bugün

faşizmde ne vakit çözüm gelebilmiş ki, denilesi durumdur, tıpkı mevcut kapitalist sistemin varlığını idame ettirebilmesi için gerekli olan kriz koşullarının bir değişik halidir faşizmin gündeme göre halkı uyutup insanlar üzerine baskı kurma olgusu, bazen ahmet kaya, bazen sadece bir t-shirt, bazen vatanb evlatlarının ölümü, bazen halkın dini duyguları vb bi sürü şekilde meydana gelmektedir. sağduyu çağrısı yapıp insanları refleksif eylemlere davet etmek demek hoca tarafından tokat yiyen öğrencinin 6 saniye içinde öğretmenine karşılık vermesi gibi bir durumdur ki böyle bir durumda, ortaya tamda faşizmin istediği durumlar çıkar, bu durumun adı kaos tur, birileri malı götürsün halk yesinn birbirini. 500 sakaryalı başlığında olduğu gibi refleksif bir hareket yapmaya devam edersek ekmeğine bal sürülen kapitalizm yaşar oda faşizmi beslemeye devam eder oda bir gün karşımıza yine ölüm olarak çıkar, ki bu ölüm her alanda bir ülkenin ölümü demektir.
eğer terörizmi çökertmeye karşı yapılacak türlü oyunlardan biriyse arkasındayız oyunudur. biri ekonomi mi dedi?
türkiyenin terör yüzünden çektiği ekonomik sıkıntıyı istatiksel rakamlara döksek sonucu ağzımız açık şekilde seyir halinde oluruz.
biri vatanın dirhem dirhem satılması mı dedi?
yıllardır tartışılan derin devlet olgusunun, hala derinlerde bir yerde olması aydınlık yarınları göremememizin vesikasıdır. biz bu derinlik içinde kaybolmuş iken, hala milletin bir bütün olması için çaba sarfeden askeri eleştiriyoruz. hala türklüğü savunanlara 'faşist bu' yakıştırması yapıyoruz, bunun yanı sıra hrant dink suikastından sonra hassasiyetimizi ortaya dökmemize rağmen ermenistan'dan hiçbir olumlu tepki almıyoruz fakat hepimiz ermeniyiz diye sokaklara dökülen kitleleri muhasır medeniyeti taşıyacak yeni yüzler diye ilan ediyoruz.

işbirlikçiler; emperyalizmin yıllardır esen ve türkiye'yi de içine alan fırtınası, içimizdeki işbirlikçilerin nasıl da küreselleşme bağlamında ülkeyi sömürmelerine tanık oluyoruz.

kim mi bu işbirlikçiler?
türkiye de siyasi rejimi değiştirmek isteyenler, amerika'nın ırak'a özgürlük getirdiğini düşünenler(buradan onlara sesleniyorum amerikalıların meşhur 4-f kuralı vardır find, fill, fuck, forget), günümüzde azınlık olmalarına rağmen en üst düzey haklara sahip olduklarının kanıtının bir çok yerde örneklendirilebileceği ve kesin olduğu, amma velakin bütün bunlara rağmen yıllarca birlikte yaşamış kültür alışverişinde bulunmuş etnik kökten ayrılan kişileri birbirine düşman edenler, dış kuvvetlerin desteğiyle de ülkeyi bölmeye gidenler, terörizm yaratanlar.

ver gazı, ver gazı ile olacak işler de değil bunlar!
güneydoğu da şehit düşen askerlerimiz gaza geldikleri için değil, bu vatana her daim canları feda olduğu için şehit düşmüşlerdir.
insan olan elbetteki bazı ölümlere sevinir. şehitlerimizin kanlarını yerde kalmaması uğruna bu yolda gerçekleşecek bütün ölümler beni sevindirecektir.

edit: türküm, türküm, türküm allahına kadar türküm...
faşizme karşı koymak ahmet kaya mıdır yani? e o zaman siz hakkaten ciddi beyin problemi olan insanlarsınız. eğer vatan hainlerini savunarak faşistlerle mücadele edilecekse müsadenizle ben faşistlerin yanına gitmek isterim.
eğer vatanı sanayi devrimiyle ayağa kaldırmak istiyorsan güzel kardeşim önce ahmet kaya'yı sembol olarak kullanan pkk'ya canak tutmayacak, o vatan hainlerine harcanan 300 milyar doları da gap projesine, ağır sanayi atılımlarına aktarırsın. sanırım benim anlatmak istediğim de yeterince acıktır.
semboller fikirleri kısmen de olsa yansitir, o halde ahmet kaya'yi bir sembol olarak tutarak onun temsil ettiği siyasal değerlere karşı durmak vatanı kurtarır.

elbette ahmet kaya ölünce memleket olarak atom çağına geçiş yapmadık. 9 ışık filan da fiiliyata dökülmüş olmadı. ama yine sembollerle konuşmak gerekirse, ozan arif'e insanımsı diyen zihniyetin gözlerdeki değeri ozan arif'ten kesinlik cok daha düşük seviyededir.

tanım : sosyalist enternasyonel düşüncenin türkiye'deki sorunlarından birisidir.