bırakıp sınava girip başka bir üniversitenin bambaşka bir bölümüne yerleştikten 3 sene sonra bile; bilgisayarın bir yerlerinde bir parça ders notuna denk gelindiğinde ptsd yaşatan, yıpratıcı ve sadece gerçekten sevenlerin okuması gereken bölüm.
diğer grup ya kopya ıvır zıvır ile bitirip boş bir mühendis oluyor ya da okulu bırakıyor zaten*.
bir savunma sanayii firmasında elektronik tasarım mühendisi olarak katıldığım ve iyiki okumuşum dediğim bölümüm. önce düşünüp tasarladığınız, ardından hesaplayıp somut bir tasarıma dönüştürüp sonuç alabildiğiniz nadir bölümlerdendir.
her zaman söylemişimdir bu bölümden mezun olup ingilizce bilmeyen birisine mühendis diyemem. ingilizce bilen bir elektrik-elektronik mühendisi işsiz kalmaz. işsizlik oranı en düşük mühendisliklerden biridir.
iş yapar piyasada. mezun olup da kafadan çatlak olmayanı görülmemiştir. okulda mı yoksa mezun olduktan sonra mı çarpılıp bu hale geliyorlar anlaşılamamıştır.
insanın ömründen ömür götüren bölümdür. 5 senede bitirdim ama bende bittim. burda okuyacak veya mezun olan arkadaşlara tavsiyem işe başlayacaklarsa eğer askerliği bitirip başlasınlar. zira askerliğini yapan ve yapmayan arasında 1000 lira maaş farkı gördü bu gözler.
3 senedir canıma okuyan bölüm. manevi anlamda yorulduğumu bana hissettirmiştir. babamın " Oğlum saçların seyrekleşmiş, hatta beyazlarda var " demesiyle fiziki etkilerini de göstermeye başlamış bölümdür. ilköğretim mat. öğretmenliği okuyan arkadaşlarım diferansiyeli 3. sınıfta yeni göreceklerken ben bu sene 3. kere bu dersi alacağım. kısaca istemiyorsanız, puanım tutuyor deyip sakın gelmeyin. gidin öğretmenliğe hem üni hayatını yaşayın, hem de devlete atanıp rahat edin. sakın öğretmenlik okumak kolay diyorum gibi bir anlam çıkarmayın. elbette zor ama muhendisliğe göre 4 5 kat daha rahat. atama durumları da anca 94 95 alırsan dhmi' ye atanıyorsun. bu kadar çileyle okuyup bitirdikten sonra iş bulamazsam faraday' ın mezarına tükürecegim.
240 bin gibi komik bir taban konulan mühendislik fakültesi bölümlerinden biri. yeterli öğretim üyesi bulunmayan , laboratuvarı yetersiz üniversitelerde dahi açılmasına izin verilen ve görmesi gereken saygıyı göremeyen bana göre mühendislik fakültesinin en güzel bölümü.