başrollerini keremcem ve yasemin allen'in paylaştığı bir atv dizisidir.perşembe akşamları yayınlanmaktadır. dizinin konusu ise şöyle anlatılmakta:Babasının yanarak can verdiği yangına sebep olmakla suçlanan Elif ucbucuk yıl cezaevinde kalır. tahliye olduğunda ise tek derdi kendini aklama cabasıdır.. Bu surecin daha başında büyük bir mayo firmasının şoforlerinden birine aşık olur ama kendini şoför olarak tanıtan bu delikanlı aslında firmanın veliahdıdır..elif de cezaevinden çıktığını gizlemiştir. iki aşık birbirlerinin gerçek kimliklerini öğrendiklerinde olaylar geri dönülmez bir takım sonuçlar doğurmaya başlamıştır bile...
..
çok fazla anlamı vardır ama müzik denince bademin güzel bir şarkısı akla gelir.
sözleri için:
incecikten bir kar yağar tozar elif elif diye
deli gönül abdal olmuş gezer elif elif diye
elifin uğuru nakışlı yavru balaban bakışlı
yavru çiçeği kokuşlu kokar elif elif diye
elif kaşlarını çatar gamzesi sineme batar
ak elleri kalem tutar yazar elif elif diye
evlerinin önün çardak çardak elifin elinde bardak
sanki yeşil başlı ördek yüzer elif elif diye
karacaoğlan eğmediğin gönül vermez deymediğin
iliklenmiş düğmelerin çözer elif elif diye.
bu tanım hali ile kesmez. arapçadaki, meşhur el ön eki ya da yardımcısı buradan gelir. ingilizcedeki the'ya karşılık gelir.
"the" nedir, sadece özel sözcüklerin başına konan, onun özel olduğunu belirten önlüktür. the end örneğin o filmin sonudur, dünyanın değil, an end olsa idi olurdu, bir son hangisi? the end...haaa bu filmin.
elif de işte böyle bir harf, özeli imliyor. allah'a atfedilen 99 ismin önüne de konur, sadece allah'a değgin olduğunu belirtmek için.
yani elif, bir, tek demektir ama özel bir bir, özel bir tektir. eski türklerdeki a harfinin, yaşamı, insanı, tanrıyı ve gücü temsil eden bir damga* olması gibi araplarda ilk harflerini bir olmaktan seçmişler, bu bir yaşam olabilir, bir insan olabilir, bir olan yaratıcı olur ve bir olan evren olur vs. vs.
hiç eskimeyen, kendine has bir hoşluğu olan, adına türküler yazılan kız ismidir. *
"aşk ta tıpkı elif gibidir, bismide gizlidir ama okunmaz.
o olmadan da besmele sese gelmez.
o her şeyin içindedir, ama hiç bir şeyde görünmez." hz.mevlana
keremcem in başrolünü oynadığı, atv de yayınlanan yeni bir dizi. çok ilginçtir, keremcem ilk kez beni gıcık etmiyor. izlenmeye değer, yaz aşklarını anlatan bir diziye benziyor.
elif arap alfabesinde şekil olarak | (dikine düz çizgi) ye benzermiş. ** insanların alnında genelde || * bulunur bu çizgiden. işte bu çizgiden alnında nadiren tek olanlara da elif sahibi denirmiş. ***
öküz anlamına gelen eski bir kelime. bildiğimiz öküz yani... diğer adı boğa, dişisi inek, yavrusu dana olan hayvan... sonradan, arapça elif harfinin bir çizgi çeklinde olmasından dolayı, kız çocuklarına verilen, uzun boylu, ince hatun anlamında bir isim olmuş. uzmanlar tarafından günümüzde türkiye cumhuriyeti'nde yaklaşık olarak üç yüz bin kişinin adının elif olduğu düşünülmektedir. ne var ki muhtemelen onların büyük çoğunluğu isimlerinin öküz demek olduğunu bilmiyor.
ismin hikayesiyse şöyle: eskiden alfabe yokmuş. günümüzde hala alfabesiz diller kullanılır, bunlardan en önemlisi çincedir. yazıyı icat eden sümerliler taşların üzerine birtakım şekiller çizerek anlatıyorlarmış dertlerini. giderek bu işaretlerin dildeki tüm kelimeleri karşılamak için kullanışlı bir yol olmadığını kavrayan fenikeliler alfabeyi icat etmişler. alfabe taşlar üzerine her kelimenin okunuşunu çizmeyi olanaklı kılacak sınırlı sayıda şekle sahipmiş, bu şekillerden her biri şu an harf dediğimiz şey.
harflerin seçiminde şöyle bir yol kullanılmış: a sesi için, okunuşu a ile başlayan bir nesne seçelim ve onu çizelim; b sesi için b ile başlayan bir nesne; c sesi için c ile... bu sisteme göre mesela ben "at" demek istiyorsam taşa önceden nasıl okunması ve çizilmesi gerektiği üzerinde anlaştığımız "akrep" ve "taş" resimleri çizeceğim. a harfi için fenikeliler kendi dillerinde öküz anlamına gelen "aleph"i seçmişler. alfabe sistemine geçen birçok dil bu ismi kabul etmiş ve alfabenin ilk harfi olan a sesi arapçada elif, eski yunancada alfa olmuş.
sema nın ilk safhası olan kontraksiyon (kabz) safhasına denir. şöyleki;
semazen niyaz durşunda, ellerini çapraz olarak omuz başlarına koyarken, sağ ayağının başparmağını da sol ayağının başparmağıüstüne getirir. kolları, kalbini korumak ister gibi göğsü üstündedir. bu pozisyonuyla sanki kalbinde geçen bir kasırgayı, girdabı kucaklamak, hapsetmek ister gibidir. semazenin bu pozisyonu; allah ismi hassının inisyali olan elif e veya doğrudan allah ı hatırlatan 1 (bir)'e işarettir.