genellikle ülkemizde hor karşılanması ile meşhurdur ancak çocukların babalarına söylediği ilk yalan '' baba baba istersen araştır,Yavuz Sultan Selim de küpe takıyormuş.Kölelerin kulağında küpe gördüğünde ben de allahın kölesiyim diyerek o da takmıştır.
O yüzden ben neden takmıyım baba?'' dır.Cevap geçikmez ''diğerlerini yaptın da o mu kaldı eşşoğlusu'' dur.
Yavuz Sultan Selim mısır seferinde tek kulağında renk renk küpe olan köleleri görür ve merak eder. neden tek kulaklarına farklı renklerde küpeler taktıklarını sorunca, "küpe köleliği temsil eder, her bir renk kölenin hangi paşanın kulu olduğunu gösterir" cevabını alır. Bunun üzerine hiç bir kölede olmayan renkte bir küpe isteyip takar ve "biz de Allah` ın kuluyuz" der.
- ahmet senin oğlan küpe takıyormuş duydun mu?
- ah ah duymam mı ali ne dediysem dinletemedim! bir zamanlar nur topu gibi oğlum vardı, 'nur' u gitti 'top' u kaldı...
evet, evet evet ben de "geri kafalı"yım. oğlan diyorum takanlara. ama benim düşüncem bu. bana ait. takanları bağlamaz. niye?
kadınların o eşsiz tenlerinin parçası olan kulaklarında parım parım parlayarak çekiciliklerini arttırdıkları bir takıdan söz ediyoruz. küpe.. ve ben onu bir erkeğin kulağında görmekten hoşlanmıyorum.
hey sen küpeli! hiç ordan kafanı uzatıp "sana mı takıyom lan sanki" diye bağırma. böyle düşünen erkekler var olduğu için sana oğlan diyorlar!
ben içimde yaşarım o hakareti zaten. asla birine öyle birşey demem.
sonradan gelen fikir değişikliği: küpeden kastım sanırım büyük taşlı olanlar. düz minik takanlara bazen yakışabiliyor.
kızların hoşuna gittiği bütünüyle yalandır. beraber olduğum bütün kızlar 'küpe takma' demiştir bana. 'o zaman sana yakışmıyodur birader' diyebilirsiniz alakası yok. sanırım bu durumun asıl sebebi küpe takan erkekleri seven kızları sevmeyişimden kaynaklı. aslında saçlarımda uzun görünmüyolar niye taktığımı bende bilmiyorum hoşuma gidiyo sanırım kulaklarımda ağırlık olması.
ibnelik muhabbetine hiç girmiyorum zaten söyleyenlerin çoğu etrafındakilerin bu görüşü yapıcağından korkarak takmıyo/takamıyo.
Kulak memesini kızlık zarı gibi kabullenen bir kesimin hoşlanmadığı aksesuar...
Hani kızlık zarı gittiğinde o kızlık kaybediliyor ya, kulak memesini deldiren erkek de erkekliğini kaybediyor mantığı var...
Yakışan takar, takmayan takmaz, o olay küpeyi takan erkekte biter, kimse de karışamaz...
kadının küpe takmasından daha olağan karşılanan bi durum halini almıştır, günümüz itibariyle. evet, belki bundan on sene öncesinde bi' erkek küpeli görüldüğünde o küpeden karakter ve cinsel seçim tahlili yapılabiliyorken; günümüz toplumunda bu yadırganmaktan çıkmıştır. mesele küpenin takılması meselesi değil,o küpeyle, maskülen çizgiden efemine çizgiye doğru eğilim gösterme olasılığının realitesi meselesidir. sonuç itibariyle, küpe takmak kişisel bi' tercihtir. eğer küpe takan erkek '' kimseyi takmayacak'' kadar rahat ise taksındır, takıştırsındır. bu da böyle biline!