kendi elleriyle körüklemektedir.
türkiye'de feminist felsefesi, anlayışı ne yazık ki yeterince kavranmadıkça budur. ayrıca hepsinin frijit olduğu düşünülür nedense.
yıllar boyunca fiziksel güçle ezilmeye çalışılan kadınların buna isyan ederek başlattıkları düşünce akımıdır. sanıldığının aksine çoğu feminist erkekleri ezmek istemez, hemcinsleri kadar erkeklere ilgi duyar ve evliliğe karşı değildir onlar sadece bu dünyada erkekler kadar kadınların da haklarının bulunduğunu ve erkek çocuk doğuramadığı için karısını suçlayan, doğum gibi kutsal bir olayı kadını aşağılamak için kullanan erkek zihniyeine karşıdır.
köyden şehire göçen bir zavallının tutunabilmek için kendisini köyünün derneğiyle özdeşleştirme çabası kadar ezik bir çabayı kutsallaştıran maskülen öğretinin müzmin nedimesi.
Feministler toplanıp bir karar almışlar. Demişler ki:
-Gidip kocamıza diyeceğiz ki,
-"Bundan sonra kendi bulaşığını, çamaşırını kendin yıkacaksın. Ben artik karışmayacağım."
Neyse orada bizi Türk bir kadın da varmış tabii. Kararı sırtlamış memlekete dönmüş. Aradan 6 ay geçince yeni bir toplantı yapmışlar. Başkanları alınan en son kararın uygulama sonuçların sormuş.
Alman Kadın:
- Gider gitmez kararı hemen kocama bildirdim. Bundan sonra kendi bulaşığını kendin yıkayakcaksın. Ben hiç karışmayacağım dedim. Bir gün birşey göremedim. ikinci birşey göremedim. Üçüncü gün bir de baktim ki bulaşığı yıkamaya başlamış.
Fransız Kadın:
-Gider gitmez kararı hemen kocama bildirdim. Bundan sonra kendi bulaşığını kendin yıkayakcaksın. Ben hiç karışmayacağım dedim. Bir gün birşey göremedim. ikinci birşey göremedim. Üçüncü gün bir de baktim ki bulaşığı yıkamaya başlamış.
Sonra sıra bizim Türk kadına gelmiş:
- Aldığımız karar icabı gidip kocama bundan sonra bulaşığı benim yıkamayacağımı, o devrin bittiğini, bundan sonra kendisinin yıkaması gerektiğini söyledim. Bir gün birşey göremedim. ikinci bir şey göremedim. Üçüncü sol gözüm açılmaya başlayınca bir de baktım ki dağ gibi bulaşık beni bekliyor.