işte o değişim olgunluğun başlangıcı oluyor. sonrasında daha mantıklı kararlar vermeye başlıyorsun farkında olmadan. "bunu yaparsam, şöyle olur" gibi varsayımları katıyorsun hayatına. çünkü mecbursun. artık o delikanlılık çağı bitime yaklaşıyor. düşünmen gereken konular hayatına giriyor.
he o yaşa gelip bu bilince ulaşamayanlar da kusura bakmasınlar da mallıklarına doymasınlar.
insanın kendisinden yeni yeni hesap sormaya,
edinilen tecrübelerin yeni yeni sonuçlarını vermeye,
gerçek manada ömürden kaynaklı ah çekmeye,
hatıraların çok duygusal gelmeye,
yavaş yavaş sosyalizme doğru kaymaya,
bıyık gibi aksesuarların surata yakışmaya,
çocukluktan itibaren içiyorsanız sigarayı bırakma düşüncelerine yoğunlaşmaya,
götteki kılların sorun çıkarmaya başladığı bir dönem diyebilirim.
yukarıda birisinin yazdığı gibi "içindeki çocuğun mezara girdiği" bir dönüşüm sürecidir. aynen efenim.
abimde görmüştüm bu değişimi ve gözlerime inanamamıştım. benim önümde 4 senem daha var ama her gece yatağıma girdiğimde yüzümde bir gülücük oluyor mutlu oluyorum bir gün ben de bu değişimi yaşayacağım diye.
24 yasina gelmis bir erkegin fiziksel olarak buyumesinin durdugu ve tam kivamina geldiginin gostergesidir. Ayrica kadinlarda bu degisim 18-20 yas civarinda olur. Tabii soylenmek istenen degisim fiziksel ise boyle. Ruhsal olarak n'olur? Onu psikologlar bilir. Sonucta 27 yaş krizi diye bir sey var. Aman diyelim.
bunun ne olduğunu açıklayan erkek kesinlikle yalan söylüyordur. amacı ekmeğinin peşinde olmak bile olsa yeminler de etse inanmayınız. ne derse desin bu konu hakkında açıklama yapmaya çalışan her erkek yalan söylüyordur. söyleyecektir.
yaşlanmak gibi bir şey olabilir, ya da "hacı yaş geldi kemale erdi, biz hala serserilik haytalık yapıyoruz" düşüncesinin etkisi olabilecek değişim... *
erkekler çift haneli yaşlara ulaştıkları vakit yaşlarının onlar basamağı, birler basamağının yarısı olduğunda çok dehşetengiz şeyler yaşarlar. 24 de bunlardan biridir. tıpkı 12, 36, 48, 510 öhöm burda sıçtık.