bugün

ekşisözlüğün piyasada 11 sayı kalan mümtaz eseri.
limon veya mandalina gibi meyvelerin verdiği tad. "ekşi".
malzemeler: *
toz nane
tuz
limon tuzu
kırmızı biber (toz olanından)

hepsi göz kararı konulur ve karıştırılır. afiyetle yenilir. çok yenilmemesi tavsiye edilir. bonus olarak çok az salça ya da çok az su konarak da bu muhteşem lezzet tadılabilir. diğer bir versiyonu için malzemeler:

leblebi (sarı ve yumuşak olanından, adını unuttum şimdi.)
kırmızı biber *
toz nane
limon tuzu
tuz

leblebi toz haline getirilip yine göz kararı hepsi karıştırılır. ancak leblebi tozunun diğerlerine göre daha fazla olması tavsiye edilir. tadına doyum olmaz. afiyet olsun. *
bazı kişilere göre ekşi sözlüğün kısaltması olan, tatlı karşıtı kelime.

halk arasında ekşi sözlüğe, uzatmamak için ekşi denilmesini bilirdim de, lakin bu kısaltmanın ptt, thy, tbmm gibi resmileşmesini bilemedim şimdi bak.
(bkz: bu ne lan)

(bkz: oo canlar adam çağırmışız)

içinde, kankan olan yazarla hiç tanımadığın bir yazar konuşurken, üçüncülerin bok yemediği sözlüğün kısaltması.
hapşurma efekti. ekşiiii*
(bkz: ekşi sözlük)
Eksi, eksik, azlık, yokluk *
bünyesinde seksi harfleri barındıran kelime.

"ekşşşşiii"
acı ve tatlı kadar keskin bir tarifi olmayan aşka benzettiğim lezzet.
suratı şekilden şekle sokan bir tat tır.
büyük çoğunluğu dilin arka yanlarından algılanan, örneklerinden bahsedildiğinde bile dilinizin arka yanlarının sızlamasına ve ağzınızın tükrük dolmasına neden olan tat türüdür.
aylar boyu yazarlık için onay sırası beklenen, beklenirken iç bayan, insanı bezdiren sözlük.
yüzünü buruşturur.
sözlük aleminin çaylağı olarak uludağdan daha cool bulduğum sözlük. (yazarı olmak da kolay değil.)
1- suratı ekşiten ''şeyler'' için söylenir. günümüzde limon, erik gibi meyveler ile özdeşleşmiş olsa da nahoş, istenmeyen, surat ekşiten durumlar için de kullanılır.

2- insanda görülen bir duruma (surat ekşitmek) neden olan ''şeyler''e verilen isim. (ekşi)
iftiralarla dolu bir mecra ne yazık ki. Ayrıca yazar olmadan, ne iftiralara cevap verebiliyorsunuz ne şikayet edebiliyorsunuz. Ancak yargı yolu ile kaldırılıyor yazılanlar. Ne korkunç.
Tatların yalnız olanı. Şimdi tatlı ve acı birbirinin zıttı iken bu arkadaşın bir zıttı yok tat literatüründe. Ya acı ile tatlı da ayrılsın yada bu arkadaşa bir zıt bulunup durum eşitlensin.
Önce ekşi sonra tatlı olan sakızdan bildiğim tat. Bayadır rastlamıyorum ekşi bişeye.
Dilimizin yan kısımlarındaki tat tomurcukları tarafından elde edilen tattır. Temel tatlardan biridir. Genel olarak limon, vişne, erik, cinsine göre elma, kayısı çağlası ekşi meyveler arasında yer alır. Ekşi tat bazı yemekler ya da yiyecekler için özellikle nar ekşisi ya da sumak kullanılarak elde edilmeye çalışılır.

(bkz: ekşimek) şeklinde ekşi tattan kökünü alan bir fiil de mevcuttur. Gereken saklama koşullarına uyulmadan bekletilen yiyeceklerin başına gelen bir durumdur. Sıcak yemekler, özellikle yaz günlerinde soğuduktan sonra buzdolabına konularak saklanmalıdır. Aksi takdirde yemek içinde çoğalan mikroorganizmalar nedeniyle ekşime olarak bilinen sürece girer.

Ekşi her ne kadar sevilen bir tat olsa bile, ekşimek olumsuz manaya gelmektedir. Bu da yemeklerin ekşitilmemesi gerektiği anlamına gelir.