düz dünyayı araştıran herkes bir süre sonra düz dünya inananı olmuştur. çünkü bu teorinin argümanları çok güçlüdür. toparlak dünya gibi saçma sapan değildir.
düz dünya modeline gökyüzü kubbe şeklinde olduğundan güney yarım küredeki (örneğin arjantin, güney afrika cumhuriyeti, avustralya) ülkelerden yıldızlara baktığımızda farklı takım yıldızlar görülmeli. fakat üç ülke de aynı uıldızlara bakıyor.
öncelikle şunu bi anlayalim arkadaşlar. neden arkadan dolanmıyor da asya avrupa üzerinden geçiyor?
arka dediğimiz yer, koca pasifik okyanusu beyler. mesafe daha uzun, valla bak. daha mühimi, acil durum iniş alanı yok arada. allah muhafaza yukarda bi şey olsa, inecek yer bulaman!
arka taraf konusu böyledir. yani küre olan bir cismi 2 boyutlu yayarsan, öyle görürsen yanılırsın. rotaların yamuk gözükmesi de bundan ibaret.
antarktika anlaşması; kıtanın sahipsizligini korumak için yapılmıştır. 12 degil, 53 ülkenin imzası vardır. araştırma dışındaki olayları yasaklar. ortada bir giz, sır yok yani. ayrıca 2009 yılında da sona ermiştir 50 yillik antlaşma. ne komplo kurdunuz ha!
Desteklediğim bir teoridir. Asırlardır kanıtlanmış fakat Galileo denen zat tarafından Dünya yuvarlaktadır ve dönmektedir zırvalarından sebep ile insanlar kandırılmıştır.
Yav en basitinden Doğudan batıya ya da aksi yönde yine uzun yolculuklar yapmamız halindegüneşin ve yıldızların doğuş ve batış saatleri değişecektir. dünya tepsi gibi düz olsaydı bu gök cisimlerinin her yerde hep aynı saatlerde doğup batmaları gerekirdi.
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1470042/+
hiç uzun uzun yazamıycam anlıyan anladı . neymiş düzmüş oldu amk . Bak hele kekoya bak eksiliyor . Olum beyninize oksijen mi gitmiyor .
evet felixin uzaydan atlayisi. burda arac disindaki kameralar balik gozu kameralar ve videoda oynama var. koskoca nasa dunyayi yuvarlak gosteremeyecek mi saniyosunuz. evet birde 46.saniyeyi duraklatip bakmanizi siddettle oneriyorum. ufuk cizgisine bir bakin ;)
batıdan doğuya sürekli olarak gittiğimizde başladığınız noktaya döneriz. evet bu fenomen doğru. peki kuzeyden güneye gittiğimizde? bilinen dünya tarihinde bunun bir örneği var mı? böyle bir seyahat vaki mi?
kuzeyden güneye gittiğimizde hiçbir zaman başladığımız noktaya geri dönemeyiz arkadaşlar. bunun sebebi bizim yer çekimi olarak ifade ettiğimiz şeyin gerçekte yukarı doğru bir ivmelenmeden ibaret olması. yani bir tür şaşırmış gravity. yer çekimini yaratan şey dünyanın sadece kendi ekseni etrafında dönmesi değil, tüm sistemin beraber hareket ettiği bir sıçrama hareketidir.
bir formula 1 pistini gözünüzün önüne getirin. aracınızla hızla ilerliyor ve tekrar başladığınız yere dönüyorsunuz. şimdi bu pist yuvarlak mı? tabii ki de hayır.
ufuk çizgisi kürenin eğimi değildir arkadaşlar. o sadece sizin bakış persfektifinizin yok olma hattıdır. komik olan şu ki bunu hala dünyanın yuvarlak olduğunun ispatı olarak sunuyorlar. oysa uçakla yolculuk ederken bile ufuk çizgisinin düz olduğunu görebiliyoruz. dünya yüzeyinden ne kadar yükseğe giderseniz gidin, ufuk çizgisi daima göz hizanızda yükselir. konyaaltı plajında, ağrı dağında, uçakta 35000 feet yükseklikte.. düz çizgi hep oradadır. (bu arada mısır'dan abd'ye kalkan bir uçak okyanus yerine daima avrupa üstünden geçer. çünkü küre olmayan bir yeryüzü şeklinde en kısayol budur.)
güneşin ve ayın dünya çevresinde belli bir yörüngede dönmesi gece ve gündüzü, yörüngeden yükselip alçalması ise mevsimleri oluşturur. yani dünya güneş çevresinde değil güneş dünya'nın çevresinde dönüyor.
nasa ve diğerlerinin verileri bize doğruları söylemiyor arkadaşlar. bakın bunu anlamak çok önemli. yıllardır niçin antarktika buzulu askeri güçler tarafından korunuyor? ve niçin sadece belli bölgelerde araştırmaya izin veriliyor? yuvarlak dünya modeli sona yaklaşıyor olmasın? bu gerçekten planlanmış mıydı, yoksa gizli bir şeyi mi ortaya çıkarıyoruz bilmiyorum.