erdemli, ilk tatilime buraya gitmişiz 2 yaşımdayken felan annemgil anlatır.
denizi pis, ama insanları sıcak olan akdeniz'in sıcak ilçesidir.
bir de limonuyla meşhurdur erdemli.
türkiye deki bütün ilçeleri göz önünde bulundurarak 10 üzerinden not verecek olsam kesinlikle 8 alır bu ilçe. bir çok ilimizden cok daha büyük, yaşanılabilir bir ilçedir. hayat çok ucuzdur. bütün kışı hiç bir ısınma araçları ( soba, klima, vs vs.) kullanmadan atlatabilirsiniz. güneş 4 mevsim gülümser size. yağmurlu havalar hariç. kesinlikle kar yağmaz. kışın gündüz tişörtle dolaşabilirsiniz. üniversite okumak isteyen gençler için idealdir.
halkı misafirperverdir. türkiye limon üretiminin %80-90 ını karşılar. mandalina, portakal kısacası turunçgillerin yetiştirildiği bir ilçedir. her türlü sebze yetiştirilir. domates, salatalık, marul, fasulye, karanabahar, biber vs vs saymakla bitmez. akdenize uzaklığı 0 km.dir. yanlış duymadınız akdenizin kenarındadır. denizi söylendiğinin aksine cok ama cok temizdir. yazın dışarıdan cok turist gelmektedir. her bütçeye göre konaklanacak yerler vardır.
Mersine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan şiir gibi diyebileceğim güzel bir ilçe. Buranın benim için anlam ve önemi büyük. Burada yaşamasam dahi. mersinde mes kopları gördükçe sanki oradan bir hava getiriyorlarmış gibi hissediyorum havayı içime çekiyorum. burası benim için sadece bir ilçe değil bir dünya sanki.
mersin'in çok maalesef bir ilçesi. alın bunu bizden hocam, konya'ya karaman'a falan bağlayın. mersin'de erdemli kadar gereksiz bir ilçe, erdemlililer kadar gereksiz insanlar görmedim. bunlar daha fazla mersinli olmasın, atın konya'ya ya.
yaşadıkları kırsal bölgede şehre göç sebebiyle evlenecek kız bulamayan gençler, seslerini duyurmak için sancakla köy meydanına yürüdüğü mersin ilçesi. köylerine 9 yıldır gelin gelmiyormuş.
her biri küçük ilçe boyutunda olan birçok cennet, turistik sahil kasabasına ev sahipliği yapan ilçe.
ilçe merkezi 60 bin kadar bir nüfusa sahip olsa da, çok bir albenisi yok. çünkü turizmden ziyade tarım kenti.
ancak özellikle erdemli-silifke arasında kalan kocahasanlı, limonlu, kumkuyu, ayaş, kızkalesi kasabaları çok güzel, turistik ve her biri kalıcı nüfusu 5 bin ve üzeri olan kasabalar.
erdemli'nin doğusunda kalan kasabaları da fena değil; kargıpınarı, çeşmeli, arpaçbahşiş gibi.
silifke-erdemli arasında silifke sınırında kalan narlıkuyu, atakent (susanoğlu) da gayet güzel.
aslında erdemli'nin batısında kalan kocahasanlı, limonlu, kumkuyu, ayaş, kızkalesi kasabaları ile erdemli-silifke arasında silifke tarafında kalan narlıkuyu, atakent kasabaları birleştirilerek bölgede bir ilçe oluşturabilir.
bu kadar turistik kasabaya ev sahipliği yapan bu ilçe erdemli'den çok daha fazla turistik bir kimlik yaratabilir. nüfusundan dolayı değil ancak ismi ve tanınırlığı nedeniyle kızkalesi bu ilçeye merkez yapılabilir.
Yerlilerinin Mersin'den daha çok Adana'ya benzediği Mersin ilçesi.
Milliyetçi muhafazakar bir profilleri vardır.
Mersin'in Tarsus ve Silifke'den sonraki en büyük 3. ilçe merkezidir.
Toplam nüfusta Erdemli 155 bin, Silifke 135 bin gibi bir nüfusa sahip olsa da şehir merkezleri bazında Silifke 80-85 bin, Erdemli 60-65 bin gibi bir nüfusa sahiptir.
Erdemli'yi öne atan etken deniz kıyısı boyunca sahip olduğu çok sayıda sahil kasabasıdır.
Mersin'e 39 km uzaklıktadır.
Adana ve Mersin'e yakınlığı sebebiyle hep yazlık niyetine 2+1, 1+1 bir daire satın almak istediğim ilçe olmuştur kendisi.