Bugün endüstride okuyan bi kızla okul kütüphanesine gittik dedi ben bölüm kitaplarına bakıcam. Arama motoruna güya endüstri Yazacak bu bende bekliyorum orda baksın diye.gitmiş arama motoruna enstitü yazıyor. (bkz: özel üniversite) Google da değil tabi orası kütüphanenin arama motoru haliyle bunu mu demek istedin canımıniçi yazmıyor. Neyse sonra dedi ya hiç kitap yokmuş neyse d&r dan alırım bende diye.sustum ve ortamı terkettik. (bkz: gidin önce bi Bölümün adını öğrenin) Edit:ben bursluyum ses kes
kandırmayalım kendimizi beyler. okurken şekil a da görüldüğü gibi ne bok olacağımızı bilmiyoruz. çünkü her iş koluna el atabiliyoruz. sülalesi raad bir bölüm. bi de şu yöneylem araştırması,iş etüdü olmasa..
Ya allasen iyi bi üniversitede okumuyorsanız tamamen çöp olan bi bölüm özel sektörde çalışacaksınız sonuçta ha ben yüksek lisansımı Yale de yapcam yeaa diyorsanız orası ayrı tabi ama sanmıyorum.gidin öğretmen olun daha iyi belki 10 yıla atanırsınız ama en azından bi işiniz olur. Edit: bunu eksileyen Dicle endüstride okuyordur.
bir makine mühendisliğinden çok daha fazlasıdır. bitirenleri ise genellikle sağda solda yönetici adayı olarak görüyorum. ama önce proje yöneticiliği yapmaları, kendilerini kanıtlamaları gerekiyor.
"her seyden biraz anlayan ama hiçbirşeyi tam olarak anlayamayan mühendislik dalıdır" diyen 1.000.000 ncu kişiye bölümün fahri doktora ünvanı verilecekmiş. kastırmaya devam edin beyler.
tanımına gelirsek, türkiye'deki neredeyse bütün bölümler gibi mezun olduktan sonra 1000-1500 tl arası işe başlayan, kendinizi geliştirdikçe ve özel sektöre katlanma seviyeniz yükseldikçe maaşınızın da orantılı olarak artacağı bölümdür. ha diğer sikindirik bölümlere göre iş bulma oranı çok daha fazladır ama yine de çok bir beklentiye girmemek lazım.
öncelikle mühendislik bilimi kapsamında bakmak gerekirse; teorik tanımda "mühendislik; bilimsel, matematik, ekonomik, sosyal ve pratik bilgiyi kullanarak insanlarin yasamlarinda gereksinim duyduklari/duyacaklari makinalari, araclari, binalari, malzemeleri, prosesleri dizayn etmek, yapmak ve gelistirmektir."
endüstri kavramına da teorik anlamda bakmak gerekirse; "endüstri; devamli veya belli zamanlarda makina ve benzeri araçlar kullanarak bir madde veya gücün niteligini veya biçimini degistirerek toplu üretimde bulunan faaliyet dalı."
endüstri mühendisi bu iki kavramın bütünleştiği noktada disiplinlerarası bir eğitim alarak (işte burası hepinizin "herşeyden az az" dediğiniz kısım oluyor) insanın ihtiyacı olan üretim/hizmet sistemini tasarlayan ve işleten bir mühendistir.
bu üretim/hizmet sistemini hem ekonomik hem ergonomik hem de geliştirilebilir şekilde tasarlamak için interdisipliner bir eğitim şarttır. üretimi yapacak veya hizmeti yönlendirecek kavramlar makineler olduğundan o nedenle makine biliminin temel dersleri okutulur. bunların işletmecilik ve kar elde etme düşüncesinden kopamayacağı bilindiğinden işletme derslerinin bir kısmı okutulur. sistem tasarlama ve analiz etme bakış açısı gerektiğinden bilgisayar biliminden destek alır.
bu alanlara ilgisi olan ve kendini geliştiren bir çok endsütri mühendisi meslekdaşım vardır. yani büyük kurumsal firmalara yazılım üreten, otomotiv üretiminde ar-ge yapan veya işletme alanında akademik eğitim veren...
yani sadece üretim planlama, kalite kontrol ve benzetim alanlarıyla sınırlı kalmaz. ki sayılabilecek daha bir çok spesifik alanı vardır endüstri mühendisliğinin.