bugün

felsefe bölümü mezunu

Formasyon alıp öğretmen olunamayacak bölümlerin en başında gelmektedir. formasyonlu mezun sayısı sosyoloji bölümü ile birlikte 30 bini geçmiştir. e meb de felsefe derslerini azalttı yalnızca 2 saat ve 11. sınıflara zorunlu kıldı.

alana giren diğer dersler de seçmeli gösterildiği için kadro açılmıyor. hatta bu bölümün dersleri seçmeli gösterildiği için okul idarecileri tarafından diğer branş öğretmenlerine ek ders olarak pazarlanıyor. durum böyle olunca 10 yılda yapılan toplam alım 1700. Son atamalarda da en yüksek taban puan yine bu bölüm mezunlarındadır.
(bkz: 2014 ağustos atamaları)

akademide de şansları yoktur çünkü öyp alımlarında 3-5 kadro verilmektedir. açıktan alımlarda ise felsefe bölüm mezunlarını değil ilahiyat ya da felsefe ve din bilimleri mezunları istihdam edilmektedir. geriye kalanların ise iyi bir torpili olması gerekir.

özel sektörde de bir gideri yoktur. ancak ben dersanelerde aylık 700 liraya it gibi sigortasız çalışırım derseniz oluru vardır.

sahip çıkan bir dernekleri de yok. mezunlar yığıldıkça yığılıyor. herkes mor salonlarda kahve sigara eşliğinde entel dantel şeyler yapmakta.

e iktidarın da işine geliyor tabi kim ne yapsın ki düşünen sorgulayan bir nesili. sistem kendi varlığını idame ettirebilmek için böyle yetişmiş insanları içinde barındırmak istemiyor. ha bir de dinsiz yaftası var ona hiç girmeyeyim.

başbakan konuşmalarında epistemoloji der rüyalarımda hegelle konuşuyorum der dinleyenler de ağzı açık ayran delisi gibi bakar. daha da çok bakarlar gibime geliyor.

memlekette felsefe bölümü okuyanların hali budur arkadaşlar. bizzat yaşayan biri olarak özet geçtim sizlere.