Yav şu sosyal medya kullanıp kullanmama olayını pek takmamalıyız bence kullanınca daha sosyal kullanmayınca daha cool falan olmuyosunuz.Tercih meselesi ihtiyaç duyan kullanır duymayan kullanmaz.
herkes instagramı kullanmakta çünkü. facebook online kullanıcı yaş ortalaması baya yüksek. ben de insta ve twitter kullanmıyorum. herkes çağ dışında kalmışım gibi şaşırıyor.
sosyal medya günümüzde bir yaşam tarzı olmuştur.ilkokul mezununundan profesörüne herkes orda. Son zamanlarda bazı insanlar görüyorum facebookta hemen hemen iki günde bir paylaşım yapıyor. Demek ki bazıları sanal alemde beğenilmekten hoşnut oluyor. Facebook'u aktif kullananan Kişiler kendi reklamını ve haberini yapmayı seven kişiler,ancak gerçek hayatta böyleler mi bu muamma konusu.
inanın kullanırken kapatmayı hiç düşünmüyordum, fakat iyice sıradanlaştı, eskidi. anlamsız ve rutin hâle geldi, kapatalı 8 ay falan oluyor. iyi ki kapatmışım şimdi kullananları gördükçe hiç canım falan istemiyor, soğudum. boşa zaman kaybı. birkaç yıl sonra modası iyiden iyiye bitecek gibi görünüyor hadi hayırlısı.
Virüslü bir hastalık gibiydi. Atmak zor oldu etkilerini . Millet sevgilim kapattirdi saniyor ne alaka be. Kardeşim geçen fake adıni söyle hadi hadi dedi valla yok lan. Oh mis çok rahat. Aile ortamında dıdısının dıdısının ekli olmadan! Karadenize tatile gitmişsin gördüm dediği günden beri yokum abi .
iki senedir yaptığım şey.yüzlerce anadolu çomarının mevlana hayırlı cumalar tarzı paylaşımı, koca götlü kızlarımızın osursa 50 beğeni alan resimleri egoları yediğini içtiğini giydiğini gezdiğini paylaşıp elitlik kasan tipler vs vs. Facebook ibretlik bir buluştur.halkımızı daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Ve bu güruhun herbir bireyinden korkar hale geldik.
ısınan laptobu pencereyi açarak soğutmak gibi postmodern bir salaklıkla lokman hekim in ayağını sıcak tut, başını serin tavsiyesini uymayarak batı özentisi bir hayat tarzı içerisinde osuruktan nem kapan ve modern hayatın içine girmiş şaşkalozların düşünüp içinden çıkamadığı horoz ve yumurta paradoksundan daha da önemli bir şeymişçesine kendi dehlizlerinde kaybettiği ışığı kişisel gelişim kitaplarında arayıp bir kez bile bedri rahmi eyüboğlu okumayıp hep başkalarına caka satmak ve starbucks ta bi kahveye o kadar para verip asgari ücretlinin o kahve için kaç saat çalışması gerektiğini bile hesaplayamayan ot beyinlilerin tek bir gül bile koklamayıp güllü güneşli şiir yazmaya çalışırken burna kaçan haşerenin yarattığı panikle lavaboya koşup kendi suratına bile tüküremeyen egosu şişik insancıkların goethe ile faust u bile ayıramayan zırcahillikleri karşısında kendisini dağlara taşlara atmak gibi bir düşünceyi facebookta paylaşmanın anlamsızlığı karşısında hayretler içinde doğan güneşi seyretmek varken bu hayatta, gerçek sevgi nedir ve onu nasıl bulabiliriz sorusuna internetten cevap arayan ahmaklar sürüsünün dedelerinin çeşme başında aşık oldukları o saf, temiz ve masum anadolu kızlarının taşıdıkları su testisinin ne kadar hoş bir anı olduğunu önemsemeyip küçümseyenlerin günümüzde temiz ve doğal kaynakları sorunu dünyamızı tehdit ederken yalnızca 6 lı halde satılan maden suyu mucizesine tamah etmemeleri sonucundan insanları ikilemlerde bırakan ve gitikçe az kullanılan ikircik sözcüğünün aslında kararsızlık ve şüphe olduğunu bilip hiç kullanmayan ve hayatında uçakta hiç yolculuk yapmayan ve facebook kullanmayan ancak hesap makinasını ustalıkla kullanan dahilerin gulyabaniden korkması ile gün yüzüne çıkan karanlık odada bilgisayar kullanmanın gözlere zararını göz ardı etmemek gerektiğinden pek te bir amacı ve içeriğinin bulunmadığı hususunun altını mavi fosforlu kalemle çizerek önemini vurgulamak gerekiyor.
Facebook kulanmayıp , twitter instagram kullanmak = banallikten kurtulup elit olmak gibi bir şey sanıyorum ki,
Bende hiç biri yok ama gözlemlediğim durum bu.
mantıklı bir eylemdir. Facebook o kadar gerekli değildir, daha çok kapısı açık bir kafes gibi. insana çoğu zaman bilgi katmaz ve kendine esir eder, sohbetin olmasa bile sayfada aynı bildirileri görmekten bıkmazsın kapatma fırsatın vardır ama boş işler peşindesindir sonunda can sıkıntısından saçma bi muhabbet başlatıp görünmez ufuklara doğru yelken açarsın.
ilk açıldığında internetim yoktu, interneti bırak düzgün bir bilgisayarım dahi yoktu.
sınıfta herkes birbiriyle iletişimi buradan sağlamaya başlamıştı. turkcell bazen aylık bedava internet verir, telefonlarda sürekli mfacebook sayfası açık olduğunu dahi hatırlıyorum. ya da yanlış mı hatırlıyorum? neyse. ben epey küstüm bu duruma, saçma da olsa küstüm.
daha sonra fake hesap açıp çoğu kez işimi gördüm. kullanmadan olmuyor değil oluyor fakat yardım almak istediğinde, girdiğin forumların artık facebook üzerinden gruplarda yardım ettiğini görünce, insanın mecbur kaldığı durumlar oluyor.
pek bir eksikliğini hissetmedim. niye ciddi ciddi entry girdiğim hakkında hiç bir fikrim yok.
uykusuzum, gözlerim yarım yamalak açık ve ben nereye nokta ya da virgül koyacağıma bakıyorum.
artıları neydi diye sorulsa, biriyle internetten tanıştığımda saçma sapan facebooktan ekleyip ardından telefon numarası verme olayı olmadı.
kimsenin ''fitiğrifimi biğinir msn .d.d'' sözlerine maruz kalmadım.
akrabaların ''kocaman adam olmuşsun koçum taşaklarına kurban'' demesiyle rezil olduğumu hissetmedim. hoş ben severim böyle muhabbeti. aç göster çükünü deseler hala ''açsam mı lan acaba? ne olcak ki'' diye içten içe düşündüğüm oluyor.
hoş böyle muhabbeti yapacak insan kalmadı etrafta, kimi toprak altına kimi borç altına girdi.
neyse sözlük.
kullanıp kullanmamak tamamen tercih meselesidir. kullanana laf etmek , kullanana laf edilmesi üzerinden kullanmayana laf etmek ayrı ayrı birer saçmalıktır.
eskiden, sosyal ağlara karşı cool ve mesafeli bir duruş olarak algılanabilirdi, fakat facebook artık iyiden iyiye bir iletişim aracına dönüştü. yani o an için telefon numarasına ulaşamadığınız biriyle iletişim kurmanın en kolay ve popüler yolu.
Babamı facebooka alıştırmışlar akşama kadar herkesin siyasi hayatına ve futbol tercihlerine yorum yapıyor. Bende bunaldım artık facebooktan yakında kapatıcam ama kapatamıyorum okulun tüm duyuruları facebooktan..