afyonun 70km kuzeydogusunda kurulmuştur,adını bölgeyi türk iskanına açan emir afşin ile yaslandığı görülmeye deger sarp emirdağlarından alır.afyon ilçesi olmasına karşın halkı afyonluları sevmeyen bir zihniyet içindedir,eskişehir onlara daha yakın gelmektedir.nüfusunun köyleriyle beraber 47000 civarında olduğuna bakıp aldanmayın bunun en az 6-7 katı kadar insan belçika,almanya,hollanda,isviçre,fransa,avusturya gibi ülkelere ve yurdum illerine dağılmıştır.
fransizcanin resmi dil babinda tüm kitle tarafindan turkceden cok daha iyi konu$uldugu bu guzelim beldede $u aralar tanidik kimseye iki kelam edip farewell demek gerekiyor zira kolunuzu kaptirdiginizda kendinizi bir günde adini yeni ogrendiginiz dıdınızın oglunun ferrarisi ile be$ dügün kotarmis buluyorsunuz... $ole kirmizi fiyonklu bir adet lokumla gidildigi takdirde verilmeyecek gavurcu kizi yokmu$.
Otoban gibi çalışan üniversite yolunda 03 h diye başlayan plakalı araçların içinde ger an kavgaa laf atmaya hazır olan insanların bulunduğu normal sesle müzik dinleme özürlü olan ve birbirlerine kuzen diyen insanların mekanı.bence emirdağ eskişehire veya afyona değil Direkt Allaha bağlı.
yolda yürürken sebpsiz yere dayak yiyebileceginiz, hatta bicaklanip beyninize silah dogrulabilecek, türkiyenin en gelişmemiş olan küçük, tehlikeli, ögrenci sevmeyen, dişa kapali ilçesidir. **.
afyon'un bir ilçesi olmasına rağmen afyonluları pek sevmeyen; kendilerini eskişehir'e daha yakın gören ve çoğu halkının eskişehirspor'u tuttuğu, kendine has bükme ve arabaşı yemeklerinin bulunduğu, anadolu ilçesi.
şimdilerde ise çoğu kişinin yurtdışına* taşınma sebebiyle sahipsiz kalan, ıssız bir ilçeye dönen yer.
Afyon iline bağlı ilçe merkezi. Eski adı Aziziye'dir. Yakın geçmişte bu isim Emirdağ olarak değiştirildi ve kasaba, güneydoğu yakınında bulunan Emir Dağları (en yüksek yeri 2.241 m.) dolayısıyle, Emirdağ adını aldı. Oysa, emir dağlarının bu adı, kuzeydoğu eteklerinde denebilecek bir yerde bulunan ilkçağ ve ortaçağ kenti Amorion'un (arap ağzı ile Amuriyye) adı ile bağlantılıdır.
emirdağ insanı gerçekten kabadır, inatçıdır, kavgacıdır ancak emirdağ'a gittiğinizde birde eskişehir'den gelmişseniz eğer bir o kadar misafirperver insanlardır. sizi resmen ikrama boğarlar, lokantada mecburen yanına oturmak zorunda kaldığınız ve merhabalaşma sonrasında eskişehirden iş icabı geldiğinizi söylediğiniz bir amca masadan afiyet olsun diyerek kalktıktan sonra kendi hesabıyla beraber sizin hesabınızıda ödeyip kalkmıştır. 6 ay boyunca haftalık uğradığım bu ilçede bir keresinde volkswagen caddy kullanan benden yaşça büyük bir ayı'nın "çek şu arabayı"* demesinden başka bir sorunla karşılaşmadığım, ege bölgesinin bittiği* noktada bulunan bir ilçedir emirdağ. halkı afyon'un diğer ilçelerine* göre hatta eskişehir'in birçok ilçesine göre oldukça moderndir. türbanlı - çarşaflı yok denecek kadar azdır, alkol tüketimi özellikle yaz aylarında çok yüksektir.
emirdağ'ın gömü köyü yarı toprağımdır.. insanı her türlü kaba ve inatçıdır.. kumar oynamayana argo kültürü olmayana kız verilmez.. 3 defa gittiğim köyde bir baba oğul tartışmasına şahit oldum ki sormayın.. Küfürler gavura ediliyordu sanki ama soğuk kanlılık hat safhada.. o zaman anladım sert çıkışlarım ve agresifliğimin nerden geldiğini.. Afyon'a gidip yaptığım hamam sefasını bir de pideye kırılan yumurtayı aklımdan çıkaramadım.. ha bir de bknz. emirdağı birbirine ulalı
geçmişte han ve bayat ilçelerinin bağlı olduğu, idari açıdan afyon'a ,iktisadi açıdan eskişehir'e bağlı olan ilçe. burası eskişehir'in çifteler, sivrihisar ve han, ayrıca konya'nın çeltik ve yunak ilçelerine komşudur. 1987'de babamla birlikte gittiğim, 1 gün kaldığım ve uyuyamadan konya'ya gittiğim yerdir. nedenleri oteldeki yastığın çok sert olması ve yazın memleketlerine dönen gurbetçilerin gürültüsüydü.