bugün

bence kemal sunalın en güzel filmi bu sonra yoksul.
köyden indim şehire ve zübük'ten sonra kemal sunal'ın başkent ankara'da çektiği 3. filmdir.
iyi filmdir ama her zaman izlenmeye uygun değildir. acayip iç karartır ama izlemeden de duramazsınız.
görsel

bir zeki ökten filmi.

dün gece uyumadan önce, bu filmleri bu kadar başarılı yapan nedir diye düşündüm. bugün tekrar izlediğimde gözüme çarpan bir kaç şey oldu.

Dönemin portresini, şartlarını muhteşem bir şekilde yansıtıyor zeki ökten filmleri. yoksul, kapıcılar kralı, çöpçüler kralı ve diğer bir kaç filmi. aynı zamanda, filmlerin kendi içinde temposu, ritmi de çok tutarlı.

Ayrıca, özellikle bunu yoksul ve düttürü dünya filmleri için söyleyebilirim, zeki ökten kamerayı harika kullanıyor. her plan, bir sonraki planla kendisini tamamlıyor.

Tüm bu etkenler bizim gibi sıradan sinema izleyicisinin kolay kolay farkedeceği şeyler değil. istemsiz bir şekilde tüm bu sebepler bizi filmin içine çekiyor. yeşilçam filmlerinin bir çoğunu ise başarılı yapan ana etken bunlar.
Özellikle anormal pavyon sahneleri içeren kült bir filmdir.
(bkz: şahin k)
Harika bir kemal sunal filmidir.toplumsal mesaj verir. 30 sene oncesinin ankarası'nın yapısını biraz olsun gosterir. düt düt.
ansızın aklıma gelen o efsane replik ''Hiçbir şey güzel olmayacak ama yaşıyorum ulan ben, bundan daha güzel şey mi var?''
Kemal sunal'ın hüzünlü ender filmlerinden birisidir. bu dünya gerçekten düttürü dünya.
muhteşem filmdir.
Kemal sunal'ın oyunculuğunu en iyi sekilde ortaya koydugu kült bir filmdir. Özal yıllarına gönderme yapılmıştır. Ve de kemal sunal filmlerinde kendimle en çok özdeşleştirdiğim bir karakterdir dütdüt.
görsel
kemal sunal'ın -kendiside söylemiştir- en iyi filmi. işçilerin kolaya ekmek doğradığı sahnede nedendir bilinmez radyodan klasik müzik çalmaktadır. filme olan takıntımın bu sahnedeki gizemle alakası var sanırım.
ankarada geçen efsane bir kemal sunal filmidir.
rivayete göre kemal sunal'ın en beğendiği filmidir. filmin çıktığı dönemde milliyet'e verdiği röportajda "yükseklerde noktalanmayan bir film" diye tanımlamıştır. ölümüne yakın verdiği bir röportajda ise en beğendiği filmleri arasında; hababam sınıfı serisi, kibar feyzo, zübük,yoksul ve öğretmen ile birlikte yer vermiştir. tâbiri câizse yumruk gibi filmdir. gerek ankara'nın gerekse türkiye siyasetinin ve bürokrasisinin değişmez havası,tencere-tava protestosunun ve bakana verilen rüşvet lüks çakmak ile bugünün 26 yıl önceki yansıması ve bu toprağın insanının yerleşik zihniyetine dair daha birçok detayı yakalamak adına izlenmeli,izlettirilmelidir.

(bkz: kemal sunal)
(bkz: zeki ökten)
(bkz: umur bugay)
(bkz: ankara sanat tiyatrosu)
kemal sunalın her zaman güldürmediğini istediğinde çok güzel drama da oynaya bileceğini gördüğümüz film.
en sağlam kemal sunal filmidir. defalarca izlenmesi gerekir.
su anda kanal 7'de yayinlanan harikulade kemal sunal filmidir.
Assolistin gelmediği gün eski bir pehlivan olan osman'ın pavyonun ortasına konulan sandalye ile Güreşmesi dünya sinemasının efsane sahnelerinden birisidir. Yine dünya standartlarında kullanılan mimikler ile sessiz izleseniz yinr ağlarsınız.
Bu filmi izlemeden Türkiye'yi anlamak mümkün değil. Herşeyi o kadar güzel yansıtıyor ki perdeye o yıllarda bu kaliteye şaşırdım doğrusu. Herşeyden önce ağlatan bir kemal Sunal filmi. Sistemin halk üzerindeki etkilerini tüm Çıplaklığı ile kemal Sunal'ın müthiş olgun performansı eşliğinde görebilirsiniz. idari Bilimler Fakültesi'nde Türk kamu yönetiminin utanç yılları adı altında ders olarak okutulmalıdır.
kemal sunal'un kenarda kalmış mükemmel filmlerinden sadece biri. cezmi baskın'da rol almıştır bu filmde. kemal sunal'ın pek bilinmeyen diğer mükemmel fimleri ise:

(bkz: yoksul)
(bkz: davacı)
(bkz: deli deli küpeli)
(bkz: zübük)
1988 yılı zeki ökten yapımı film geceleri pavyonda klarnet, gündüzleri çakmak dolduran yada amelelik yapan ankara'nın gecekondu mahallesinde yaşamaya çalışan bir klarnetçinin hayatını konu alır. inşaatta bu iş kırnata çalmaya benzemez adam gibi harç kar denilerek yarım yevmiye verilir. müzisyen mehmet bu zorlulara eniştesi osman'ın evinde oturduğu için katlanır. bahsi geçen ev yıkıldıktan sonra ise çalıp oynar..
sıkma canını esmer
gülsün yüzün esmer
sen ne güzelsin esmer
yaktın benim canımı
sana çirkin diyenler bizi çekemeyenler..
mehmet'in çok satacağını düşündüğü bestesi.
filmin en bomba sahnelerinden biri pavyonda sandalye ile güreş tutan pehlivana seyirciler tarafından verilen destektir..
herkese renkli günler
türkiye gerçeğidir.
kemal sunal'ın devletin sosyal yönünü eleştirdiği önemli bir filmdir.

daha iyisi gülen adam.
(bkz: sen ne güzelsin esmer yaktın benim canımı).
an itibariyle tnt ekranlarında olan kemal sunal filmi.