bugün okumaya başladığım kitapdır, yorgun yorgun okumaya başlarken aniden uyumuşum birkaç saat sonra tekrar okuyacağım, şuanlık daha başlarında olduğum için yorum yapamıyorum ama guy montag bana çok karizmatik geldi açıkçası.
"Bir şeyin nasıl değil neden yapıldığı önemlidir. Bu utandırıcı olabilir. Birçok şey hakkında neden diye sorarsan ve bunu sürdürürsen, sonunda epey mutsuz olabilirsin."
(bkz: overrated)
Okurken kitap boyunca hep ana karakterin winston * gibi yakalanıp 101 numaralı oda tarzı bir yere götürülüp işkence görecek diye bekledim olmadı.
Bazı kısımlarda heyecanlandırmış olsa da yetersizdi.
Ray bradburynin 1950lerde yazdığı romanı. Kitabın anlattığı dısında ne zaman, nicin yazıldığı nerden ilham aldıgı ve adının ortaya çıkma hikayesi de çok güzel.
türkiye'de (bkz: değişen dünyanın insanları) ismiyle gösterime girmiş filmin kitabıdır. 60lı yıllara ait bir film olduğu için izlerken gülebilirsiniz çünkü bazı geçişler oldukça amatör, tabi şimdiki teknoloji ile. ancak o zaman kim bilir ne tepkiler verilmiştir " vay bee" filan diye *
mutlaka okunması gereken kitaplardan biri kanaatimce.
Distopyaya başlangıç için iyi olabilecek seçimlerden biri. Ben ki bu tarzdan pek hoşlanmam, ben bile sevdim şahsen. Okuması zor veya ağır bir kitap değil, ince de zaten. Tavsiye olunur.
distopyadan çok ütopyaya yakın bir kitaptır. süreç ahlaki ve insani olarak doğru ya da yanlış, nihayetinde halkın büyük çoğunluğunun isteği gerçekleşmiş ve sonucunda oldukça mutlular.