bugün

turkiyede fazla kullanılmayan dalga motoru..turkluk hormonu bize bisi olmas enzimlerini salgılayarak kullanımı engeller..
nedense trafik polisi görüldüğünde kullanılan,rahat olmak adına ölümü göze alabildiğimiz ölümle hayat arasındaki ince çizgidir..
opel firması keşfetmiştir.
araçta veya bir tırmanış sırasında kullanılan hayat kurtarma oranı çok yüksek olan yarayışlı bir icat.
bugün gördüğüm kazada ağaca çarpan araçta fazla bi hasar olmamasına rağmen ön camdaki iki adet dışa doğru kırık durumu özetliyordu.bu yüzden kullanın kadeşim şunu boşuna koymamışlar oraya dediğim hayat kurtarıcı araç.
tatil maksatli yurtdisinda bulunmamla beraber ne ise yaradigini gördugum cisim megerse sadece süs amacli degilmis * *
aracınızda bira açacağı yoksa emniyet kemeri ucundaki kilit sistemi bira açacağı olarak kullanılabilir. gerçekten hayat kurtarır.
türkiye karayollarında takılı olması zorunlu olan hayat kurtaran kemerdir. fakat bu zorunluluk trafik polisleri tarafından bile dikkate alınmaz. unutmadan bu zorunluluk taksi şoförlerini kapsamaz. niye onlar taş kafalı mıki?
bir aileyi bir arada tutabilen tek kemerdir. hayata bağlar insanı sıkı sıkı. önemsemezsiniz takmazsınız hatta kemer takmayınca çıkan ses için alternatifler geliştirirsiniz, hiç olmadı sıkıyor dersiniz! ben kaza yapmam, dikkatli kullanırım, iyi şöförümdür hem... ama bir araba gelir sizinkinin iki katı büyüklüğünde arkadan çarpar arabanıza tak bir darbe alırsınız başınıza ve orda biter her şey. yalnızca sizin için değil, ardınızda kalanlar, arkanızdan vuranlar, evde sizi bekleyenler için de biter her şey. o yüzden takın şu lanet kemerinizi. hayat bu, üstelik yalnızca size ait değil, kıymetini bilin.
Emniyet kemeri herkesin çok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir güvenlik sistemidir. Otomobildeki en önemli güvenlik öğelerinden biridir. Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde çalışır. Emniyet kemerinin alt bölümü iki tarafta legen kemiğinin üzerinden ve üstte de omuzun üzerinden geçmelidir. Emniyet kemerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için bu gereklidir. Emniyet kemeri yükseklik ayarı, emniyet kemerinin farklı boylardaki insanlara göre ayarlanabilmesini sağlar. Bir çarpışma sırasında emniyet kemerinin makarası kilitlenir ve aracın içindekilerin fazla hareket etmesini önler. Son yıllarda emniyet kemerini kaza sırasında gererek yolcuları daha iyi tutan sistemler de kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemde, emniyet kemerindeki boşluğu almak için (özellikle kışın kalın giysiler giyildiğinde) bir algılayıcıya bağlı bir gergi sistemi hemen devreye girerek yolcu emniyet kemeri üzerine yüklenmeden önce kemeri gerer ve yolcunun hareketini en aza indirmiş olur. iki tip gergi sistemi kullanılıyor. Birincisi yaylı tip; burada, algılayıcıdan gelen uyarı sonucunda bir yay tetiklenir ve emniyet kemeri gerilir. ikinci tipte ise hava yastığında olduğu gibi bir ateşleme mekanizması kullanılır. Darbe uyarısı geldiğinde bir gaz ateşlenerek emniyet kemeri gerilir. (Bu ikincisine Türkçe olmayan bir şekilde "piroteknik" de denilmektedir, Türkçe "ateşlemeli" denilebilir). Bunlara ek olarak emniyet kemerinin vücuda uyguladığı yükü sınırlandırmak için belli bir düzeyden sonra kemeri biraz gevşeten ve yolcunun aniden büyük bir yüke maruz kalmasını önleyen sistemler de kullanılmaktadır.
"emniyet kemeri tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı değildir" sloganı ile akıllara kazınmış, fakat ülkemizde hala çoğunluğun kullanmadığı, araba güvengeci.
çalışma sistemi geçen arabaya bindiğimde aklıma takılan hayat kurtarıcısı. arkadaş yavaş yavaş çek geliyor zınk diye çekince çakılıyor. nasıl bir mekanizmadır, çözemedim...
şehirlerarası otobüslerde emniyet kemeri takmak, ön koltuklar ve arka kapının hemen ardındaki koltuklar için yasal olarak zorunlu olmakla beraber diğer koltuklardakilerin de takması gerekmekteymiş.
bugüne kadar hiçbir otobüste emniyet kemerine rastlamamıştım, işin ilginci bugün de o kemerleri takan kimseye rastlamadım.*
(bkz: polat alemdarda kemer takmıyor memur bey)
hayat kurtaran kemerdir.
alışıldığı taktirde takılmadığında kişide bir boşluk hissi yaratan, takıldığında ise güven hissi veren kemerdir. yeni model arabalarda koltuk sensörü ve benzeri ekipmanlarla takılmadığında sesli bir ikazla takılması gerektiğini hatırlatan sistemler vardır. ancak bunu bile devre dışı bırakan zeki türk vatandaşları görülmektedir. bazı tipler kemer takmayı manasız bir şekilde kendine güvensizlik olarak algılamaktadır. gerekçe olarak da "daraltıyo bu kemer beni, içime sıkıntı basıyor gibi" anlamsız şeyler söylerler. kemer takmadığı için kendisini uyaran trafik polisiyle kavga eden dümbüklere ise söylenecek hiç bişey yoktur. (bkz: türk insanına özgü abukluklar) sonuç olarak ispatlanmış bir gerçek vardır. kemer hayat kurtarır.
Türkiye'de üretici firması olan Autoliv Cankor Gebze organize sanayi bölgesinde bulunmaktadır.

(bkz: autoliv cankor)
ulaşım araçlarında yolcuların güvenliklerini sağlamak üzere otomotiv üretici firmaları tarafından hazırlanmış ve insanların ulaşım esnasında can güvenliklerinin sağlanması amacıyla kullanılan düzenektir.
ilk kez 1959'de kullanılan emniyet kemeri bu yıl 50. yaşını kutlamaktadır.
kaza yapan bir yakından edinilen bilgiye göre, emniyet kemeri takılı değil ise hava yastığı da açılmıyormuş. ve şikayet hakkınız da olmuyormuş. çok enteresan! *
4 kez kaza geçirmiş, ikisinde arabadan ölülerle birlikte çıkmış bir insan olarak yorum yapacak olursam, hayat kurtarıcıdır. en kısa yolculuklarda, mesafelerde dahi kullanılması gerekmektedir. kişiyi hiçbir anlamda rahatsız etmez, yapılacak tek şey o zımbırtısını tutup vitesin arkasındaki yuvasına yerleştirmektir işte.

ama her zaman yeterli olmuyor kendisi maalesef. trafik konusunda hassasım, insanların ölümüne oturup ağlamayan biri olarak, trafik kazalarına alışamam. bir entrysini dahi görmemiş bulunduğum cotton candy nickli yazarımızın vefatının ardından, en yakın arkadaşımı da tırın altında bulmak koydu sözlük. acayip koydu.

takın, taktırın. avrupa'nın, medeniyet göbeği dediğiniz yerlerin birinde tırın altında kalmamaya da özen gösterin, o zaman emniyet kemeri de kurtaramayacaktır sizi.

konuşurduk da "belki vardır.." derdik, inanamazdık. varsa, mekânın cennet olsun mats, cotton candy. umarım tahminlerimde yanılmamışımdır, ikiniz de "aha şimdi yakında bu salak da gelecek hueuh" diye muhabbet ediyorsunuzdur.
kullanılması için aşağıdaki harika kısa video çekilmiş olan hayat koruyucusu.
sırf bu video için hep takmaya değer...

http://tinyurl.com/y7pfrcw
kullanın, hayatınız sikilmesin.
(bkz: bekaret kemeri)
şehir içinde takmaya gerek yok demek çok yanlıştır. 50 km/s hızda meydana gelen bir çarpışmada otonun içindekiler emniyet kemeri takmadıkları takdirde, 4 katlı bir binadan aşağı düşmeyle eşit şok yaşar.
kesinlikle ve kesinlikle hayat kurtarıyor. bu işin karizması falan olmaz, takmanızı şiddetle tavsiye ederim.