bu kötü ekonomi sürecinde günde yaklaşık 10 tl ile yapacak başka birşey olmadığından en mantıklı yola başvuran kişidir. sıkkın, bitkin ama bilinçli sigara kullanıcısıdır.
Bu kadar ekonomi kitapları bu kadar teoremler bu kadar ekonomistler niye varki içilen sigara paketi adetlerine baksalardı bu kadar kasmalarına gerek kalmazdı.
nedensellik ilişkisinin sorgulanması gereken eleştirel yaklaşım.
güney avrupa ya da akdeniz ülkelerindeki tütün ürünleri tüketim oranı batı ve kuzey avrupa ile abd' ye nazaran daha yüksektir.
sigara tüketiminin ekonomi ile bir korelasyonu yoktur. öyle olsaydı zira:
- italya, yunanistan, ispanya, portekiz ülkelerinde sigara içme oranı düşük olurdu.
- iskandinavya sigara paketinden geçilmezdi.
sigara alışkanlıktır, nikotindir. bağımlılık yaratan ürünlerin kullanımı fakirleşme vasıtasıyla değil, erken yaşta eğitim ve yasamayla çözülür.*
yani türkiye' de yaşayan bir insan, ayda 15000 lira da kazansa güzel kardeşim, 658 lira da kazansa, dün içtiği kadar sigarayı yarın da alır, öbürgün de..
eğer mantık bu olsaydı, her iskandinav' ın evinde en az bi adet snorter, bikaç kilo da kokain olurdu.
hükümet partizanlarının ekonominin aslında ne kadar da iyi olduğunu belirtmek için kullandıkları argümanlardan bir tanesidir. ihracat ve ithalat arasındaki farka, yabancıların eline geçen şirketler sayesinde oluşan yabancı ülkelere kar transferine ya da son 10 yılda en fakir %10 ile en zengin %10 arasındaki gelir farkının 4 kat artmasına bakmaz bu tür insanlar. onların tek argümanları bakın millet ne kadar zenginleşti, 10 sene önce böyle değildi, etrafta bir sürü araba var herkes mutlu devlet borç almıyor vs. gibi içi boş şeylerdir. kafaya takmamak gerekir.