ülkemizde ne yapacağı belirsiz olan mühendislik dalı. genel olarak bakıldığında türkiye de sadece elektronik mühendislerinin yapabileceği pek bir iş yoktur. okuyanlar notları iyi ise okulda kalmaya kasarlar. notları kötü olanlar ise bir iki yazılım kursuna katıldıktan sonra yazılımcı olarak işe girerler. hatta bazı firmalar bu kişileri sadece analitik düşünme kabiliyetlerinden dolayı mezun olur olmaz işe alır; başta bir yazılım dili öğretir ve yazılımcı olarak görevlendirirler. sadece üniversite mezunu olmak için okunur başka bir deyişle *
hocaların bazılarının gerçekten takıntılı olduğuna inandığım bölüm. aklı olan seçmez. en önemli dersleride göbek lakaplı hocaya verilmeside ayrı bir olay tabi.
elektrik mühendislerinden fazla puan alıp girdiğimiz sonra da çok daha fazla zahmet çekip bitirdiğimiz ama bir elektrik mühendisinin avantajını,hakkını asla elde edemediğimiz bölüm,yazık.
ömür törpüsü,1 yılda 4 yaş yaşlanmak, gözlerin bozulması, tipin kayması, iktisattaki lavuk arkadaşlarınızın 'bizim bölümmm çookk zorrrr, en zor hattaaaa' gibi laflarını duyunca cinnetin eşiğine gelmek. çoookkk değerli bilgiler öğrenmek, bilimin nelere kadir olduğunu anlamak. ne kadar yakınılsada aslında ne kadar muhteşem bir mesleğe sahip olunduğuna şükredilmesi.
iyi bir elektronik mühendisi bu devirde kraldır. bu arada 4 yılda bitmez bitmez dediler bal gibide bitiyormuş...