Aşağı yukarı 1000 tl'ye mal olan, motorlu taşıtların kullanımı için verilen sürücü belgesi.
2-3 sene önce 1000 lira gibi bir meblağ çıkmıştı cebimden(Direksiyon derslerini almamama rağmen bir de). işin garip yanı parasını gözden çıkarsanız dahi ehliyete kavuşmak minimum 2-3 ay sürüyor.
Şimdi daha da zorlaştırılıyormuş. Gerçi benim zamanımda da ''en son siz aldınız bundan sonrakilere girdi'' diyorlardı. Bir de 101 tl devlet sikişi eklenmiş. Amk araba alınmayacaksa hiç almayın daha iyi.
paranın aldığı kart. biz ehliyeti değil ehliyet bizi alıyor. parası olan düdüğü çalar mantığıyla veriliyor. o kadar verilen paraya da o eğitim az, zaten kolay diye çoğu insan eğitimi de takmıyor ya o da ayrı mesele.
2013 yılı için yaklaşık 1000 liraya mal olan alınması her yıl 50-100 tl zamlanan para karşılığı devlet tarafından verilen araç kullanma belgesi . ab şartları gereğince eğitimi ve sınavı daha da zorlaşmıştır .
hiç ehliyetinin olmaması durumunda bin kayme , ehliyetin olmasına rağmen ağır vasıta kullanmak için büyütmek binbesyüz kayme olan ilginç ülkede verilen sürücü yeterlilik belgesi.
bana 1150 tl'ye mal olmuş araç kullanmaya yarayan belgedir.
hadi verilen eğitim de iyi olsa bari. araç kullanmayı hiç bilmeden kursa giden adam birkaç direksiyon dersiyle bırakın trafiğe çıkmayı sınavı bile geçemez. nitekim de öyle oluyor zaten .
bir de stajyer ehliyet olayı var 2000 den beri her sınav döneminde elinizi çabuk tutun sizden sonrakiler stajyer ehliyet alacaklar derler. milleti galeyana getirirler.
olması gerektiği gibi pratiği teoriğin önüne çektiler yapılan iyileştirmeler doğru oldu falan diyordum ama bu sınıf olayların bokunu çıkarma, manuel-otomatik vites ayrımının geleceği söylentisi falan iş yaptık payımızı da alalım'a doğru götürmüş herhalde olayı. para tuzağı saklanmaya çalışılmış bu işin içine ama sanki saklanamamış.
konunun uzmanı kişilerce belli bir süre eğitimi verilen, akabinde ilgili makamlarca yazılı, sözlü veya uygulamalı sınavlardan geçirilerek başarılı olanlara "almaya hak kazandığı" için verilen belgelerin genel adıdır.
Günümüz türkiye'sinde ehliyet kelimesi her ne kadar sürücü belgesi Için kullanılsa da bütün branşların kendine göre ehliyeti vardır. Ama geneli ehliyet diye adlandırılmazlar. Ayrıca ehil olan kişi anlamı buradan gelmektedir.
Gündelik kullanımına binaen sürücü belgesi anlamı taşımaktadır ve fakat "ehli" kökünden türediği için, kısacası kişi hangi işte iyi, becerikli ve belli bir seviyeyi tamamlamış ise o konu üzerine kendisine takdim edilen belge diyebiliriz.
sınavını geçtiğim halde 1.5 yıldır kurstan dosyasını almadığım hede. şimdi bu işten anlayan arkadaşlara sorum şu; bu dosyayı aldıktan sonra ne yapmam lazım? sağlık belgesi ve sabıka kaydını tekrar çıkarmam gerekli mi?
Ehliyetler artık sınıflarına göre 5 ile 10 yılda bir yenilenecek. Ehliyet alımında köklü değişiklikler yapan yönetmeliğe göre, şu anda verilen 9 ehliyet sınıfı 18e çıkarıldı. ilk defa ehliyet alacaklara 2 yıllık stajyer şartı getirildi, 75 ceza puan hakkı tanındı. http://m.yeniakit.com.tr/...yu-ehliyet-yok-62984.html