bugün

Kuşkusuz eski sarkilarda duygu katilirdi. Kuskusuz gunumuzdeki gibi kar amaci ugruna yazilmadi sarkilar. Eski sarkilarda hep yenilik arandi. Ayni melodi ustune binlerce soz yazilmadi. bunlar eski sarkilari yenilerden ayirt eden ozelliklerdir. Asla yeni sarkilar eskilerin tadini vermiyecektir.
Yıllanmış şarap misali.
-yıllanmış şarap.
-değişim geriye doğrudur.
-geçmişe duyulan özlem.
-yaşlanmaya(zamanın hızına) karşı direnç.
hisler gerçek insanlar gerçek. Şimdi beş dakikada değişen duygular üzerine şarkı yaptık diyorlar, dijital ortamda oynuyorlar sesler bile gerçek değil, e haliyle bir yarış ortamı özentilik, imaj çalışmaları, ekran kaygısı derken ne varsa eskilerde var demektir.
şarkıların geçtiği dönemin değerlerinin şarkılarda anlatılan yargıları desteklemesi ile ilgili bir durum. bu dönemde yapılan çok duygusal şarkılar bile bu dönemin yükselen değerleriyle aynı paralel de değil.
canım bu zaten fikirsel üretim gerektiren her alanda böyle değilmidir? filmler,otomotiv tasarımları,moda vs. zaten vintage ve retro kavramları nereden çıktı?
duyguları daha samimi aktardıklarından sanırım veya daha dingin bir havaları var.
eski şarkılar daha güzeldir, çünkü kötü olanlar zaten unutulmuştur (alıntı) (bkz: korkma ben varım)
çünkü aşklar o zamanlar daha güzeldi.
insanların geçmişe özlem duymasındandır. bir de eski şarkılar olsun filmler olsun daha samimi, daha bizden. örneğin bir zeki müren, bir barış manço dinlerken kendinizden bir şey bulursunuz o adamlarda. sanki sizden biri gibidirler.
Değerlidir çünkü. Herkese mikrofon verilmediği zamanlarda sadece hak edenin şarkı söylediği için daha güzeller.
aşk gerçekti o zamanlar, şimdiyse yalan oldu tüm gerçekler.
Makamlar daha tazeydi o zamanlar.
Cevabı gayet basit olan sorunsal. Şarkılar, duyguları yansıtır. Geçmişte bütün duygular saf ve çıkarsızdı. Şarkılar da o güzelliği yansıtırdı. Şarkılar da güzeldi haliyle. Şimdiki zamanda duygular bozuldu ve berbat bir hale geldi. Günümüz şarkıları da günümüz duygularını yansıtıyor. O yüzden berbatlar. Şarkıların suçu yok. Şarkılar, duyguları yansıtır.
Emek vardı. Tek bir parça eserin kaydı için tüm saz ekibinin bütün gece prova yaptığı vakidir. Sanatı sadece sanatçılar yapardı eskiden. Her önüne gelen, sanatçı olamazdı. Kabul görmezdi. Şimdi meşhur olmak, para kazanmak şöhret olmak isteyen hemen bir cd hazırlayıp piyasaya sürüyor. Çünkü kapitalizm böyle emrediyor. Birilerinin sömürülmesi gerek. Eskiden Hayat bu kadar seküler bu derece hızlı ve yıpratıcı kolay harcayıcı değildi. Her bir anın değeri ve ederi vardı. Müzik de ona göreydi. Çünkü müzik toplumların yaşantısının özetidir.
Güzel olan şarkılar değil, o döneme ve dahi dinlediğimiz şarkılara yüklediğimiz anlamdır aslında...
Yoksa her dönemin iyi de şarkısı olur, çok çok çok kötüsü de...
eskiden şarkılar yazılmış olmak için yazılmazdı çünkü.
emek verilirdi, hisler notalara işlenirdi.

o notalar hisleri olduğu gibi bize yansıtır, saf duyguyu kalbimizin en derinine dek alır götürürdü.

belki de klişe ama eski aşklar gerçekti.
günümüze bakınca her şey yanılsama, para, çıkar, yatak ilişkisi haline gelmiş. bu devre his dolu şarkı yazsan neye yarar?
bence doğal seleksiyonun ürünüdür bu da. eski şarkılar değil sizin eskiden dinleyip aralarında beğendiğiniz şarkıları dinlemek size keyif verir. onlarla kurduğunuz anılar canlanır falan filan.

yüce darwin in bunu kendi fikirleriyle açıklamama müsaade etmesi beni açıkçası duygulandırdı şu an.
Daha bir derinden hissettiriyor sanki sözleriyle.
sözlerde mana, müziklerde armoni vardı. en çok da mana.
1-"Sorunsalı" kelimesi fazla ortada bir sorun yok.
2-"Eski şarkılar neden daha güzeldir" forum başlığı olur.
3-Sanatın yaşı olmaz. Monalisa ya kimse eski resim tablo demez.

4-Şarkı gerçekten nakış gibi işlenerek yazıldıysa kaç yıl geçerse geçsin eskimez.
bugün begenmedigin şarkılar da 10 yıl sonra güzel gelecek. bunlar hep ana rahmine dönüş isteğinden kaynaklı buhranlar. cokta şaapma.
analog kayıtlarda enstrümanlar çok daha fazla öne çıkar.
eski aşklar daha güzeldir çünkü.
Eskiden insanlar da daha güzeldi, meyveler de.. sanırım modernleşme ile alakalı. Herďey bozuluyor.