felsefe bölümü mezunu

entry16 galeri0
    1.
  1. türkiye şartlarında aç kalacak kişidir.
    1 ...
  2. 2.
  3. donanımlı ancak aç olan kişidir.
    yüksek ihtimalle de felsefeyle ilgili bir iş yapmaz.
    2 ...
  4. 3.
  5. kendini filozof zannedenleri mevcuttur.
    1 ...
  6. 4.
  7. formasyon alıp, öğretmen olurlar. her daim temkinli yaklaşılan, dinsiz kabul edilen kişilerdir. hayal kırıklığına uğrayacaklardır.
    1 ...
  8. 5.
  9. Formasyon alıp öğretmen olunamayacak bölümlerin en başında gelmektedir. formasyonlu mezun sayısı sosyoloji bölümü ile birlikte 30 bini geçmiştir. e meb de felsefe derslerini azalttı yalnızca 2 saat ve 11. sınıflara zorunlu kıldı.

    alana giren diğer dersler de seçmeli gösterildiği için kadro açılmıyor. hatta bu bölümün dersleri seçmeli gösterildiği için okul idarecileri tarafından diğer branş öğretmenlerine ek ders olarak pazarlanıyor. durum böyle olunca 10 yılda yapılan toplam alım 1700. Son atamalarda da en yüksek taban puan yine bu bölüm mezunlarındadır.
    (bkz: 2014 ağustos atamaları)

    akademide de şansları yoktur çünkü öyp alımlarında 3-5 kadro verilmektedir. açıktan alımlarda ise felsefe bölüm mezunlarını değil ilahiyat ya da felsefe ve din bilimleri mezunları istihdam edilmektedir. geriye kalanların ise iyi bir torpili olması gerekir.

    özel sektörde de bir gideri yoktur. ancak ben dersanelerde aylık 700 liraya it gibi sigortasız çalışırım derseniz oluru vardır.

    sahip çıkan bir dernekleri de yok. mezunlar yığıldıkça yığılıyor. herkes mor salonlarda kahve sigara eşliğinde entel dantel şeyler yapmakta.

    e iktidarın da işine geliyor tabi kim ne yapsın ki düşünen sorgulayan bir nesili. sistem kendi varlığını idame ettirebilmek için böyle yetişmiş insanları içinde barındırmak istemiyor. ha bir de dinsiz yaftası var ona hiç girmeyeyim.

    başbakan konuşmalarında epistemoloji der rüyalarımda hegelle konuşuyorum der dinleyenler de ağzı açık ayran delisi gibi bakar. daha da çok bakarlar gibime geliyor.

    memlekette felsefe bölümü okuyanların hali budur arkadaşlar. bizzat yaşayan biri olarak özet geçtim sizlere.
    1 ...
  10. 6.
  11. utanmadan rehber oğretmen olmak isteyip, olmayan taban puani firlatirlar .
    1 ...
  12. 7.
  13. Bi insan herhalde para kazanmak için bu bölümü seçmez. Mezun olduktan sonra da hayal kırıklığına uğramasın piyasası yok olmaz da pratiğe dökülemez, akademik kariyere meyillidir. Hobi olarak mezundur. Hobi mezunu.
    2 ...
  14. 8.
  15. olmaktan gururlandığımdır. iş bulamazsın dediler, işimiz de var.

    düşünür, sorgular. çoğu ateist olur derler. doğru mudur bilmem ama evet ben de bir ateistim.

    nedeni mi ? işte başta söylediğim gibi. dini baskı için nasıl kullanıyorlar görüyoruz, biliyoruz. koyun değiliz, bize dayatılanı yapmıyoruz, hepsi bu.
    1 ...
  16. 9.
  17. 10.
  18. sevdiğim şarkıcılar bu bölümü okumuştur. göksel gibi, özellikle de despina vandi gibi...
    0 ...
  19. 11.
  20. 12.
  21. Felsefe yapmak için bu bölümün mezunu olmaya gerek yoktur. Hayatın başka dallarında birşeyler öğrenmeli ki insan o işin felsefesini öğrenip yaptığı işte başarılı olabilsin. Örneğin; (bkz: Fizik)
    0 ...
  22. 13.
  23. felsefe bilimin yanında bir bok değildir. cevapsız soruların hiç kimseye faydası yoktur.

    felsefeyle uğraşacağınza pozitif bilimlere yönelin dünyaya bir katkınız olsun.
    0 ...
  24. 14.
  25. Türkiye de hemen her bölüm mezunu kadar iş kaygısı taşır. Bozuk olan koca bir sistemdir çünkü.
    Severek okumuştur ki felsefeyi maddi çıkar amaçlı okumak pek mümkün değildir.
    Bazı şeyler için Mücadele edip yılmaması gerekir, belki biraz daha zordur belki daha fazla engel vardır ama olmayacak diye bir şey yoktur.

    Edit : Hiç bir felsefe mezunu kendini feylesof sanmaz. Neden sanmaz işte bunun için felsefe okumak gereklidir.
    0 ...
  26. 15.
  27. en ucuz bölümlerden birini bitirmiş kişi.
    0 ...
  28. 16.
  29. 4 yıl felsefenin tarihini okuyunca feylesof oldum sanır. işte o eğitimden sonra üstüne katacakların, düşüneceklerin, seni feylesof yapar.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük