Oğlum anaokuluna gidiyor. Öğretmen, bir kitap seti alalım mı? Şeklinde öneride bulundu. Setin fiyatı 500-600 tl arası bir şeymiş. Tüm veliler "hayır" Dedi. Halbuki insan en çok çocuğu için en iyisini yapmak ister değil mi? Onlar öyle deyince iptal oldu tabi. Anlayacağınız maddi imkansızlıklar yüzünden henüz anaokulundayken bile dünya ülkelerinin çoğundan geride kalıyor çocuklarımız. O kitaplarda çok eğitici çalışmalar oluyor. Maalesef bizim sınıfta bu mümkün olamadı. Peki Ne yapacak bu çocuklar? Boyasınlar, onu ona yapıştırsınlar anca? Ayrıca ilkokulda da öğretmenlerin çoğunluğu meb'in verdiği kitapların yetersiz olduğunu düşünüp yardımcı kaynak istiyor. Bu yüzden veliler kara kara düşünmeye başladı bile "seneye ne halt edeceğiz?" diye.
Anlayacağınız insanların büyük çoğunluğu zor geçiniyor.
ekonominin kötü olması durumudur. ama bu ekonomi yazın nedense millete pek vurmuyor galiba. saklambaç oynuyor herhalde. kimi görsem hikayesinde tatil pozu veriyor. her zaman memleketine gider diye bildiklerim bile havuz başında " havuzz keyfiii" postlarında. ben ekonomi iyi demek istemedim yanlış anlaşılmasın. demek istediğim " ekonomi kötü yapamıyoruz edemiyoruz" denilse de bizim millet keyif sevdalarından asla vazgeçmez. hele bu nesil hiç vazgeçmez. keyif sevdası dediğim de ister tatil pozu olur, ister bir pahalı konser olur ya da araba olur falan filan işte. ama olur yani bir şekilde. evvelden yaptırdığı mezarını satar yine de yapar yapmak istediğini misal.
Ülke ekonomisini sözlükte yazabilme hakkına sahip olmanın ülke ekonomisi ile kıyaslayan adama nasıl laf anlatabiliriz ki. Sanırım dolar Ulu yüzünden yükseliyor.
eğer bi ülkede siyasiler dolar almayın,kaybedersiniz diyorsa o ülkenin ekonomisi kötüdür,hatta çok kötüdür.doların artması bile kriz çıkaracak kadar kötüdür yani.
Götünde donu olmayan adam köprü yol var diyor amk.
Bu yaşa geldim böyle rezalet bir ekonomik süreç görmedim.
Piyasalar siki tutmuş afedersiniz.
Vergiler bu milletin a. Koyacağız diyen müteahhitlerin cebine gidiyor.
Üretim var mı?
Yok.
Anca laf salatası.
evet kurulduğu 1999'dan beri g-20'deyiz. o beğenmediğiniz ''koalisyon'' döneminden beri.
1993'te türkiye dünya ekonomisinde 15. sıraya yükselmiş, akp iktidarı devraldığında 17. sıradaydı.
muhalif medya kaynağı denmesin diyerek buyrun tbmm.gov.tr'den meclis tutanaklarında dünyada kaçıncı ekonomiymişiz, ne zaman düşmüş ne zaman yükselmiş merak eden okuyabilir. https://www.tbmm.gov.tr/d...amp;page1=67&page2=67
2200 tl kira nedir ya? lüks tutkusu insanları ne hale getiriyor. 2200 tl yerine git 750-1000 tl lik evde otur. 6000 tl ile bu ülkede geçinemiyorsan sende bir sıkıntı var!
g20 ile ekonomi ne alaka diyenlerin ekonomiden anlamadığı gayet belli oluyor.
madem öyle biraz küçük düşünelim.
starbucks'a ayda kaç defa gidersin?
cep telefonun iphone mu yoksa samsung'un üst versiyonu mu?
giydin gömlek, pantolon, vs levis, lacoste, mango, zara mı?
en az birine bile evet cevabını verebilmişsen 4 milyar insandan daha şanslısın.
g20'nin anlamı bilmeyenler için :
20 Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı Grubu, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşuyor.
...
G20 ülkeleri dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluştururken, dünya ticaretinin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. G20 ülkelerinin nüfusu ise dünya nüfusunun üçte ikisine denk geliyor.