edebiyat dergileri

entry28 galeri0
    28.
  1. Klasik edebiyat değil de sokak kültürü edebiyatı, bir de çay ve kahve edebiyatı tadında dergiler. Ot, bavul, kafa, fil vb. türeyip gitmiştir böyle. Kapaklarındaki illüstrasyonlar ayrı bir pazarlama taktiği. Neşet Ertaş, oğuz Atay, müslüm gürses, cemal Süreya gibi popüler kültürde karşılığı bulunan efsane isimler.
    1 ...
  2. 22.
  3. Siz ne anlarsınız ki? Siz gerçekten ne anlarsınız? Edebiyat sizin neyinize de bunu eleştirip eziklik olarak görürsünüz? Kıyıda köşede kalmış çok güzel edebiyat dergileri var ama asla paylaşmam. Diğer çok bilindik dergiler de muazzam elbette, kafka okur sanırım bunun başında gelebilir.
    1 ...
  4. 21.
  5. Arada okumak güzel oluyor ama sürekli sürekli olunca saçma bir melankoliye sürüklüyor insanı.

    Çünkü insanlar mutsuzken yazı yazıyorlar dostum, neşeli iken kimsenin aklına gelmiyor.
    3 ...
  6. 20.
  7. Mallıktır, edebiyat insanın ruhundan öğreneceği tek derstir.
    2 ...
  8. 19.
  9. Artistlik bellek i takip ediyordum bir dönem sonra aldığım kitapçı onu satmamaya başladı büyük üzüntüyle bıraktım kendisini.

    Takip etmesi güzel olan dergilerdir. Açın bakın arada. Güzel şeyler çıkabiliyor.
    0 ...
  10. 18.
  11. Kitap okumaktan uzak kaldığım, açıkçası canımın istemediği zamanlarda daha bi ağırlık verdiğim okuma nesnesi. iki üç tane istikrarlı biçimde takip ettiğim var.
    5 ...
  12. 17.
  13. Tecağüz ve cinşel saldırı suçlarını tırmandıran neşriyattır.

    iki sikko şiirini bunlarda neşrettiren kendini cemal süreya sanıp hanım kökenli vatandaşlara sarıyor azizim. Ondan sonra vay ben sanatımdan hoşlandı sandım. Ya senin sanatın hoş bir şey olsa paçanga, kürek, höşmerim gibi ad seçen dergilerde yayınlanmazdı be !
    1 ...
  14. 16.
  15. ismi Ayı olan bir dergi vardır.
    0 ...
  16. 15.
  17. son yıllarda sayısı 300'ü aşkındır. sayısı artmış, niteliği azalmıştır. kahredilesidir.
    1 ...
  18. 14.
  19. Kafkaokur'un çok popüler olmadığı zamanlarda takip ederdim de şimdilerde alasım gelmiyor.
    3 ...
  20. 13.
  21. Hayal bilgisi . Tavsiye ederim.
    1 ...
  22. 12.
  23. kaliteli kağıtlara basılan dergilerdir.*
    2 ...
  24. 11.
  25. Bir furyadır gidiyor. Tüm edebiyat dergilerinin kapagında bir sairin, yazarın fotoğrafı! Bu hafta şu şair kapakta ya da şunun posteri hediye duyuruları iceriğin önüne geçiyor! Baksan ona özgü ne bir siir ne bir yazı var doğru dürüst ama satış yapmak icin kişilerin yüzlerini eskitmekten geri durmuyor yayıncılar. Anlamsız!
    1 ...
  26. 10.
  27. son zamanlarda yükselişe geçen; ot, kafa, kafkaokur, bavul gibi dergilerle altın çağını yaşayan dergi türleri. Fakat ot, kafa ve bavul her ne kadar edebiyattan kopmuş olsa da hala daha edebi değer taşıyan dergiler üretilmektedir.
    0 ...
  28. 9.
  29. bugüne kadar hiç almadığım, sosyal medya üzerinden çoğunu takip ettiğim dergilerdir. Artık zamanı geldi dedim ama karar veremedim pek, bakalım, gelişine, birini alacağım.
    2 ...
  30. 8.
  31. 7.
  32. 6.
  33. 5.
  34. bir çırpıda piyasadakilere göz atılacak olursa : yasakmeyve, sıcak nal, özgür edebiyat, patika, hayal, akatalpa, şiiri özlüyorum, heves, sincan istasyonu, kurşun kalem, iz'im, varlık, kitap-lık, evrensel kültür, sanat ve hayat, berfin bahar, alaz... gibi isimler sıralanabilir.
    0 ...
  35. 4.
  36. 3.
  37. 2.
  38. istisnalar hariç içinde öykü ve şiirden çok öykü ve şiir hakkında evegeleme geveleme yazıların yer aldığı, üstelik camia içinde tanınmış isimlerin camia içindeki tanınmış isimlerle kotardığı dergimsiler. iyileri ve köklüleri de vardır.
    0 ...
  39. 1.
  40. günümüzün edebiyat dergilerini kabaca üçe ayırabiliriz;

    1. varlık, kitap-lık, virgül (hepsi 100üncü sayıyı devirmiş ve oturmuş dergiler)
    2. eşik cini, sözcükler, k dergi (geçen sene çıkanlar)
    3. notos öykü, özgür edebiyat, mahsus mahal (tazeler)

    not: piyasada başka birçok dergi olsa da
    yazılı olanlar kişisel tercihlerimdir.
    1 ...
  41. 29.
  42. 16777215.
© 2025 uludağ sözlük