Eskiden bolu'nun ilçesi olan ilimsi. Plaka kodu 81'dir. Köy yapılması gerekmektedir. Bolu'ya bağlanmasını istemem açıkçası. Zaten düzceliler her türlü bolu'da. Özellikle bu yığılcalılarda bir problem var arkadaş..
Boludan ayrılıp il yapılması hatadır yatırımların bolu yerine oraya kayması hatadır bizi hiç sevmez düzceliler nerede bir düzceli görsem bunda bi hinlik var derim.
81 plakalı ilimizdir. 1999 depreminden yara almasından mütevellit il yapılmıştır. eskiden bağlı olduğu bolu'dan büyüktür ayrıca. 2018 yılı nüfus verilerine göre düzce il nüfusu 387 bin imiş. bolu'nun nüfusu ise 311 bin. yani düzce il olmasa bolunun toplam nüfusu yaklaşık 700 bin olacakmış.
Allah düşmanımı karşılaştırmasın bu ille. Geçen otobüste düzceli bir kızla geldim. Ben böyle çekilmez bir insanı çok az gördüm ya. Bu düzcelilerde bir sıkıntı var ama mümkün değil anlatamıyorsun.
Bolunun ilçesi değildir. Asla katiyen kabul etmiyoruz.
bence de hak etmiyor evet.
il merkezine sadece ''50 kilometre'' mesafedeki bir ilçe il yapılmamalıydı.
insanının ülkeye bir faydası da olmayabilir.
ama şehir merkezi nüfusu 115 bin olan bir yere de köy muamelesi yapmak biraz haksızlıktır.
buranın eskiden bağlı olduğu bolu'nun şehir merkezi nüfusu 100 bin. bağlı olduğu bolu şehrinden 15 bin daha büyük olan bir şehir.
peki düzce'nin sıkıntısı ne?
öncelikle il imajı yok. sanırım gelişmişlik olarak yol kat edemedi bilmiyorum. bugün bolu-düzce arasında seçim yapacak olsam denize yakın olmasına rağmen düzce'yi değil, bolu'yu tercih ederim.
bir sorun da düzce'nin yüzölçümünün küçük olması.
kavşak noktası da değil. insanlar haritadan bakınca çekirdek kadar bir yer görüyor. 3600 km2'cik bir il.
bu kadar küçük sınırlara sahip bir ili kursan ne, kurmasan ne.
madem il yapıyorsun; adam gibi bir alan ver. olmadı çevre illerden birkaç ilçe bağla. 5000 km2'den aşağı her il, şehir merkezi dilediği kadar büyük olsun boşuna masraftır, gereksizliktir.
aynı sıkıntıyı osmaniye de yaşamakta ki onun örneği daha vahim.
şehir merkezi 210 bin. adana'ya uzaklığı da 98 km. ama gel gelelim osmaniye'ye de neden il oldu sorusu yöneltiliyor. düzce'nin yaşadığı sorun osmaniye'de de birebir kendini gösteriyor. birincisi küçücük ilçe sınırları, ikincisi şehrin kentleşme manasında yol kat edememesi. nüfus olarak yarısı kadar olan ceyhan ve kozan ilçeleri dahi kentleşme de osmaniye'ye tur bindirdi.
kilis'e, bayburt'a, yalova'ya hiç değinmiyorum.
sorunlarını çözmesi dileğiyle.
veya çözmeyin lan. bolu'ya bağlasınlar. selam olsun bolu beyine. *
Temmuz 2004-nisan 2005 tarihleri arasında alaplı dan diyaliz servisine binip diyaliz tedavisi gördüğüm komşu ilim.
1.5-2 saat alıyordu diyaliz merkezi.
o zamanlar ereğli ve alaplı ilçelerinde devlet hastanesinde yer yoktu, özel diyaliz merkezleri henüz ortada yoktu.