Osmanlı döneminde metropol denebilecek bir kent idi.
Büyük bir şehir idi.
Cumhuriyet sonrası ise kendi yağında kavrulan bir kent görünümü aldı.
Türkiye'nin yaşanabilir şehirlerinden biri olduğunu, yoğun göç almadığı için de kültürel yapısının bozulmadığını düşünüyorum.
Ben eski mezar taşlarının fotoğrafını çekmeyi çok severim ve Edirne Muradiye cami haziresinde de şimdiye kadar gördüğüm en ilginç mezar taşlarından biri vardı… Eski Türkçe bilmediğim için kime ait olduğunu okuyamadım tabiki. neden böyle turistik yerlere mezar taşlarının üstünde ne yazdığına ilişkin tabelalar koyulmaz anlamıyorum…
(img:#2375421)
https://www.ntv.com.tr/am...du,RLJNFZ7Ae0GStArrpCdaZg
yani boşandı diye öldürmesi yanlış bence. sen boşandın da kadın boşanmadı mı. keşke kadın da kocasından boşanmasaymış. bir de öldüren kişi bir komiser. şaka gibi. hem insan boşanabilir. kendine yeni bir eş bulsaymış madem.
bu şehirde en çok dikkatimi çeken şey, trafikte türk plakalarından daha çok bulgar ve yunan plakalı araçlar görmem oldu. ha bir de standart trafikte askeri araçlar da bolca bulunuyor. bunun sebebi edirne'nin sınır ili olması muhtemelen. ama şu plaka olayına bir türlü anlam veremiyorum. bu yunanlar ve bulgarlar bu kadar kolay mı alınıyorlar bu ülkeye? halbuki yunanistan shengen vizesi isterken. (kıbrıs dahil)
Tamam alışverişe falan geliyorlar eyvallah da, niye türk plakasından daha çok bunların plakalarını görüyorum ben? Ha bir de ayrılış muayanesi için askeri araçla hastaneye giderken çok kısa süre içerisinde farkediyorum bunu, düşünün. bilmiyorum, enteresan. gerçi ülke zaten mülteci yuvası oldu, ben de gelip bu iki ülkenin vatandaşlarına takılıyorum. benimki de iş değil canım.